Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy érjem el, hogy elengedjen...

Hogy érjem el, hogy elengedjenek egy kisebb házi buliba?

Figyelt kérdés

Sosem járok ilyen helyekre, most viszont a baráti társaságom tervez egy kisebb házi bulit.

A szüleim ellenzik az ilyen eseményeket de nem szeretnék belőle kimaradni.

Mindenkit ismerek hosszú évek óta, nagyon minimálisat fogok inni maximum.

Viszont nem nagyon akarnak engedni most sem.

Hogy tudnék érvelni nekik?

17/L

A baráti társaság: 16-18 év közötti lányok, fiúk

2023. aug. 20. 17:08
 1/8 anonim ***** válasza:
88%

Miért nem szeretnék?

Ittál már a szüleid előtt alkoholt? Ismerik az embereket, akikkel bulizni fogsz?

2023. aug. 20. 17:12
 2/8 anonim ***** válasza:
14%
Gondolom nem érzik úgy hogy megbízhatnak benned.
2023. aug. 20. 17:19
 3/8 anonim ***** válasza:
14%
Szomorú, hogy alap az alkohol és te is inni akarsz, midegy mennyit. Csak a társaság kedvéért, hangultért, beszélgetésért már nem is lehet bulit tartani. Mindig elő kell kerülnie az alkoholnak. Miért? Ki miért iszik? Mindegy mennyit. Tényleg érdekel. Ha fogsz inni minimálisat, miért?
2023. aug. 20. 17:25
 4/8 szőlőcukros_petraaa válasza:
79%
Szerintem kérd meg őket szépen, én megkérdezném mitől félnek, ha korod beliek akkor semmi gond sincs szerintem. Beszéljetek meg időt hogy mikor jössz haza, és vmi ilyesmire godnolok. Remélem tudtam segíteni! és remélem megengedik!
2023. aug. 20. 18:50
 5/8 anonim ***** válasza:
77%
Tök mindegy, mivel érvelt, akik annyira konzervatívak, hogy nem engednek el 17 évesen sehova, azoknak mindegy, mit mondasz.
2023. aug. 20. 19:42
 6/8 anonim ***** válasza:
84%
Mondjuk nem kéne azt mondani, hogy minimálisan iszol. A baráti társaságodat ha ismerik, és nem éppen példamutatóak, nem csoda, ha nem engednek. De az ötösnek igaza van.
2023. aug. 20. 21:15
 7/8 anonim ***** válasza:
67%
Ha ilyenek, hogy nem engednek sehova, szerintem tök mindegy mivel érvelsz,nem valószínű, hogy meg tudod őket győzni. Engem sem akartak elengedni a szüleim, csak nagyon ritkán mehettem bulizni, és nem is tudtam őket meggyőzni. Cserébe én kilógtam otthonról (ez nem követendő példa), aztán mikor 18 évesen más városba kerültem az egyetem miatt, bepótoltam a bulikat. Illetve megfogadtam, hogy nem úgy csinálom a gyerekemmel ahogy velem a szüleim, mert nekem nagyon rossz volt.
2023. aug. 20. 21:55
 8/8 A kérdező kommentje:

1) Ittam már előttük, tudják, hogy nagyon kevés mindent szeretek és tudom tartani a mértéket.

Ismerik őket, vagyis anyukám. Találkozott is már többükkel rövidebb időre + a legtöbb ember szüleit ismeri

3) Nem, nem csak inni akarok. Nem is szeretek sok mindent, mint fentebb írtam, de szerintem egy somersbyt vagy egy sört nem bűn meginnom

6) Nem fogok nekik hazudni, úgy is tudnának róla, de azért köszönöm :)

Illetve köszönöm mindenkinek. Engednek helyekre, a bulizás amúgy sosem vonzott, tehát oda nem is kellett sosem engedniük.

Tudom, hogy a féltés van bennük

2023. aug. 20. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!