Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Akinek sikerült meggyőzni a...

Akinek sikerült meggyőzni a szüleit, hogy ne ők ápolják a nagyszülőket, az hogyan csinálta?

Figyelt kérdés

Elméletek nem igazán érdekelnek, gyakorlatban szeretnék ténylegesen példákat olvasni.

Az is érdekel, ha nem sikerült erről meggyőznöd, akkor te is kivetted utána a részed a feladatból? Vagy inkább kivontad magad?

2023. szept. 21. 22:46
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
35%

Miért kéne meggyőzni? Komolyan eljutunk oda társadalmilag hogy az idős hozzátartozók ápolása, sőt a sima látogatás és gondoskodás az valami megvetendő hülyeség, amiről valakit le kell beszélni?

Hála a jó égnek nálunk ez nem volt divat, nem sikerült lebeszélni senkit róla, igaz fel sem merült... van az a pont amikor nincs mit csinálni és sajnos az otthon a megoldás (lásd Alzheimer vagy amikor anyagi okok miatt dolgozni kell), de a leírás alapján itt szimplán csak preventív gondoskodásról van szó, nem ágytálazásról. Miért kéne arról lebeszélni hogy ott ebédeljen? A minden esti ottalvás egyelőre korainak tűnik, de ha naponta rá van nézve az öreglányra, az egy nagyon dicséretes dolog, és egyáltalán nem olyasmi, amiről le kéne beszélni. Ha otthonba kerülne is illene rendszeresen látogatni... vagy nem tudom, ha be van rakva otthonba, akkor már mindenki úgy érzi, hogy elég karácsonykor álszentkedni egy sört aztán egyébként le van tojva?

2023. szept. 22. 04:33
 12/48 anonim ***** válasza:
29%

Ha lehetne, adnék öt zöld pacsit.

Miért érzem úgy, hogy a kérdező a saját jövőbeli szülő-gondozási feladatait akarja lerázni magáról? Úgy értem, csak látszólag van szó a nagyiról, a valóságban a kérdező 30-50 évvel későbbi jövőjéről van szó.

2023. szept. 22. 05:00
 13/48 anonim ***** válasza:
92%

A kérdező leírása alapján az anyja nem csak maga akarja ápolni a nagyit, hanem azt is, hogy mindenki más vegyen részt benne, pl. ezzel:

"szerinte felváltva ott kellene aludnia minden este valakinek"

Na, én felnőtt, 2 gyerekes családanyaként pl. tuti nem aludnék heti 1-2 alkalommal a, nagyszülőmnél, hogy ne legyen egyedül, ez van.

Kérdező, te annyit tudsz egyébként tenni, hogy közlöd, te nem veszel részt a dologban.

2023. szept. 22. 05:54
 14/48 anonim ***** válasza:
100%
Sosevolt opció. Apai oldalról apám egyik nővére ápolta haláláig nagyapámat, ő a gyerekeivel ott élt a válása után, a többi testvér cserébe lemondott az örökség ráeső részéről a szülői házból. Anyai oldalról nagyanyám rugózott ezen a témán sokáig, de egy világvégi mindentől távol eső faluban élt, nem várhatta el a még dolgozó gyerekeitől, hogy feladják az életüket és oda költözzenek. Előbb csak házhoz járó nem állandó segítőt fizettek neki, majd egy baleset után, mikor órákig nem volt vele senki, és kórházba került, beleegyezett, hogy bemegy idősek otthonába. A nyugdíját a 3 gyerek kiegészíti, és így fedezik a költséget.
2023. szept. 22. 06:37
 15/48 anonim ***** válasza:
9%

"Apai oldalról apám egyik nővére ápolta haláláig nagyapámat, ő a gyerekeivel ott élt a válása után, a többi testvér cserébe lemondott az örökség ráeső részéről a szülői házból"

De fura, nálunk is ugyanez volt, amit amúgy nem is értek. Mármint, tekintve, hogy a tesó ingyen élt ott gyerekestől a szülői házban, nyilván alap lett volna, hogy ezért ő ápolja a nagyszülőt, szerintem emiatt nem kellett volna lemondani javára az örökségről.

