Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Rosszul kéne magamat éreznem?

Rosszul kéne magamat éreznem?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Előre le szeretném szögezni, hogy nem kérek beszólásokat, se kioktatást, tanácsokért jöttem ide és esetleg meghallgatni olyanok véleményét, akik jártak hasonló cipőben.

17 éves vagyok, még gimis és év közben koleszos. Amúgy meg anyukámmal, nevelőapámmal és húgommal élek. Nehezebb gyerekkorom volt, anyukám mindig mellettem állt, és utána pár évig minden rendben volt. Jó tanuló vagyok, nem járok nagyon bulizni és van egy kapcsolatom már két és fél éve. Azóta pedig kezdett tönkremenni a kapcsolatom a nevelőapámmal; nagyon gyakran bunkó velem, ha édesanyám dolgozik, és kitakarítom a házat, akkor ő amint hazaér, megint rumlit csinál, és bele akar szólni a kapcsolatomba, főleg úgy, hogy nekem ő nem az apám.

Egy ideig nem törődtem vele, csináltam amit mond, a barátom hívta erre fel a figyelmemet; hogy ő úgy látja, hogy nagyon próbálok itthon megfelelni. Először tagadtam, aztán később pedig rájöttem, hogy igaza van. Kellemetlen, hogy a nevelőapám a házban van és anyukámnak ő a biztos pontja, ezért nem akarok beleszólni.

De már nagyon nem szeretek itthon lenni. Kellemetlen a jelenléte, meg az, ha beleszól abba, hogy mit hogyan kéne csinálnom a kapcsolatomban (holott szóltam neki, hogy nem az ő dolga), gyakran lehord, stb… . Nem akarom szavakkal sem bántani, mert régen tényleg sokat tett értem, de most már fáj. És lassan, amikor anyukám dolgozik, a barátomnál vagyok folyamatosan, mert nekem ő az a biztos pont, akire támaszkodhatok.

Nem tudom, hogy hogyan érezzem magam az egész témával kapcsolatban. Nem akarom azt, hogy bárkinek is rossz legyen, de magamat sem akarom kínozni. A költözés jelenleg nem opció, de szeptembertől úgyis megyek koliba és kevesebbet leszek itthon. Ennek kifejezetten örülök.. és bűntudatom van miatta. Szerintetek mit tegyek?

2023. aug. 25. 23:24
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
80%
" nekem ő nem az apám." - ennek ellenére gondolom eltart. Egyáltalán kinek a házában éltek? A kérdést meg értelmetlen volt kiírni, augusztus 26 van, öt nap és itt a szeptember gyakorlatilag :) Amúgy ilyenkor a legjobb, ha nem reagálsz neki. Aki állandóan kötözködik, az ellen más módszer nem hat, mert ha ideges leszel, azzal csak adod alá a lovat. Anyád meg igazán leállíthatná.
2023. aug. 26. 10:52
 12/16 anonim ***** válasza:
18%
Aha..14 és fél évesen már pasiztál, még jó hogy nem tetszik nevelőapádnak. Jó nagy szégyen ez.
2023. aug. 26. 13:34
 13/16 A kérdező kommentje:
#11, az anyukám házában élünk. Tény, hogy nem dolgozom, de igyekszem megcsinálni magamra a mosást meg ilyeneket, hogy azzal másnak ne kelljen foglalkoznia. Anyum legtöbbször az ilyen esetekben otthon sincsen, szóval nem tud beleszólni.
2023. aug. 26. 16:23
 14/16 A kérdező kommentje:
#12 a kiskori legjobb barátomról van szó. Nem kavartam 14 évesen random emberekkel, bár nem mintha közöd lenne ehhez.
2023. aug. 26. 16:24
 15/16 A kérdező kommentje:
A többieknek nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
2023. aug. 26. 16:25
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

" ennek ellenére gondolom eltart. "

Miért tartaná el? DOlgozik az anyja is, van neki igazi apja is.

ENnsi erővel mondhatjuk azt is, a kérdező anyja tartja el a paisját, ráadásul az anyja házában élnek.

2023. aug. 26. 19:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!