Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Korosabb, otthon rekedt...

Korosabb, otthon rekedt gyereket felnőttként kezeltek szülőként?

Figyelt kérdés

Ha már elmúlt 28-30 éves 'gyerek', de még otthon él, keres magára, minimális kötelező rezsipénzt ad, beleszóltok hogy éli az életét?

Nekem meg van mondva,és ebbe a kategóriába tartozom, hogy ne világíttassam a kisvillanyt, ha telefonozok. A fény nem zavar senkit egyébként, mert azt aláírom, hogy fürdéssel este 11-kor pl. ne zavarjak senkit.

Ki vagyok szolgálva, hoznak-visznek, ha tudnak, nehogy a város másik végébe kelljen bicikliznem.

Érzelmileg nem kezelnek felnőttnek, beleszólnak, hogy akivel ismerkedem, hányszor járhatok hozzá, mit néznek jó szemmel.

Totál káosz, és egy csődtömeg maradok öröke, mert sosem látják be, hogy felnőtt lennék, saját dőntéssel, élettel és csak tanácsolhatnak, de nem szabhatják meg kivel mit csinálok, nem uralkodhatnak felettem.

2023. szept. 18. 23:08
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
78%
Nálam nem, pedig én meg tökre örülnék ha hurimálnának még, meg kiszolgálnának, de inkább paterolnának már elfele. Bizonyos esetekben akként kezelnek, de az nálam másmiért van, nem a kor meg otthonülés.
2023. szept. 18. 23:27
 2/29 anonim ***** válasza:
88%
Hát ha ennyire nemv agy önálló, ne csodálkozz.
2023. szept. 18. 23:28
 3/29 anonim ***** válasza:
96%
Öhm.. És egyébként "felnőtt vagy saját döntéssel, élettel, akinej csak tanácsolhatnak, de nem szabhatják meg kivel mit csinál, nem uralkodhatnak felette"? Mert a leírásodból nem úgy tűnik. A kisvillany az együttélés szabályainak esete, de miért hagyod, hogy vigyenek, ha nem akarod? Mi van akkor, ha többször vagy kevesebbszer mész ahhoz, akivel ismerkedsz? Miért asszisztálsz ehhez a szerephez?
2023. szept. 19. 00:30
 4/29 anonim ***** válasza:
74%

Egy ismerősöm az anyjával él, 30 éves, de este 9 után nem mehet le enni a konyhába (2 szintes házban laknak).

Ha az anyja szól neki, egyből ugrik, mint egy 10 éves gyerek.

Baromi sok a nárcisztikus szülő.

2023. szept. 19. 00:54
 5/29 anonim ***** válasza:
99%
"Hoznak-visznek" hát ne szállj be a kocsiba. Mit fognak csinálni, megvernek? Ne már. A te hibád is, hogy ilyen helyzetben vagy
2023. szept. 19. 05:22
 6/29 anonim ***** válasza:
72%

"felnőtt lennék, saját dőntéssel, élettel és csak tanácsolhatnak, de nem szabhatják meg kivel mit csinálok, nem uralkodhatnak felettem."

Nem tehetik meg? Hát, pedig megteszik.

Mit csináltál az elmúlt 10-12 évben, hogy otthon élve, minimális rezsit fizetve még egy kis garzon beugrójàt sem tudtad összerakni?

2023. szept. 19. 05:52
 7/29 anonim ***** válasza:
39%
Részben kezelik felnőttként, mikor a nehéz dolgait oldjam meg, a sirámait hallgassam, az egészségügyi problémáit rámteheti, a kapcsolataimat és fontos programjaimat tönkreteheti az ordításával, és mindezt letagadhatja. Ugyanez fokozottan, ha nem otthon (illetve a szomszédban) lakok, mert akkor a távolból ugráltat haza ha gond van.
2023. szept. 19. 06:02
 8/29 anonim ***** válasza:
87%
Otthon élsz a gyerekszobában, miért várod el hogy felnőttként kezeljenek? Az a felnőtt aki képes felnőttként élni, nem a mamahotelben.
2023. szept. 19. 06:56
 9/29 anonim ***** válasza:
16%
Szerintem akik otthon élnek a legtöbben nem gyerekszobában élnek, max akik lakásban élenk. Akiket én ismerek, mind saját lakrészt alakítottak ki a nagy házban, szülőknek is ők segítenek a ház fenntartásban, akik mondjuk már betegek. Pl folyton mennek hozzájuk a szülők számgép kérdésekkel. Külön bejáratot csináltak. Otthon laknak de majdnem több a dolguk mint külön, folyamatos segítségnyújtás a családnak. Van akinek műhelyük is ott van a kertes házukban testvéreknek, és a szülők mindent megszabnak hogy dolgozzanak. Van akik még 2 gyereket is oda vállalnak külön lakrészben. A beteg szülőket viszik orvoshoz, vagy segítenek amit ők már nem tudnak megcsinálni. De általában ételt az gyakran kapnak, bár nem mindig vannak megelégedve mert mondjuk túl egészségtelen a kaja, viszont tukmálják rájuk és sértődés van ha nem fogadják el.
2023. szept. 19. 07:09
 10/29 A kérdező kommentje:
A villany nem azért probléma, mert zavarja őket a fény. Szimplán pocsékolásnak gondolják.
2023. szept. 19. 07:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!