Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Igazam volt a kajával kapcsola...

Igazam volt a kajával kapcsolatban vagy én voltam túl szigorú?

Figyelt kérdés

A helyzet a kovetkező: 1 éve költöztünk össze a párommal, neki van egy 19 éves fia, együtt élünk, elfogadott engem, jól kijövünk.

Viszont borzalmasan válogatós és lusta is. Tegnap egy kicsit bepöccentem. Szeretek főzni, mindig van itthon meleg és hideg étel is. Tegnap is volt, csak éppen megint nem tetszett neki, ezért úgy döntött nem eszik, majd este jött hozzám, hogy adjak neki pénzt kajára. Én meg mondtam hogy nem, van itthon étel, ha nem tetszik a sülthús tetején lévő zöldség, akkor szedje le. Az meg neki nem tetszett és megsértődött, majd átment a mamájához enni, ahol jól kipanaszolta magát, mert a mama felhivott, hogy miért nem adtam pénzt a gyereknek és amúgy is utálja x zöldséget, ne főzzek olyat. Szerintem meg amúgy, egyrészt ehetett volna hideget, ha ennyire nem jó semmi, másrészt van zsebpénze, és akkor menjen vegyen abból. De azt se hajlandó, mert amúgy a lehető legdrágább laptopra gyűjt úgy, hogy nem akar nyári munkát dolgozni, egyáltalán nem akar dolgozni semmit, egész nap csak gépezik, és a családtól gyűjti be az árát ilyen olyan alkalmakkor. 1000 forintról lett volna szó.

Most én toltam túl? Sztem nem.

2023. aug. 12. 11:47
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
90%
Nem vagy túl szigorú. Én se adtam volna pénzt.
2023. aug. 12. 13:04
 22/34 anonim ***** válasza:
93%
Igencsak el van kényeztetve az a "gyerek". Én 19 évesen már magamra főztem, mivel olyan étkezési szokást választottam, amit egyedül én tartottam a családban, ha nem volt számomra megfelelő kaja, akkor csináltam magamnak... Kérdező, egyáltalán nem toltad túl. Egyen hidegélelmet, főzzön magára, rendeljen zsebpénzből, vagy költözzön a nagyihoz... Oldja meg a válogatósságát az úrfi.
2023. aug. 12. 13:05
 23/34 anonim ***** válasza:
97%
Mi az, hogy te adjál pénzt? Nem a te gyereked.
2023. aug. 12. 13:09
 24/34 anonim ***** válasza:
90%
És a kedves mama miért nem adott az unokájának? Elvégre az ő vére.
2023. aug. 12. 13:12
 25/34 anonim ***** válasza:
96%
Evett a nagyanyjanal, mi a problema? Az is inkabb jobban tenne, ha nem szolna bele a gyereknevelesbe. ;-)
2023. aug. 12. 13:21
 26/34 A kérdező kommentje:
#22 én sem így nevelkedtem, azért is fura az egész. És öregnek sem tartom magam 34 évesen. Megtanítottak főzni engem is és a fiú tesómat is, aki magának készítette el a gyúrós kajáit. Mindketten diákmunkáztunk nyaranta, abból mentünk fesztiválra vagy vettünk olyan dolgokat, amiket szerettünk volna. Több alap dolgot is megtanítottam a srácnak, mert semmit sem tudott elkészíteni, de ezeket sem alkalmazza. Inkább akkor nem eszik, vagy átmegy a mamájához, aki pedig sajnos totálisan kisgyerekként kezeli és kinyalja a fenekét.
2023. aug. 12. 13:30
 27/34 anonim ***** válasza:
94%
Logikus hogy nem kell adnod pénzt.
2023. aug. 12. 14:31
 28/34 anonim ***** válasza:
94%
Majd meghal a mama, akkor mi lesz?
2023. aug. 12. 15:03
 29/34 anonim ***** válasza:
91%
Nagykorú ember, jó lenne, ha ennek megfelelően viselkedne. Ezt neki is megmondhatod.
2023. aug. 12. 17:30
 30/34 anonim ***** válasza:
94%
Főzzön rá az apja és adjon pénzt neki ő.
2023. aug. 12. 19:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!