Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az ajándékba kapott pénzt nem...

Az ajándékba kapott pénzt nem költhetem amire akarom?

Figyelt kérdés
19 éves vagyok, már nem gyerek, és a szüleim soha nem voltak házasok, kéves ideig is éltek együtt, én arra nem is emlékszem. Tulajdonképpen anya nevelt fel, de apával is mindig jó kapcsolatom volt, nem mondhatom, hogy elhanyagolt. Apa mérsékelten jómódú vállalkozó, nem él nagy lábon, de nem is nélkülöz. Gyerekkoromban sokmindent megvett nekem, de pénzt nagyon ritkán adott, mert attól tartott, hogy anya elveszi. Fél éve adott pénzt jogsira, de azt anyának adtam, mert elég rossz helyzetben vagyunk, neki megszűnt a munkahelye, én pedig még nem dolgozom. Ezután apa megharagudott és azt mondta, hogy többet nem ad semmit, mert a lusta anyámra költöm (am nem lusta!)

2023. szept. 17. 13:26
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
0%

38!

Ki írt olyat, hogy a kérdező apjának kellene eltartania a csaladot? Konkrétan senki.

Amúgy fordítsd meg a kérdést: tegyük fel a másik két gyerek apja velük el. Neki pontosan miért is kellene a feleség nagykorú gyerekét eltartania?

2023. szept. 17. 17:46
 32/37 anonim ***** válasza:
87%

De-de, pontosan emiatt vagy gyerek meg 19 evesen. Ami meg oke is lenne, nyilvan rohadtul nem attol lesz valaki felnott, hogy betolti a 18-at, csak akkor ne hivatkozz magadra felnottkent.

Egyreszt nem erted a problemat, pedig kene.

Masreszt sumakolas helyett oda kellett volna allnod apad ele es elmondani, hogy mi a szitu. De nem, te a hata mogott inteztel mindent es nem erted mi a baj.

Gondolom nem szarja o se a penzt, azert kemenyen megdolgozott, odaadta neked valamire, de te atvagtad.

Gyerek vagy meg, felnottek nem viselkednek igy.

2023. szept. 17. 18:54
 33/37 anonim ***** válasza:
91%
Ha adott dologra adta akkor arra kellett volna költeni.
2023. szept. 17. 21:51
 34/37 anonim ***** válasza:
91%
Most egy jogosítvány cirka 4-500 ezer forint. Egy nagy segítség, hogy apád kifizette. Igaza van, én anyaként biztos nem venném el a lehetőséget a gyerekem elől. Apukád pedig látja, hogy anyukád nem fog neked jogsit fizetni, neked se lesz egyhamar pénzed rá, hát ő meg már odaadta az árát.
2023. szept. 17. 22:52
 35/37 anonim ***** válasza:
90%
Nem, nem költheted. Ha jogosítványra adta, akkor csak arra költheted.
2023. szept. 18. 15:55
 36/37 anonim ***** válasza:
76%

Ezt meg kellett volna beszélni vele, hogy te most probléma miatt nem arra szeretnéd költeni és később teszed le a jogsit.

34/F

2023. szept. 19. 10:44
 37/37 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon egyszerű a válasz a kérdésedre: Úgy kaptad a pénzt ajándékba, hogy arra költöd, amire akarod? Vagy volt valamilyen kikötés, hogy milyen célra kapod a pénzt? Arra a célra költötted, amire kaptad?

Miért nem mondtad meg előre apádnak, hogy "köszi a pénzt, de nem arra fogom költeni, amire adtad, így is ide akarod adni nekem?" Csak nem azért nem mondtad el neki előre, hogy másra költöd, mert pontosan tudtad, hogy nem értene egyet a döntéseddel és így már oda sem adná? Akkor miért lep meg, hogy ezek után máskor nem akar pénzt adni neked?

19 évesen felnőtt ember vagy, önálló döntések meghozatalára vagy jogosult - de ez azt is jelenti, hogy felelős vagy a döntéseidért. Jogod van eldönteni, hogy a kapott pénzt arra használod-e, amire adták, vagy valami teljesen másra. Viszont a következményekért is te viseled a felelősséget - például azt, hogy többé nem kapsz pénzt, mert úgysem arra költöd, amire kaptad.

2023. szept. 19. 19:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!