Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Örökbefogadhat az apám? Mit...

Kódolt nő kérdése:

Örökbefogadhat az apám? Mit tudok tenni?

Figyelt kérdés
Örökbefogadott anyukám 3éves koromban és kitalált névvel lett beírva az anyakönyvem, nincs apám, de már jó idelye élünk együtt anyukám elettársával, szeretném, ha örökbefogadna és papíron is az apám lenne. 26 éves vagyok. Mit tudok tenni? Hova forduljak?

2023. aug. 22. 10:24
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
90%
Nagykorút nem lehet örökbe fogadni.
2023. aug. 22. 10:29
 2/18 anonim ***** válasza:
0%

Hogyne lehetne!

[link]

2023. aug. 22. 10:36
 3/18 anonim ***** válasza:
61%

Az nem arra vonatkozik utolsó amit belinkeltél hanem h legalább 25 éves fogad örökbe.

Nagykorút már nem fogadnak örökbe árvaházban sem.

Kérdés 26 évesen miért laksz még velük? Honnan tudod ,hogy az az apukád akit gondolsz? Anyád elárulta?

2023. aug. 22. 10:46
 4/18 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem nem vagy 26éves. A nevére vehet téged, tehát felveheted az ő vezeték nevét. Ha nincs amúgy örökbe fogadó apukád. De végülis ha elmúltál 18 akkor alapos indokkal felveheted a vezeték nevèt, de ha nem vagy 18 az örökbefogadó apa beleegyezése kell
2023. aug. 22. 10:52
 5/18 anonim ***** válasza:
10%

Szerintem pedig bárkit lehet:

- Kit lehet örökbe fogadni?

kiskorú gyermeket

akinek érdekében áll az örökbefogadás

akit örökbe fogadhatónak nyilvánítottak, vagy a szülei hozzájárultak az örökbeadásához.

2023. aug. 22. 11:06
 6/18 A kérdező kommentje:
Nem jött le sokaknál a tantusz.. Örökbefogadott anyukám 3éves koromban. Apukám kitalált, név, meg minden, mivel nem volt anyukámnak senkije, most van és ő akar örökbefogadni és de.. 26 vagyok. Anyukám az, aki örökbefogadott. Nem, nem élek velük. Ez csak a szeretet miatt lenne.
2023. aug. 22. 11:14
 7/18 anonim ***** válasza:
12%
Nem volt apukád? Akkor te vagy a Jézus.
2023. aug. 22. 11:22
 8/18 anonim ***** válasza:
78%

Nem esik le valóban. Tudod magyar órára se ártott volna bejárni hiszen az alany, állítmány ,tárgy nagyon fontos egy mondatban lásd ez lesz a vége. Mellesleg a válasz ugyanaz, mint a másik felállásban NEM nem fogadhat örökbe!

Kitalált név nem lehet a gyereknek mivel akkor az anyja családnevét kapja max olyat ami családon belül létezik. Ha anyád Nagy Piroska , igazi apád Kiss Géza akkor neked Nagynak kéne lenned vagy valamelyik nagyszülő családneve de semmiképp nem lehetsz Cirmos Pista

2023. aug. 22. 11:39
 9/18 anonim ***** válasza:
96%

8

Az apa neve humbuk az anyakönyvin. Láttam már ilyet.

Szerintem szimplán változtass nevet. Az anyakönyvbe már nem lehet bevezetni szerintem sehogyan. Jobb nem bolygatni.

2023. aug. 22. 11:55
 10/18 Appassionato2022 ***** válasza:
82%
Kedves kérdező, Te egy speciális eset vagy. Örökbe fogadott egy egyedülálló nő, ebben az esetben ez a helyzet, vélhetően nálad is így történt:a nő és a gyámhatóság- a nő igényeit figyelembe véve- együtt dönt a nevedről. Tök mindegy , hogy hogyan alakult ki a mostani viselt vezetékneved, és ki a 'bejegyzett apád'. Hívjanak mondjuk 'Tóth Katinak', anyád neve Kis Éva, apád neve: Tóth János. ( De ilyenkor lehet az is, hogy 'Kis Kati' vagy, anyád neve Kis Éva, apád neve: Tóth János. ) Most, felnőttként szeretnéd, ha örökbe fogadna anyád(Kis Éva) élettársa, Nagy Péter. Ilyen állat nincs, a nagykorúságod miatt. Van viszont a névváltoztatás lehetősége, pont a nagykorúságod miatt: kérvényezheted, hogy változzon a neved és Nagy Kati legyél. Ehhez egy egyszerű, pár mondatos indoklás kell, és fogják engedélyezni.( Ez pont az az eset, mint amikor Kovács Antal szeretne - csak azért, mert jobban hangzik- Kováts Alex lenni.) Nem pont az, amit szeretnél, de a vezetéknevetek azonos lenne. Sok sikert hozzá!
2023. aug. 22. 11:56
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!