Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy értessem meg anyámmal,...

Hogy értessem meg anyámmal, hogy semmi értelme annak, hogy így akarja megakadályozni, hogy befestessem a hajamat?

Figyelt kérdés

Alapvetően nem ellenzi, ha nem olyan színről van szó, amihez szőkíteni kell (ami elég kevés opció, lévén sötétbarna vagyok eredetileg) vagy ha csak 1-2 tincsről van szó. Konkrétan 12 voltam, amikor először megengedte, hogy legyen egy vörös tincsem. Azóta volt egy párszor festve a hajam, de többnyire csak 1-1 színes tincs, vagy teljesen vörösre.

És tök vicces, mert ahogy idősebb lettem, egyre többször teszi szóvá, hogy hát ez nem jó.

Tavasszal a hajam alja (mármint így tarkónál, tehát nem a hajvégek) sötét kékre lett festve, már kikopott (azzal a színével sincs bajom) és arra gondoltam, hogy hamarosan mehetne az egész ugyanarra a kékre. Viszont kéne időpont a fodrászhoz. Én egyetemre járok, 140 kilométerrel arrébb, viszont legszívesebben ahhoz a fodrászhoz mennék, akinél tavasszal voltam(meg úgy életemben szinte minden alkalommal :D), az pedig marhára nem itt van, hanem a szülőfalumban. Csak ezzel az a baj, hogy nála vagy személyesen lehet időpontot kérni, vagy üzenetben, az utóbbit viszont ilyen egy hónapos késéssel nézi meg, mert vannak elegen, akik személyesen bemennek. :D

Én meg hát kvára nem vagyok otthon. Anyut megkértem, hogy kérjen már időpontot nekem, erre közölte velem, hogy hát ő nem ért egyet, mit szólnak majd az egyetemen(xd), ez milyen egészségtelen, ki fog hullani a hajam, aztán hordhatom tüsin, és úgy fogok kinézni, mint egy fiú. Ő bizony nem kér időpontot, biztos, hogy, nem festem be a hajam, ő nem engedi.

És ez rettentően gyerekes a részéről. Felnőtt ember vagyok, fel tudom fogni a következményeket, magamnak fizetem. El tudok menni máshol is fodrászhoz, nem ez a bajom, csak na, sokkal szívesebben mentem volna a megszokotthoz, akiről tudom, hogy megbízható.

Anyám viselkedése idegesít. Ha kérek tőle valamit, ami nulla fáradtság lenne, minden nap elmegy a szalon mellett, ami akkor nyitva van, de erre közli, hogy nem, MERT Ő MAJD JÓL FELÜLBÍRÁLJA A DÖNTÉSEM.

2023. szept. 8. 10:51
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
86%
Aha, tehát nincs telefonja a fodrásznak? Hozzá jársz kiskorod óta, de annyit nem tud rólad, hogy messze költöztél, de továbbra is szívesebben járnál hozzá, szóval félévente 1x ugyan vegye már fel neked a telefont. Nagyon hihető. Az is, hogy ha anyád kérne neked egy véletlenszerű időpontot, akkor bármikor is legyen, tuti haza tudnál menni, de arra nem tudsz szánni 1 napot, hogy az időpont kérés miatt hazautazz. Ha már neked ez ennyire fontos. Aha. Oké. Szerintem veszekedj továbbra is anyáddal, majd tuti meggondolja magát. Vagy nem.
2023. szept. 8. 10:59
 2/22 anonim ***** válasza:
90%
És nincs ott más, akit meg tudnál kérni, hogy kérjen neked időpontot? Másik családtag? Barátok?
2023. szept. 8. 11:00
 3/22 anonim ***** válasza:
86%
Személyesen nem tudsz bemenni, a fodrász üzeneteket nem olvas. Ez tényleg nehéz ügy. Jó lenne, ha feltalálták volna már a telefont, hogy nagy távolságokból is lehessen beszélni emberekkel.
2023. szept. 8. 11:01
 4/22 anonim ***** válasza:
82%
Miert vagy eletkeptelen? Keresel fodraszt ott, ahol laksz, csokolom.
2023. szept. 8. 11:04
 5/22 anonim ***** válasza:
90%

Csak annyit arról, hogy kiskorod óta hozzá jársz:

Én is a faluban jártam fodrászhoz, csak ő vágta a hajam és többé-kevésbé elégedett is voltam vele. Ám amikor egyetemre kezdtem járni, elmentem abban a városban is fodrászhoz. Na hát olyan jól levágta a hajam, hogy az valami fenomenális volt. Sőt, azóta már más városba költöztem, itt is felkerestem egy szimpatikus fodrászt, ő is merőben más, de nagyon szép frizurákat csinál nekem.

Ebből okulva, lehet hogy más fodrásznak is adnod kellene lehetőséget.

2023. szept. 8. 11:06
 6/22 Metionin ***** válasza:
93%
Én simán megcsináltatnám helyben azt cső. Amikor legközelebb hazamész meg elkéred a fodrász telefonszámát.
2023. szept. 8. 11:09
 7/22 A kérdező kommentje:

Kedves mindenki!

1.Nem lehet nála telefonon időpontot kérni. A fodrász úgy van vele, hogy két telefonszámot nem szeretne, de a személyes számán ne hívogassák munka miatt. Ez van.

2. Annyit mondtam anyámnak, hogy ha időpontot kér akkor péntek, esetleg ha lehetséges, akkor szombat legyen. Péntekenként nincs órám, ha hazamegyek, akkor már csütörtökön megteszem. De két hétvégét nem baxnék el arra, hogy egyszer időpontot kérek, mert anyám nem volt képes rá hisztiből, egyszer meg ténylegesen a hajam miatt megyek. Van ennél kettővel fontosabb dolgom is.

3. Ottani barátaim már nincsenek, sem más ottani családtagom.

Nyilván nem fogok emiatt anyámnak könyörögni, hanem max fogom magam és az egyetem városában keresek valakit, akiről jókat írnak. Itt arról van szó, hogy anyám hozzáállása dühít. Hogy azt hiszi, mintha nélküle megoldhatatlan lenne, hogy kék legyen a hajam, ezért vissza is él a vélt helyzetével. Itt ez a gond.

2023. szept. 8. 11:13
 8/22 anonim ***** válasza:
90%
Ne mondd el neki és kész. Az én anyám is hülledezik, ha nagyon levágatom, de könyörgöm, mindjárt 30 vagyok.
2023. szept. 8. 11:16
 9/22 Metionin ***** válasza:
91%
7. Pont így fog leszokni az ilyen játszmázásról, ha látja, hogy nem tudja befolyásolni a döntéseidet. Másrészt meg ahogy nő le a hajad, úgyis mindig festetni kell, akkor mindig balhézna, egyszerűbb már csak a praktikum miatt is helyben megoldani.
2023. szept. 8. 11:21
 10/22 anonim ***** válasza:
81%
Amikor hazamész, akkor személyesen bemész hozzá és a következő alkalomra kérsz időpontot. Nem nagy cucc. 🤷‍♀️
2023. szept. 8. 11:33
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!