Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Örökbefogadhat az apám? Mit...

Kódolt nő kérdése:

Örökbefogadhat az apám? Mit tudok tenni?

Figyelt kérdés
Örökbefogadott anyukám 3éves koromban és kitalált névvel lett beírva az anyakönyvem, nincs apám, de már jó idelye élünk együtt anyukám elettársával, szeretném, ha örökbefogadna és papíron is az apám lenne. 26 éves vagyok. Mit tudok tenni? Hova forduljak?

2023. aug. 22. 10:24
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
93%
Mivel bőven felnőtt Vagy, nem lehet örökbefogadni.Névváltoztatást kérhetsz Te, ha nevelőapukád anyagilag is gondoskodni akar Rólad, akkor végrendeletben tudja megtenni.
2023. aug. 22. 12:37
 12/18 anonim ***** válasza:
Max a nevét veheted fel, nem örökbe fogadhat.
2023. aug. 22. 14:03
 13/18 anonim ***** válasza:
63%
Ez miért nem akkor jutott eszetekbe, mikor 18 alatt voltál?
2023. aug. 22. 14:30
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

NEM fogadhat már örökbe, mert elmúltél 18 éves, FELNŐTT vagy.

Az idelye az meg IDEJE, tehát pontos j-vel írandó.

2023. aug. 22. 15:48
 15/18 Appassionato2022 ***** válasza:
10-es vagyok és az 55%-os kérdezném, aki a 10-es válaszomat lepontozta. Mi volt az, ami nem volt 'hasznos' számodra? Azért kérdezem, mert a jogi fórumokon is pont ezt írnám egy ilyen kérdésre ( jogi asszisztens vagyok), tehát a válasz maximálisan helyes szakmailag, de nyilván valami mégse érthető az 'átlagember' számára. Tehát ha szépen kérem, megírnád, hogy miért húztad le a választ? Szubjektív ok is érdekel, 'tanulni' szeretnék.:)
2023. aug. 22. 16:27
 16/18 anonim ***** válasza:
Miért ne lakhatna ott és kinek mi a köze ehhez??
2023. aug. 25. 11:48
 17/18 anonim ***** válasza:
Appassionato2022 - nem tudhatod ki pontozott le, hülyeség ezt megkérdezni, másrészt meg a válasz számát írd be legközelebb mert így nem tudni, kinek válaszoltál.
2023. aug. 25. 15:08
 18/18 Appassionato2022 ***** válasza:
54%
#17: Félreértettél vagy kötözködni akarsz. Én írtam a 10-es választ, valaki lepontozta. Miután valóban nem tudom ( nem tudhatom) hogy ki volt az, ezért vagy megkérdezem úgy, ahogyan tettem vagy nem foglalkozom vele... És milyen válasz számát kellene beírnom a 10-esen kívül? Aki lehúzta a 10-est az lehet , hogy nerm is írt, de ha igen, akkor sem tudom beezonosítani. ( engem igazán csak a kommunikácioós félreértés izgatott, de a Te válaszodban is pont ilyet érzek, a csökkenő szövegértési készséget. Lehet, hogy meg is van a válasz.))
2023. aug. 28. 11:50
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!