Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Rosszul kéne magam emiatt...

Rosszul kéne magam emiatt éreznem?

Figyelt kérdés

Apukám kb 17 éves kora óta alkoholista,kétszer kapott alkoholmérgezést,legutóbb is úgy szedte össze a család a padlóról,szó szerint.

Ennek legutóbb az lett a vége,hogy ápolásira került,de ott közöltèk 1 hónap bentlét után,hogy mennie kell,viszont az otthonába nem mehet vissza az ott uralkodó körülmények miatt. Hiába ment oda a család néha kitakarítani,ételt vinni,ugyanúgy felhalmozta a szemetet. Mindegyikünknek családja van,ettől többet mi sem tudtunk tenni érte. Kb 3 éves koromban költözött el tőlünk,nem igazán látogatott minket,unokákra se volt kíváncsi sose.

Mivel mi most vettünk házat egy éve,a család többi tagja egyből tőlünk várta volna el,hogy gondozzuk. (Főleg tőlem,mert én itthon vagyok gyes-en). A férjem nem engedte a házon belüli elhelyezését,viszont felvetette,hogy van egy garázs,amit ő edzéshez használ,ezt beáldozza,oda rakhatnánk Aput. Nekem tetszett az ötlet,ugyanis mindig volt bennem egy begyógyulatlan seb a rossz apa-lánya kapcsolat miatt és úgy gondoltam ez jó út lehet a gyógyuláshoz,talán jobban megismerjük egymást,stb.

Ami rosszul esett,hogy meg lettünk gyanúsítva a családtagok által,hogy a nyugdíj miatt vállaljuk a gondozását (180 ezer ft) és a nyugdíj amúgy sem felújításra van,álljuk mi a felújítást,hogy képzeljük mi (?)

Oké,nagy nehezen letudtuk a vitát. Megegyeztünk,hogy a nyugdíjból felújítjuk és ha kell,valaki kipótolja,majd a nyugdíjból vissza veszi.

Én fogom kezelni a nyugdíját,ápolásira nem valószínű,hogy jogosult lennék. A pénzt nem tudja kezelni,illetve alkoholra költené.

Viszont rosszul érzem magam,ha csak arra gondolok,hogy magamnak vonjak le belőle a gondozásért. Valószínű az elhangzottak miatt is.

3 gyerekünk van,legkisebb egy éves,így mellőlük próbálom megoldani az egészet,több,mint egy hete van már nálunk Apu.

Gondozása abból áll,hogy én főzök rá (elég sokat eszik,mintha ezzel kompenzálná az alkoholt),èn gyógyszerezem és injekciózom. Önellátó amúgy,maga megy wc-re,bár nem takarít maga után,illetve fürdeni sem hajlandó,csak nagy nehezen szivaccsal mosakodni heti egyszer,nagy könyörgések árán. Elég sok gyógyszere is van,kb 20-30 ezer ft egy hónapra. Illetve a rezsibe megy még,mert sokat megy nála a lámpa és egész nap a tv,fűtés megy neki.

Nagy gond egyelőre nincs vele,az alkoholt nem hozta még szóba szerencsére,viszont éjszaka és hajnalban is képes kopogtatni,ha valami van a tv-vel vagy ha szeretne ezt-azt.

Az lenne a kérdésem,hogy tényleg rosszul kéne éreznem magam emiatt,illetve ti hogyan,mennyit vonnátok le magatoknak a gondozásért cserébe?

Anyukám szerint 30 ezret tegyek el magamnak belőle,a többi menne gyógyszerre,ételre,rezsire,a maradékot pedig rakjuk félre egy esetleges temetésre és a tartozásaira.

Nektek mi a véleményetek erről?

