Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Rosszul kéne magam emiatt...

Rosszul kéne magam emiatt éreznem?

Figyelt kérdés

Apukám kb 17 éves kora óta alkoholista,kétszer kapott alkoholmérgezést,legutóbb is úgy szedte össze a család a padlóról,szó szerint.

Ennek legutóbb az lett a vége,hogy ápolásira került,de ott közöltèk 1 hónap bentlét után,hogy mennie kell,viszont az otthonába nem mehet vissza az ott uralkodó körülmények miatt. Hiába ment oda a család néha kitakarítani,ételt vinni,ugyanúgy felhalmozta a szemetet. Mindegyikünknek családja van,ettől többet mi sem tudtunk tenni érte. Kb 3 éves koromban költözött el tőlünk,nem igazán látogatott minket,unokákra se volt kíváncsi sose.

Mivel mi most vettünk házat egy éve,a család többi tagja egyből tőlünk várta volna el,hogy gondozzuk. (Főleg tőlem,mert én itthon vagyok gyes-en). A férjem nem engedte a házon belüli elhelyezését,viszont felvetette,hogy van egy garázs,amit ő edzéshez használ,ezt beáldozza,oda rakhatnánk Aput. Nekem tetszett az ötlet,ugyanis mindig volt bennem egy begyógyulatlan seb a rossz apa-lánya kapcsolat miatt és úgy gondoltam ez jó út lehet a gyógyuláshoz,talán jobban megismerjük egymást,stb.

Ami rosszul esett,hogy meg lettünk gyanúsítva a családtagok által,hogy a nyugdíj miatt vállaljuk a gondozását (180 ezer ft) és a nyugdíj amúgy sem felújításra van,álljuk mi a felújítást,hogy képzeljük mi (?)

Oké,nagy nehezen letudtuk a vitát. Megegyeztünk,hogy a nyugdíjból felújítjuk és ha kell,valaki kipótolja,majd a nyugdíjból vissza veszi.

Én fogom kezelni a nyugdíját,ápolásira nem valószínű,hogy jogosult lennék. A pénzt nem tudja kezelni,illetve alkoholra költené.

Viszont rosszul érzem magam,ha csak arra gondolok,hogy magamnak vonjak le belőle a gondozásért. Valószínű az elhangzottak miatt is.

3 gyerekünk van,legkisebb egy éves,így mellőlük próbálom megoldani az egészet,több,mint egy hete van már nálunk Apu.

Gondozása abból áll,hogy én főzök rá (elég sokat eszik,mintha ezzel kompenzálná az alkoholt),èn gyógyszerezem és injekciózom. Önellátó amúgy,maga megy wc-re,bár nem takarít maga után,illetve fürdeni sem hajlandó,csak nagy nehezen szivaccsal mosakodni heti egyszer,nagy könyörgések árán. Elég sok gyógyszere is van,kb 20-30 ezer ft egy hónapra. Illetve a rezsibe megy még,mert sokat megy nála a lámpa és egész nap a tv,fűtés megy neki.

Nagy gond egyelőre nincs vele,az alkoholt nem hozta még szóba szerencsére,viszont éjszaka és hajnalban is képes kopogtatni,ha valami van a tv-vel vagy ha szeretne ezt-azt.

Az lenne a kérdésem,hogy tényleg rosszul kéne éreznem magam emiatt,illetve ti hogyan,mennyit vonnátok le magatoknak a gondozásért cserébe?

Anyukám szerint 30 ezret tegyek el magamnak belőle,a többi menne gyógyszerre,ételre,rezsire,a maradékot pedig rakjuk félre egy esetleges temetésre és a tartozásaira.

Nektek mi a véleményetek erről?

2023. jan. 13. 10:07
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a bíztató és kedves szavakat! Jól esett a lelkemnek!

Eddig még nem hozta szóba az alkoholt,de attól tartunk,ha kellőképp megerősödik és melegebb lesz,megszökik majd inni. Ez a legrosszabb forgatókönyv,ugyanis akkor értelmét vesztené a belefektetett energia és a remény,hogy talán megváltozik. Ez tényleg az utolsó esélye. Azt viszont a férjem nem hagyná,hogy újra igyon,odaadná a pénzt neki és elküldené. Így bízunk a legjobbakban..

A családot illetően nagyon megbántottak és úgy érzem sosem lesz már olyan a kapcsolatom velük,mint volt. Álmomban sem gondoltam volna,ha Apu pénze kerül szóba,ilyenek lesznek a fejünkhöz vágva,pedig nagyon jó testvérek voltunk mindig is.

Illetve ezek után nem lepődnék meg,ha majd viták lennének az örökség körül is..

2023. jan. 14. 18:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!