Hogy lehet végre megértetni a szülőkkel hogy nem lesz unoka?
30 éves vagyok, évek óta stabil párkapcsolatban élek a párommal…. szóval a szüleim MINDEN találkozáskor azzal nyaggatnak hogy mikor lesz unoka, már lassan 10 éve.
Mi a párommal nem akarunk gyereket egyáltalán. Nyilván ezt ezerszer elmondtam, nem volt soha az hogy “majd egyszer”, vagy “majd meglàtjuk”, soha nem hitegettem őket.
Már próbáltam kedvesen elmagyarázni, próbáltam elengedni a fülem mellett a nyaggatásuk, veszekedtem velük, mindent próbáltam, de semmi.
Ront a helyzeten hogy egyke vagyok, szóval így egyáltalán nem lesz unokájuk, ami gondolom rossz, de ettől még nem fogok akarni gyereket. (Párom szülei is gyakran piszkálnak minket, de neki legalább van tesója akik mostanában terveznek babát szóval remélhetőleg akkor lenyugszanak)
Már odáig jutottak hogy mondták hogy nekem csak meg kéne szülni, utána nevelnék ők meg minden…😵💫 nem tartom normálisnak ezt.
Fontolgatom hogy megmondom nekik hogy elköttettem a petevezetékem aztán kész (egyébként is gondolkozok hogy megcsináltatom)
Hogy lehetne végre megértetni velük hogy nem akarok gyereket, és hogy lehetne elérni hogy békén hagyjanak végre ezzel a témával?
Ha odáig fajult a téma hogy önkárosításon gondolkozol az már a legrosszabb
Költözz el inkább csak ne a tested lássa kárát
- Kislányom, mikor lesz unokám?
Nem emlékeztek rá, hogy már mondtuk? Cavinton-t esetleg - megpróbálnátok szedni?"
- Anyám, a te kudarcod, hogy nem akarom folytatni a vérvonalatokat.
- Olvastok valamit mostanában?
- Miért nem válaszolsz a kérdésemre?
- Már válaszoltam, csak nem fogadod el, mert nem tiszteled a döntésünket.
- Soha.
- Gondolkodtatok már az örökbefogadáson?
- Ha ezt még egyszer megkérdezitek, akkor ne gyertek többet hozzánk, ne hívj telefonon.
- Vegyél egy kutyát.
Azért mert ő elvárja a gyereket/unokát nem jelenti azt, h tenyészkancának tart, ezt te beszéled be. Régen náluk ez alap volt, ő is ebbe nőtt fel és fura neki, hogy megállt a sor. A gyerek azt is jelentené, hogy le kell horgonyozni, nem tudnál szabadon járkálni és egyfajta plusz teher amit nem akarsz. A háborús időket kár lökni mint indok, és aki 1945 környékén született a retekbe? Minimum 2 gyerek kellene mindenhol, hogy legalább egy pár hagyjon maga után utódot, vagy akkor ne is csodálkozzon senki a nyugdíjkorhatáron meg a migráncsozáson.
Én nagyon sajnálom a szüleidet.
Benneteket is megértelek, de így, hogy említetted, hogy egyke vagy, ez borzasztó lehet nekik.
Ezek mindig olyan kényes kérdések, egyrészt mert senkinek nincs köze a döntésedhez, másrészt meg ugye az emberek nem értik, nem tudják elképzelni (én sem), hogy család nélkül mi értelme az életnek. Itt nem fogsz segítséget kapni, ha nem sikerül közös nevezőre jutnotok négyszemközt, esélyes, hogy sosem fogtok :(
Gondolom elnéztél valamit és ezt nem ehhez a kérdéshez akartad írni, mert ehhez semmi köze. :D
Menj máshova a rasszista megjegyzéseiddel, köszi. Egyik csoportba se tartozom, de nem vagyok kíváncsi az ilyen dumára.
Senki nincs család nélkül, a párommal is család vagyunk, illetve mindkettőnknek van rokonsága is. Nem kell sajnálni minket, nem vagyunk család nélkül 😊
A többieknek köszi, most már pár éve ezt csinálom hogy megmondom hogy soha, majd felhozok valami más témát, de eddig nem sokat ért. :(
Lehet, hogy csak a szülő szerepben tudtak létezni, és amúgy nem tudnak magukkal mit kezdeni, ezért "játszanák ezt el újra". Tehát valami hobbi kéne nekik, önkénteskedés, farigcsálás, kirándulás, kutyamenhely, sport.
persze én nem vagyok normális, lehet a normális embereknél ez valamilyen ösztön.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!