2023. jan. 13. 10:07
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
95%
Az a véleményem erről, hogy biztos nem fogadtam volna be az öreg alkeszt!
2023. jan. 13. 10:16
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Nehéz ügy.
2023. jan. 13. 10:16
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Apám dettó alkoholista, 3 körül lehettem én is, mikor végleg szétment a család. Még tinédzser koromban próbálkoztunk valamilyen kapcsolatot fenntartani, de mondhatni időben kiderült, hogy semmi értelme. Értsd, csak piásan keresett, akkor pedig nem volt egy értelmes mondata. Így, már felnőttként véglegesen megszakítottam vele minden kapcsolatot. Sosem éreztem azt, hogy lett volna apám.

Hogy a kérdésre is válaszoljak, a büdös életbe egy fedél alatt nem élnék vele, viszont azt csak te tudod, mit érzel, mi játszódik le a fejedben. Arra, hogy meg fog változni ne nagyon számíts, vagy, hogy jó nagyapja lesz a gyerekeidnek, esetleg rá is bízhatnád őket. Erőt és kitartást kívánok nektek.

2023. jan. 13. 10:17
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
3-as vagyok, annyit még hozzátennék, mielőtt bárki kikiáltana egy szívtelen dögnek, hogy édesanyám sajnos beteg, így őt segítem, ahogy tudom, hisz ő nevelt fel, rá valóban használhatom az anya szót. Akit apámnak neveznek meg, nem több, mint egy idegen. S valóban nehéz helyzetben vagytok.
2023. jan. 13. 10:20
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem vállaltam volna gyerek nélkül se, 3 gyerekkel pláne nem.

Annyit veszel el belőle amennyitől nem érzed magad rossznak.

2023. jan. 13. 11:53
 6/11 anonim ***** válasza:
Nem neked kell emaitt rosszul érezned magad.
2023. jan. 13. 19:11
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Tegye össze a két kezét apukád, mivel érdemtelenné vált az életvitelével a segítségedre és legyen hálás az egész család, hogy magatokra vállaltatok egy ekkor nyűgöt. Idősek otthonában ennek a sokszorosát kérnék el és ott még többed magával lakhatna egy szobában. A teljes nyugdíjáért nem találnál rá gondozót, aki mosna, takarítna, főzne rá, nem még így, hogy a lakhatást is Ti biztosítjátok.

Gondolj pl arra, mivel a garázst lakhatóvá tettétek, egy megbízható, nem alkoholista mennyiért venné ki albérletbe? Őt még gondozni sem kellene.

Egy pillanatig se legyen lelkiismeret furdalásod, Te egy hős vagy, hogy ezt bevállaltad.

2023. jan. 13. 19:36
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Biztosan meggondoltad ezt? Vajon miért lakhatatlan a háza és mi lesz majd a garázs sorsa? Meg ez is, hogy nem hajlandó fürdeni.. a gyerekekre vajon milyen hatással lesz? Mi lesz akkor, ha visszamesz dolgozni és már nem lesz időd egy negyedik "gyerekre" apukád személyében? :( Mindenesetre egy hős vagy. Kitartást kívánok neked és a többieknek is. :)
2023. jan. 14. 01:39
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Előttem leírtak a lényeget,minden elismerésem neked erőt és kitartást kívánok ebben a nehéz helyzetben, pláne 3 gyerek mellett.nem sokan vállalnák el így,az alkohollal egy a gond,olyan,hogy egy alkoholista meggyógyul,olyan nincs,max ún."száraz"alkoholista a neve.ez van sajnos, tapasztalatból írom:((mégegyszer nagy nagy erőt és kitartást kívánok neked!!!!
2023. jan. 14. 13:49
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Ja még egy gondolat: elég nagy terhet vettél a nyakadba,ha a családtagok hőbörögnek,akkor tessék lehet átvállalni a gondozást!

Egy percig ne legyen lelkiismeret furdalásod,a mai világban sajnos nem jellemző,hogy vki ilyen terhet vállal.( Tisztelet az oly kevés kivételnek!)

9es voltam.

2023. jan. 14. 13:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!