Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! Ti hány éves korig...

Szülők! Ti hány éves korig néztetek bele a gyereketek telefonjába?

Figyelt kérdés
Illetve kinek hány éves korig néztek bele a szülei a telefonjába?

2023. aug. 29. 14:52
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%

#17 És szerinted arra az a megoldás, hogy a szülő átnézi a gyerek telefonját? Még véletlenül sem az, hogy megtanítja a helyes internethasználatra? Vagy nyílt kommunikációra neveli? És ezt most egyáltalán nem áldozathibáztatásként mondom, sőt. Egy gyereket egészen kicsi korától kezdve arra kell nevelni, hogy egy idegennek vagy bármilyen felnőttnek az offline térben sincs joga a testéhez. Meg arra, hogy mindent elmondhat a szülőnek, nem kell félnie az ordibálástól, cseszegetéstől. Amint a gyerek bekerül az online világba, ezeket az elveket oda is át kell ültetni. Például:

-Ne küldjön meztelen képeket senkinek, még a legjobb barátjának se.

-Az internet nem felejt. Még akkor sem, ha "eltűnő" üzenetet küld.

-Nem tudhatja, hogy ki kinek adja ki magát a neten.

-Ha bármi fura történik vele bárhol (online/offline), nyugodtan mondja el otthon, mert a szülő elsődleges feladata az, hogy segítsen neki, nem az, hogy leszidja vagy megbüntesse.

Nyilván mondani könnyű ezeket, de az általad említett tragédiáknál a prevencióra kell helyezni a hangsúlyt, hogy ne is kerüljön hasonló helyzetbe a gyerek. És ezt nem azzal fogod elérni, hogy átnézed a telefonját. Egy kamasz ráadásul simán elrejt manapság egy üzenet vagy képet úgy, hogy a legtöbb szülő nem találja meg. Mit érsz el azzal, hogy feleslegesen turkálsz a dolgai között? Azon kívül persze, hogy megsérted a privát szféráját.

2023. aug. 29. 18:47
 22/28 anonim ***** válasza:
95%
A fiamnál ez még nem aktuális. Nekem nem tudtak volna belenézni, mai napig sem értenek a telefonhoz, számítógéphez. Az én kamaszkoromban még butatelefonok voltak.
2023. aug. 29. 19:13
 23/28 anonim ***** válasza:
100%

22 voltam, még akkor is - de nev.anyám konkrétan naponta átkutatta a szekrényemet.

Amióta elköltöztem, rájuk sem nyitom az ajtót.

2023. aug. 30. 09:52
 24/28 anonim ***** válasza:
100%

13-14 évesen kezdtem el beszélgetni fiúkkal, még nem volt saját gépem, így anyukámén használtam a facebookot.Nem nagyon figyeltem rá, hogy kijelentkezzek a fiókomból ha befejeztem, na ezt ő felhatalmazásnak vélte arra, hogy átnézze az üzeneteimet és számonkérje rajtam. Onnantól kezdve nagyon ritkán használtam az ő gépét, a jelszavam is gyakrabban váltogattam.

Utána még 15 évesen nézett bele egyszer a saját telefonomba, az okát nem tudom, mivel azt nem szoktam előttük hagyni és az végképp nem az övé. De akkor is azzal fogadott reggel, hogy "ki az az xy???" és innen tudtam, hogy már megint az üzeneteim közt turkált. Azóta szerencsére nem volt ilyen, de be is b*szna felnőttként...

2023. aug. 30. 10:18
 25/28 anonim ***** válasza:
100%
Soha, a férjemébe sem.
2023. aug. 30. 22:09
 26/28 anonim ***** válasza:
100%

Soha. 12 évesen lett telefonom 2013-ban.

Ha lesznek gyerekeim, addig nem lesz telefonjuk, amíg nem megbízhatóak. Esetleg ha nagyon muszáj ilyen gombos vagy szoftveresen lekorlátozom hogy csak hívni tudjon.

2023. aug. 31. 10:52
 27/28 anonim ***** válasza:
80%
26 26 elég szar és bunkó hozzáállás ez a szülőktől való lekorlátozás ez egy világ f***ság
2023. aug. 31. 14:47
 28/28 anonim ***** válasza:
100%
Soha, semeddig nem néztem bele. Most 23 éves.
2023. szept. 13. 07:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!