Hogy értessem meg anyámmal, hogy semmi értelme annak, hogy így akarja megakadályozni, hogy befestessem a hajamat?
Alapvetően nem ellenzi, ha nem olyan színről van szó, amihez szőkíteni kell (ami elég kevés opció, lévén sötétbarna vagyok eredetileg) vagy ha csak 1-2 tincsről van szó. Konkrétan 12 voltam, amikor először megengedte, hogy legyen egy vörös tincsem. Azóta volt egy párszor festve a hajam, de többnyire csak 1-1 színes tincs, vagy teljesen vörösre.
És tök vicces, mert ahogy idősebb lettem, egyre többször teszi szóvá, hogy hát ez nem jó.
Tavasszal a hajam alja (mármint így tarkónál, tehát nem a hajvégek) sötét kékre lett festve, már kikopott (azzal a színével sincs bajom) és arra gondoltam, hogy hamarosan mehetne az egész ugyanarra a kékre. Viszont kéne időpont a fodrászhoz. Én egyetemre járok, 140 kilométerrel arrébb, viszont legszívesebben ahhoz a fodrászhoz mennék, akinél tavasszal voltam(meg úgy életemben szinte minden alkalommal :D), az pedig marhára nem itt van, hanem a szülőfalumban. Csak ezzel az a baj, hogy nála vagy személyesen lehet időpontot kérni, vagy üzenetben, az utóbbit viszont ilyen egy hónapos késéssel nézi meg, mert vannak elegen, akik személyesen bemennek. :D
Én meg hát kvára nem vagyok otthon. Anyut megkértem, hogy kérjen már időpontot nekem, erre közölte velem, hogy hát ő nem ért egyet, mit szólnak majd az egyetemen(xd), ez milyen egészségtelen, ki fog hullani a hajam, aztán hordhatom tüsin, és úgy fogok kinézni, mint egy fiú. Ő bizony nem kér időpontot, biztos, hogy, nem festem be a hajam, ő nem engedi.
És ez rettentően gyerekes a részéről. Felnőtt ember vagyok, fel tudom fogni a következményeket, magamnak fizetem. El tudok menni máshol is fodrászhoz, nem ez a bajom, csak na, sokkal szívesebben mentem volna a megszokotthoz, akiről tudom, hogy megbízható.
Anyám viselkedése idegesít. Ha kérek tőle valamit, ami nulla fáradtság lenne, minden nap elmegy a szalon mellett, ami akkor nyitva van, de erre közli, hogy nem, MERT Ő MAJD JÓL FELÜLBÍRÁLJA A DÖNTÉSEM.
Én másik fodrászhoz mennék. Mivel egyetemre jársz ezért egy nagyobb városban fix találsz jó fodrászt, aki felveszi neked a telefont, árban is baráti és még jól is dolgozik.
De lényegében te kértél tőle egy szivességet amire ő nemet mondott. Minden joga meg van hozzá. Fogadd el és ne az "érvein" akadj fent.
Lehet, hogy tényleg úgy van, ahogy a 13-as írja. Nem azt hiszi, hogy meg tudja akadályozni, csak nem akar asszisztálni.
Amikor megállítanak engem az utcán 13 év körüli kis suhancok, hogy menjek már be nekik a dohányboltba, nemet mondok. Tudom, hogy így is fognak tudni cigit szerezni, eddig is megoldották, ezután is, bagósok lesznek, ha akarnak. Csak én ebben nem veszek részt, nem segítem.
Ha mégis azt hinné anyukád, hogy ezzel megakadályoz, akkor az ideg kicsit elvette az eszét. Majd meglepődik, ha meglátja, hogy van más fodrász is a világon, és te egyedül megtaláltad, ugyanis kék a hajad. Hogyan értetheted meg vele, hogy nem tud megakadályozni? Pont így.
Amúgy tényleg praktikusabb lenne egy közelebbi fodrász.
Te vagy max 12 éves vagy, vagy elég érdekes családod van.
Tehát felnőtt egyetemista lány vagy, de anyukádnak kell szólni a fodrász nénit időpontért, akinek mellesleg nincs telefonja de néha üzenetekre azért válaszol.
+ Gyerekkorod óta ilyen olyan módon volt festve a hajad, kislányként, de FELNŐTT KÜLÖN ÉLŐ EMBERKÉNT ANYUKÁD NEM ENGEDI?!
Nekem ez kicsit olyan mint a YouTube videós Private Szabina történetei.🤡
Itt nem az a kérdés, hogy hogy oldják meg anyám nélkül. Ez teljesen egyértelmű. Akkor megyek máshová, ennyike.
Itt az a baj, hogy anyám TÉNYLEG azt hiszi, hogy ezzel megakadályozott valamit. Konkrétan kijelentette, hogy Ő MEGTILTJA, mintha ezt megtehetné. Ő ezt full komolyan gondolja és ezzel van a bajom. Nem azzal, hogy ez akadályoz bármiben is, hanem maga az "elv".
Évek alatt egy csomó olyasmit csináltam előzetes jelzés, amire tudtam, hogy hasonlóan reagálna, ha segítséget kérnék. Annyit "fejlődött", hogy már nincs utólagos vinnyogás, hogy ő ezt nem engedte meg.
Én nem azt akarom, hogy ne azért ne dumáljon bele, meg ne szabotáljon, mert nem tud egy adott x dologról előre ezért nincs úgymond lehetősége. Azt akarom, hogy ha meglátja a lehetőséget akkor se próbáljon meg felülbírálni, hanem vegye tudomásul, hogy felnőtt ember vagyok, el tudom dönteni egyedül. Tanácsot adhat, de ne várja, hogy úgy is cselekszek. Ne tiltson, ne szabotáljon abban a hitben, hogy ő ezt megteheti.
#19 Túl vagyunk rajta. Ő az a mentalitású ember, aki szerint a szülő megmondhat a gyerekének bármit, hogy hogy csináljon, függetlenül attól, hogy hány éves. Lehetnék én negyvenöt éves, 3 gyerekkel, ő akkor is megmondhatná nekem, hogy mit tegyek, nekem pedig azt kéne tennem, LEGALÁBBIS SZERINTE.
Erről a hozzáállásról kéne leszoktatni. Csak ez szavakkal nem működött az elmúlt években. Tettekkel meg ott vagyunk, hogy utólagosan nem pattog, hogy "ő ezt nem engedte meg".
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!