2023. szept. 22. 06:43
 16/48 anonim ***** válasza:
73%

"ha be van rakva otthonba, akkor már mindenki úgy érzi, hogy elég karácsonykor álszentkedni egy sört aztán egyébként le van tojva?"

Szerintem sok öreg tett azért, ha felé sem néznek. Az én anyai nagyanyám például rossz ember, rengeteget ártott anyámnak, a szüleimnek, bántott engem is, sose volt jó hozzánk, én megszakítottam vele a kapcsolatot teljesen. Nem látogatom, nem veszem fel neki a telefont, nem hívom, nem kötődök hozzá, nem hiányzik.

2023. szept. 22. 06:43
 17/48 anonim ***** válasza:
87%

16-os, igazad van. Akire egy évben egyszer nêznek rá a rokonai az otthonban, az nem véletlen, annak nincs szerető, normális viszonya a gyerekeivel.

Nem sok ismerősöm van otthonban, de azt látom, hogy akit szerettek, ahhoz járnak rendszeresen, akivel még csak amolyan kényszer kapcsolatban volt, azt igen, letudták.

2023. szept. 22. 06:45
 18/48 anonim ***** válasza:
94%

"szerintem emiatt nem kellett volna lemondani javára az örökségről"

Szerintem ez így volt jó, a háborús években elszegényedett család voltak. Nem volt más. Apám volt az egyetlen, aki tovább tanult a 7 testvér közül, ő is csak munka mellett szerzett diplomát. Ennek a nővérének a férje a házasságban inni kezdett, mert valami nem jött össze a munkahelyén, és egy agresszív állat lett, úgy menekítették 2 gyerekkel. 7 felé oszlott volna a ház, az egyetlen örökség, annak nem volt értelme. A testvérek közül senki nem szorult rá.

2023. szept. 22. 06:49
 19/48 anonim ***** válasza:
31%

16: kétgyerekes anyaként szeretném én is azt hinni, hogy tenni kell érte, de a környezetemben inkább azt látom, hogy most már elég minimálisan tenni érte.

Sokaknak nyűg az egész, egy bizonyos pontig talán rányitják az ajtót a szülőre, csak ne járjon kényelmetlenséggel. Egészségügyben dolgoztam, tömegesen van minden belgyógyászat tele elzsuppolandó öregekkel, és kötve hiszem hogy mind alkoholistaként verte volna a gyerekét. Nem egyszer van hogy megy a mézes mázaskodás az öreg felé meg mindenféle hivatalos papírok aláíratása, kérdezik rokonok hogy a mama beszámítható e... addig azért nem terjed ki a rossz gyerekkor, hogy a lóvé ne kelljen, de amúgy menjen az öreg a P...ba.

2023. szept. 22. 07:24
 20/48 anonim ***** válasza:
94%

Úgy, hogy megmondtam anyámnak (ápolónő volt több évig) hogy fordított esetben a mama se segítene. X éve elváltak apámmal. Nem a rokona a mama.

Van 2 gyereke, 2 unokája akik mindig mennek leszedni pénzzel (akarom mondani köszöntgetni magukat ünnepnapokon). Ápolják ők.

Anyámnak is vannak betegségei; gerincsérv, kéztő alagút szindróma, stb. Nem tud nehezet emelni. Ne tegye még jobban tönkre magát azzal, hogy a mamát emelgeti. Van vagy 120 kg az öregasszony. Ha megtudom hogy 1x is emelgeti, nem állok vele szóba. Az ő egészsége fontosabb, mint az öregasszonyé.

Ez hatott. Abbahagyta az önfeláldozó viselkedést, átadta a gondozási feladatokat a rokonainak. Egy ideig a szomszédok ápolták, mert a lányáék nem akarták pelenkázni. Azóta lett neki intézve bent fekvéses hely valami intézményben.

Van házi segítség nyújtás.

Lehet intézni öregotthont is.

Otthonra ápolót, akár részmunkaidőben is.

2023. szept. 22. 07:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!