Ha egy férfi papíron még egy másik nőhöz tartozik, elismerheti sajátjának élettársa születendő gyermekét?
Figyelt kérdés
A nevére veheti?
Személyesen nem érint a téma. Kíváncsi vagyok.
2016. nov. 6. 13:29
4/10 anonim válasza:
Csodalatos meg papiron nos embernek szulni
5/10 A kérdező kommentje:
Na igen. Szerintem is elég megalázó helyzet olyan embernek szülni, vagy olyan emberrel együtt élni, aki több év külön élés után sem hajlandó válni. Én ezt nem tudnám elfogadni. Nem vagyok ennyire laza.
2016. nov. 6. 14:19
6/10 anonim válasza:
Megsúgom: a váláshoz nem kell mindkét fél beleegyezése...
7/10 anonim válasza:
A vér szerinti gyerek névre vétele független a házastárstól. Még akkor is elismerheti sajátjának ha a nevére szól, sőt ha dns tesztel ezt bizonyítják akkor elismerni köteles - tartásdíjat fizetni köteles. A nevére vevésben esetleg lehet egyezkedni. Idegen gyerek örökbe adásánál van ez, hogy nem megy akkor ha a másik házastárs nem egyezik bele.
8/10 anonim válasza:
izé, azt akartam írni hogy akkor is elismerheti sajátjának és nevére veheti, ha nem csak papíron házas hanem ténylegesen házas is és az is akar maradni a feleségével aki nem a gyerek szülője.
9/10 anonim válasza:
Eleg szomoru hogy lehet
Ha nem lenne egyszeru talan kevesebb no kezdeni nos pasival csaladalapitasba
Ps tobb eu orszagban csak biroi uton lehetseges ez
10/10 anonim válasza:
csak birói engedéllyel vállalhat felelősséget a saját gyerekéért???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!