Milyen szülő az, amelyik csak hitegeti a gyerekét?
Össze vissza elmesélve ilyen:
Általában megígér kisebb, nagyobb dolgokat, addig is nyugton van a gyerek. Utána utolsó pillanatban módosít a terven, és ezek a dolgok nem teljesülnek, csak kósza ígéretek maradnak.
Például a gyerek nagyon készül az egyik barátjához, a szülő bólogat, hogy jaj persze, aztán amikor indulna, akkor közli vele hogy hát nem mehetsz(természetesen megmagyarázza).
Vagy például elmegyünk élmény-vezetésre, vagy lövészetre, ez is csak ígérgetve van egy-két évig, aztán semmi nem lesz belőle, mert a kedves szülőnek ez kívül esik a komfort zónáján.
A gyereket természetesen abban a mentalitásban nevelik, hogy legyen diplomád, különben egy utolsó utcaseprő lesz belőled. (Amúgy a gyereknek saját kialakult világképe rohadtul nincs, hogy mi szeretne lenni, de azért elmegy főiskolára)
Kiskorától kezdve minden apróságot megvesznek a gyereknek, ezektől a dolgoktól ideig-óráig nyugton van.
De később, ahogy felnő, a nagyobb dolgokban már nem kap sem szellemi, sem anyagi támogatást.
A szülők alkoholisták is, 10 év alatt körülbelül megitták egy vadonat új Mondeo árát, emellett elég jó életszínvonalon élnek.
Ha szembesítik vele, hogy alkoholista, akkor az a válasz, hogy ő megkereste a rávalót, ő megteheti.
Szegény szülők sajnálom őket amiért ilyen sekélyes, önző és életképtelen, óvodás szinten megragadt gyerekük van. ott divat mindig a mások hibáztatása. Kérdező, a szüleid eltörték tán a kezed-lábad, hogy meg tudj dolgozni azért amit akarsz? vagy csak a földön vergődve várod a sült galambot csak mert a gonosz szüleid?:-D
A fajtádnak én se vennék semmit, akkor se, ha inkább máglyán égetném el a pénzem
Nálunk ugyanez volt. Mindent megígértek (nem kértem nagy dolgot, sőt, semmit, ŐK hitegettek), aztán mikor igen, biztos megyünk pl Torpicarium. Teljesen beleéltem magam, majd a tervezett program napján, "mégsem, mert..." - és ide találj ki bármilyen indokot.
Na, ezzel csak annyit értek el, hogy soha semmit nem hiszek már el nekik.
Elköltöztem rég, ugyanez a felállás. Hogy ő jön, meglátogat (Én szoktam hazajárni, szögezzük le). Majd előző nap, bocs, mégsem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!