Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hálával tartozik a gyerek az...

LuckyLevi kérdése:

Hálával tartozik a gyerek az anyjának?

Figyelt kérdés
2023. szept. 1. 17:28
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
87%
Attól függ milyen az anyja.
2023. szept. 1. 17:29
 2/30 A kérdező kommentje:

Ha szuper anya, akkor ezek szerint igen?

Véleményem szerint, ha nem örökbe fogadta a gyereket, hogy megmentse az árvaságtól, akkor magáért vállalt gyereket, nem altruizmus vezette.

2023. szept. 1. 17:32
 3/30 anonim ***** válasza:
96%
Sztem senki nem tartozik semmivel senkinek egy családban. Egy normális családban ezek az érzések maguktól kialakulnak. Ha nem, akkor ott van valami baj.
2023. szept. 1. 17:38
 4/30 anonim ***** válasza:
62%

Nem.

Az anya döntött úgy, hogy megszüli ebbe a keservesen sz.r világba, nem ő kérte.

2023. szept. 1. 17:42
 5/30 A kérdező kommentje:

#3 Szerintem a szülő vállalta a gyereket, innentől kezdve felelősséggel tartozik érte.

#4 Én is így gondolom.

2023. szept. 1. 17:47
 6/30 anonim ***** válasza:
65%

Csak azért, mert kinyomta magából, nem.

Mert megadja neki az életben maradáshoz szükséges dolgokat 18 éves koráig, nem.

A háláért tenni kell, nem jár automatikusan.

2023. szept. 1. 18:01
 7/30 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem ilyet nem lehet elvárni. És általában azok a szülők szoktak ezzel jönni, hogy hálával tartozik a gyerek, akik nem érdemlik meg (nyilván, a gyerek nem hálás nekik semmiért, aztán ez zavarja őket). Se a hála, se a tisztelet, szeretet stb. nem egy olyan dolog, amit ki lehet követelni a másiktól, ennek magától kell jönnie
2023. szept. 1. 18:08
 8/30 anonim ***** válasza:
85%
Ezt mindenki maga dönti el, hogy hálás lesz-e anyukájának amiért megszülte és felnevelte. Én például hálás vagyok, de sajnos már nem él. Most már a sorsnak is, hogy az ő fia lehettem. Sajnos nem mindig volt oka rá, hogy büszke lehessen rám. De remélem egyszer az lesz onnan fentről figyelve:)
2023. szept. 1. 18:15
 9/30 anonim ***** válasza:
92%
Nem "tartozik" szerintem, de ha szerette az anyja akkor ő is szereti és segít neki bármiben és hálás neki de nem azért mert tartozik ezzel.
2023. szept. 1. 18:33
 10/30 anonim ***** válasza:
92%

#4 Így van! az anya döntött úgy hogy márpedig ő babázni akar..

A gyereknek meg semmi beleszólása abba hogy ő akar e egy életet ledolgozni éhbérért csak azért hogy a politikusoknak és a nagy cégek vezetőinek luxus villáik meg luxusautóik legyenek.

Világra hoz plusz egy rabszolgát a modern kori rabszolgaságba.. Ezért kéne hálásnak lenni? Ugyan már.. Inkább kérdőre vonni hogy ugyan mi a faxért kellett neki mindenáron gyerek?!

2023. szept. 1. 18:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!