Mi baja a szüleimnek? Miért nem törődnek velem hirtelen?
Előre megjegyzem, hogy egyes "igényeik" korrektek velem szemben és sok dolog kontextusból kiragadva nem problémás, de az összkép nagyon fáj.
Azt is kell rólam tudni, hogy csendes, visszahúzódó, jó tanuló voltam, aki sokat ült otthon.
A gimnázium elején depressziós voltam az általános iskolás váltás miatt és akkor ütött be a Covid, nagyon sokat voltunk összezárva egy panelben. Online pszichológus is "járt" hozzánk elég drága pénzért.
A Covid után sokat mondták, hogy nem normális, hogy egy fiatal nem a városban van estig.
Aztán beszoktam a közösségbe, lett barátom is, a szüleim pedig csak küldenek mindenhova. A barátom sosem aludhat nálunk, de engem mindig küldenek hozzá. A kajálás a menzán van, mosni (vasalni), teregetni magamra kell, a nyarat végig kellett dolgoznom, most is mondják, hogy vállaljak el minden beugrós munkát. Több mint egy éve, csak vacsorázni, aludni, tanulni, meg takarítani járok haza.
Namármost, nekem ezzel az a bajom, hogy most jönnek be a faktok (emelt biosz és kémia), és a barátomnak nagyon nem tetszik, hogy a nyáron kb. nála laktam, most pedig alig fog látni.
A szüleimmel próbáltam erről beszélni, ők meg azt mondták, hogy nagykorú vagyok, ez a mi dolgunk, ha nem bírom a faktot, leadom, ha a barátom nem bírja, szakítani kell. Én meg úgy érzem, hogy lelkileg magamra maradtam, mert senkit sem érdekel, hogy mekkorra nyomás van rajtam, csak abban, hogy ők ezt ne vegyék észre. Pszichológust se akarnak fizetni mégegyszer.
10. Az nem a férje akkor, hanem az Ura...
Egy kapcsolatban kompromisszumok vannak, nem az hogy az egyik megmondja mit csináljon a másik vagy épp mit ne csináljon, ez nem normális.
Két természettudományos fakttal nem reális a hétvégi dolgozás. Akár van barátod, akár nincs. Egy kis pihenés is kell, meg muszáj lesz valamennyit hétvégén is tanulni.
Ezt lellene végiggondolni.
😂🤦
Felnőtt ember vagy. A szüleid szeretnék ha leválnál végre mentálisan és anyagilag és úgy is viselkedj.
Ne várd el, hogy még mindig ők mondják meg mit csinálj.
Azt se,hogy fizessenek neked pszichológust.
Azért elég érdekesek ezek a válaszok, mert ugye Te még egy érettségi előtt álló lány vagy, tehát épp a nagykorúság határán vagy.
Amikor egy ilyen korú arról panaszkodik itt a GYAK-on, hogy nyári szünetben a szülők elvárják a nyári diákmunkát, akkor kórusban lehurrogják, milyen szemét az a szülő, aki nem hagyja a gyerekét pihenni, itt pedig még az sem gond, hogy iskolaidőben, rengeteg tanulás mellett is dolgozni küldik ezt a lányt hétvégén?
Hogy is van ez?
Én azért tuti megkérdezném a szüleimet, ha ennyi nyaralásra, programkra telt régebben, akkor mi változott meg, miért is kellene Neked hétvégente dolgozni iskolaidőben még érettségi előtt?
Akkor ezt mond el a szüleidnek is!
Viszont ha nem vagy még nagykorú vagyis 18 éves akkor a szüleidnek kötelessége lenne eltartani téged és nem kényszeríthetnek arra sem, hogy dolgozz!
Ezt azért írom, mert középiskolás vagy és ha jól sejtem 16-17 körül lehetsz, szóval te még kiskorú vagy.
Röviden: az álomszakomhoz kell egy emelt érettségi kémiából vagy bioszból. Emeltet csak fakton tanítanak vagy magántanárral (amit nekik kéne fizetni).
A szüleim későn vállaltak, megviselte őket a Covid, meg a depresszióm, kényelmes volt nekik, hogy csak aludni jártam haza.
Barátomnak kényelmes volt, hogy mindig együtt vagyunk, a munkával meg a fakttal rá kevesebb idő marad.
18 vagyok amúgy.
Lehet, hogy próbálnak önállóságra nevelni. Azt mondod későn vállaltak, tehát már közelebb vannak (vagy már el is hagyták) az ötvenhez. Bármikor történhet valami és próbálnak afféle terelni, hogy legyen némi tapasztalatod munka terén, legyenek kapcsolataid, akikre támaszkodhatsz.
Van egy álomszakod, de ők nem te. Nem tudják, hogy mennyit bírsz. Hogy mennyit kell tanulni, mennyire gyorsan fogod fel az információkat.
Nem tudják, hogy a barátoddal mennyire szoros a kapcsolatod, hogy mennyi időd marad dolgozni, a barátoddal randizni. Az ő idejükben a középiskola más volt.
Szerintem nem tudnak érdemben tanácsot adni arról a dologról ami még csak most fog jönni.
Próbálj türelmes lenni és ne rágódj olyan dolgokon amik még meg sem történtek. A barátod pedig reméljük nem kezd el hátráltatni a célod elérésében. Ha már a munka miatt kiakad, mi lesz, ha érettségi előtt mondjuk éjt nappallá téve tanulsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!