Korosabb, otthon rekedt gyereket felnőttként kezeltek szülőként?
Ha már elmúlt 28-30 éves 'gyerek', de még otthon él, keres magára, minimális kötelező rezsipénzt ad, beleszóltok hogy éli az életét?
Nekem meg van mondva,és ebbe a kategóriába tartozom, hogy ne világíttassam a kisvillanyt, ha telefonozok. A fény nem zavar senkit egyébként, mert azt aláírom, hogy fürdéssel este 11-kor pl. ne zavarjak senkit.
Ki vagyok szolgálva, hoznak-visznek, ha tudnak, nehogy a város másik végébe kelljen bicikliznem.
Érzelmileg nem kezelnek felnőttnek, beleszólnak, hogy akivel ismerkedem, hányszor járhatok hozzá, mit néznek jó szemmel.
Totál káosz, és egy csődtömeg maradok öröke, mert sosem látják be, hogy felnőtt lennék, saját dőntéssel, élettel és csak tanácsolhatnak, de nem szabhatják meg kivel mit csinálok, nem uralkodhatnak felettem.
Miért kell lepontozni azt hogy leírom akiket én ismerek nem lakásban laknak otthon és inkább ők segítenek? Egy olyat se ismerek aki otthon hotelezik, viszont családi ház külön lakrészeset vagy 10 esetet is. Vagy itt csak lakóparkok panelek jöhetnek szóba? Biztos van olyan is, de ismerőseim között nincs egy se.
9-es
otál káosz, és egy csődtömeg maradok öröke, mert sosem látják be, hogy felnőtt lennék, saját dőntéssel, élettel és csak tanácsolhatnak, de nem szabhatják meg kivel mit csinálok, nem uralkodhatnak felettem.
Hát majd felnőtt leszel ha kiköltözöl a mamahotelből.
Nagyon nem tartom jónak ezt a "költözz el, majd felnőtt leszel" felfogást.
Bocsika, de attól, hogy elköltözik a "gyerek" a szülő nem fog megváltozni, ugyanolyan kontrollmániás marad.
Rengeteg ilyet olvasni itt, hogy a szülő megy a gyerek nyakára, miután elköltözött, napi szinten hívja, stb.
Alapvetően az együttélésnek szabályai vannak.
Ahogy a lakástakdonos sem mehet be parancsolgatni a bérlőnek, mert az az ő háza.
Itt a szülőkkel van nagyon nagy gond, akik nem képesek felfogni, hogy a gyerekük felnőtt, és az mindegy, hol otthon lakik vagy pár km-re tőle!
Ha valaki a 2 szobás panelben lakik az anyjával, attól még felnőtt.
Miért ha lakótárshoz költözik ott nem kell alkalmazkodni?
De.
Csak egyes nárcisztikus emberek azt hiszik nekik senkihez sem kell alkalmazkodni, főleg, ha az a gyerekük!
Szerintem nem mindegy, éltél- e valaha külön. Ha igen, könnyebben vált a szülő is más hozzáállásra.
Nekem jött haza huszonéves fiam másfél évre a covid alatt, de ha biciklivel indult oda, ahova mi kocsival mentünk, akkor el is ment azzal, és kész. Itt van azért neked is tennivalód azzal, hogy felnőttként kezeljenek. A szülők alakíthatók, csak lassan. És nem elég csak beszélni nekik, jobb a cselekedeteinket megváltoztatni.
Haver, az ő házuk, az ő szabályaik. Költözz el a saját házadba, és addig égeted a villanyt, amíg akarod.
Szánalmas ez a panaszkodás.
24-es: Pedig ilyen típusú szülőkkel ha nem akar megőrülni valaki, akkor sokat segít a különköltözés. Ha utána hívogatják, akkor nem kell felvenni mindig a telefont. A távolból könnyebb leépíteni őket, mint egy lakáson belül.
Többen írták, hogy van, ahol működik a többgenerációs együttélés, de ahhoz normális, toleráns emberek kellenek, nem kontrollmániás őrültek. Utóbbiak meggyőzhetetlenek, csak a költözés hozhat nyugalmat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!