Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az ajándékba kapott pénzt nem...

Az ajándékba kapott pénzt nem költhetem amire akarom?

Figyelt kérdés
19 éves vagyok, már nem gyerek, és a szüleim soha nem voltak házasok, kéves ideig is éltek együtt, én arra nem is emlékszem. Tulajdonképpen anya nevelt fel, de apával is mindig jó kapcsolatom volt, nem mondhatom, hogy elhanyagolt. Apa mérsékelten jómódú vállalkozó, nem él nagy lábon, de nem is nélkülöz. Gyerekkoromban sokmindent megvett nekem, de pénzt nagyon ritkán adott, mert attól tartott, hogy anya elveszi. Fél éve adott pénzt jogsira, de azt anyának adtam, mert elég rossz helyzetben vagyunk, neki megszűnt a munkahelye, én pedig még nem dolgozom. Ezután apa megharagudott és azt mondta, hogy többet nem ad semmit, mert a lusta anyámra költöm (am nem lusta!)

2023. szept. 17. 13:26
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
73%
Apad felelme nem volt alaptalan, anyad azt a penzt is elvette toled, amit apad a jogositvanyodra adott, nem arra, hogy az anyadat tamogatsd meg vele, akinek inkabb munkat kene keresnie...
2023. szept. 17. 15:09
 12/37 anonim ***** válasza:
27%
Könnyű apádnak úgy osztani az észt, hogy mindent anyád finanszírozott, ő meg amikor épp olyanja van adogatott pénzt amire gondolt..ha meg nem akkor nem. A te felnevelésed viszont állandó összeget igényelt volna. Hiszen anyádnak el kellett tartania és megvennie ami kell. Ebből a szempontból apád egy f sz már bocs. Gondolom fizikailag sem sokat tett bele a nevelésbe. Abból a szempontból viszont igaza van hogy jogsira kaptad a pénzt. Vagy meg kellett volba mondani hogy rossz hekyzetbe vagytok, segítsen vagy tényleg jogsit csinálni.
2023. szept. 17. 15:11
 13/37 anonim ***** válasza:
13%
Jaja, anyunak munkát kellene keresnie, hogy el tudja tartani a nagykorú gyereket. A xemétladaja, hogy volt képes pénzt elfogadni, ahelyett hogy kívánta volna otthonról a 19 évest, akit már neki bizony nem kell eltartania. Egy személy dupla annyi ideig él meg ugyanannyi pénzből, mint kettő.
2023. szept. 17. 15:13
 14/37 anonim ***** válasza:
38%
Én azért nem értek egyet apukával, mert baromi könnyű havonta csengetni a pénzt és 4 napot a gyerekkel parádézni úgy, hogy a valódi gyereknevelési és gondozási melót az anya csinálja. Legyen 50-50% a gyermekfelügyelet, ne fizessen senki gyerektartást, de legyen az anyának is normális szabadideje magára és ha akarja, akkor arra, hogy továbbképezze magát egy új, jobb munkahely reményében, satöbbi... Egy jogsi ára ezekhez képest lóf.sz.
2023. szept. 17. 15:21
 15/37 anonim ***** válasza:
64%

Én sem értem a nagy lepontozásokat, hogy az anya a hibás, nagyon szűklátókörűek itt sokan. Amit a 14-es írt, abban nagyon sok az igazság és tegyük hozzá, hogy fogalmunk sincs arról, hogy a szülők milyen viszonyban állnak egymással.

Annyi tudunk, hogy apa szerint anya rossz, "mert elveszi a pénzt", de a kölyök mégis olyan nevelést kapott, hogy (ha valóban rossz az anyagi helyzetük) az anyjának adta a pénzt, hogy megéljenek. Én ebben nem látom a rosszat. Ha tényleg padlón vannak anyagilag, akkor az apuka jobban örült volna, ha korgó gyomorral meg lyukas cipőben megy a gyerek vezetni? Példás szülő, komolyan...

Amit nem értek viszont, miért most került kiírásra a kérdés, mikor fél éve kaptad a pénzt? Félévente beszélsz csak apáddal? Vagy eddig nem került szóba, hogy "na és kisfiam/lányom, mi lett a félmillióval, amit adtam?" Ha hat hónapja kaptad a pénzt, mikor adtad oda anyukádnak? Öt hónapja? Múlt héten? Ha csak nemrég, akkor miért nem kezdted el a jogsit korábban? Mikortól állástalan anyukád? Mióta vagytok rossz helyzetben anyagilag? Stb...

Túl sok a lyuk a sztoriban, hogy egyértelműen lehessen válaszolni.

2023. szept. 17. 15:30
 16/37 anonim ***** válasza:
60%
Az ajándékba kapott PÉNZT arra költhetnéd, amire akarod. De te most jogosítvány árat kaptál, csak technikailag pénzt, de akár ő is átutalhatta volna az autósiskolának. Ebben nem dönthetsz, az apád erre szánta felpántlikázva. Neked, és nem a volt ágyasának. Őt nem kívánja eltartani. Őt te a saját keresetedből tartsd el.
2023. szept. 17. 15:53
 17/37 A kérdező kommentje:
Tehát a legtöbb időt anyával töltöttem, de néhány nyarat apánál is voltam, egyébként ritkán találkozunk, mert apa 150 kilométerre él. Apa mindig is kardoskott azért, hogy költözzek hozzá, de anyát sem akartam magára hagyni, mert van még van két iker 10 éves féltestvérem, és anya hétfőtől szombatig napi 12 órát dolgozott, hogy eltartson minket. Az én döntésem volt, hogy anyát választottam, de attól függetlenül apát is szeretem. Apa mindig becsülettel fizette utánam a gyerektartást, még többet is, mint amennyit a törvény meghatározott, ezenkívül sokmindent vásárolt is nekem.
2023. szept. 17. 15:57
 18/37 anonim ***** válasza:
21%
Egy babysittert, bejárónőt/bejáróférfit is kellett volna fizetnie, aki elvégezte volna a házimunka-, takarítás- és gyermekfelügyeleti- munkát, amit neki kellett volna elvégeznie, ha nem pattan meg otthonról.
2023. szept. 17. 16:08
 19/37 anonim ***** válasza:
71%
Igaza van apádnak. Menjen el anyád dolgozni. Rengeteg helyen hirdetnek, legfeljebb adja lejjebb az igényeiből. A semminél bármilyen munka jobb
2023. szept. 17. 16:13
 20/37 anonim ***** válasza:
6%
#19 Akkor vegye apuka a nyakába a felnőtt gyermeket, amíg anyuka újra összeszedi magát és munkát keres - és talál.
2023. szept. 17. 16:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!