Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Igazam volt a kajával kapcsola...

Igazam volt a kajával kapcsolatban vagy én voltam túl szigorú?

Figyelt kérdés

A helyzet a kovetkező: 1 éve költöztünk össze a párommal, neki van egy 19 éves fia, együtt élünk, elfogadott engem, jól kijövünk.

Viszont borzalmasan válogatós és lusta is. Tegnap egy kicsit bepöccentem. Szeretek főzni, mindig van itthon meleg és hideg étel is. Tegnap is volt, csak éppen megint nem tetszett neki, ezért úgy döntött nem eszik, majd este jött hozzám, hogy adjak neki pénzt kajára. Én meg mondtam hogy nem, van itthon étel, ha nem tetszik a sülthús tetején lévő zöldség, akkor szedje le. Az meg neki nem tetszett és megsértődött, majd átment a mamájához enni, ahol jól kipanaszolta magát, mert a mama felhivott, hogy miért nem adtam pénzt a gyereknek és amúgy is utálja x zöldséget, ne főzzek olyat. Szerintem meg amúgy, egyrészt ehetett volna hideget, ha ennyire nem jó semmi, másrészt van zsebpénze, és akkor menjen vegyen abból. De azt se hajlandó, mert amúgy a lehető legdrágább laptopra gyűjt úgy, hogy nem akar nyári munkát dolgozni, egyáltalán nem akar dolgozni semmit, egész nap csak gépezik, és a családtól gyűjti be az árát ilyen olyan alkalmakkor. 1000 forintról lett volna szó.

Most én toltam túl? Sztem nem.

2023. aug. 12. 11:47
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
16%

Amúgy a kettes mi rosszat írt?

Félreértés ne essen, én sem tudnám senki gyerekét körbeugrálni, de ha már ott van, és elfogadt a helyzetet, akkor mi a rossz abban, ha amikor náluk vendégeskedik a férj gyereke, akkor olyat főz, amit az is megeszik?

Mondom ezt úgy, hogy én a sajátomon kívül senkit nem tudnék kajával kényeztetni.

2023. aug. 12. 12:17
 12/34 A kérdező kommentje:
#9 egyáltalán nem arról van szó, hogy szándékosan olyat főzök amit utal. 10/8 szor olyan van, amit megeszik, de nem lehet folyton krumplin meg húson élni.. Ráadásul a párom is tamogatja, hogy azt kell enni, ami itthon van. Csakhat a tegnapi balhenal nem volt itthon. És mivel nem a saját gyerekem, az egész annyira bonyolult. Én nem így neveltem volna, ha a sajátom lenne, de nem is tehetek úgy vele, szóval nehéz.
2023. aug. 12. 12:18
 13/34 A kérdező kommentje:
12 - velünk él a gyerek.
2023. aug. 12. 12:19
 14/34 anonim ***** válasza:
9%

Szerintem kérdezöben ott volt a rossz indulat arra a nőre emlékeztet aki ha vendégség volt mindig direkt azt főzte amit utálok, sült húst gombával agyonrakva, vagy baconbe csomagolva, ezeket meg hiába szedi le ember teljesen átjárja a húst ehetetlen.

Pedig csak annyi lett volna kihagy egy húst, de minden ételemet direkt úgy állította be hogy ne tudjam megenni. Ez szándékos rontás

2023. aug. 12. 12:26
 15/34 anonim ***** válasza:
94%

Na akkor.

1: 19 eves, nem eletkeptelen ovodas, fozhet akar magara is ha nem tetszik neki a te foztod. Vagy egyen szendvicset.

2: Lehet megiscsak eletkeptelen, ha elmegy rini a mamanak.

3: Huzzon el dolgozni, abbol lesz penze, ne titeket huzzon le. 18-19 evesen en is elmentem diakmunkara.

4: Nem a te gyereked, az igaz, de veletek el. Ha tart annyira, hogy penzt kerjen toled, akkor igenis rakd helyre a fejet. Van jogod hozza.

2023. aug. 12. 12:26
 16/34 anonim ***** válasza:
81%
Akik itt verik a nyálukat, hogy mindig a hgyerek kedve szerint kell főzni, ekkora nagy papucs talpnyaló rabszolgák?
2023. aug. 12. 12:31
 17/34 anonim ***** válasza:
87%
Mert a gyerek belehalna, ha le kéne vakarni a húsról a zöldséget, vagy ha EGYSZER kipróbálná a zöldséget is? Elkényeztetett kis hülye. A nagymamának meg semmi joga nem volt kioktatni, inkább mondhatta volna, egyen zöldséget is, mert az is kell a szervezetének.
2023. aug. 12. 12:38
 18/34 anonim ***** válasza:
91%
Kérdező, szerintem igazad van, de a kaja kérdést a párodnak kell megoldani a a gyerekkel. Le is ülhettek tisztázni azzal a felnőtt férfival:mindig van kaja otthon, bármiből ehet hideget, meleget, de téged nem ugráltathat, nem követelhet pénzt kajára, ha nincs fogára való. A párod pedig döntse el, hogy ad-e neki direkt kajára heti x összeget vagy sem. A mama meg ne kavarjon, utaljon akkor ő pénzt a gyerek bankkártyájára, hogy tudjon időnként rendelni, ha akar. Egyébként a gyerek, ha így folytatja, 42 évesen is nálatok fogja vakarni a családi ékszert, játszik, finnyog és zsebpénzkét kap. Ha ezt el akarod kerülni, akkor elég erősen a munka irányába kellene tolni.
2023. aug. 12. 12:42
 19/34 anonim ***** válasza:
95%
Mért nem küldted az apjához, hogy majd főzzön neki ő?? Ő gyereke, nem a tiéd.
2023. aug. 12. 12:47
 20/34 anonim ***** válasza:
80%

Hát nem tudom, én finnyás gyerek voltam (felnőttnek is az maradtam). Anyám, nagyanyám kiszolgálta a finnyámat, nagyimat imádtam is érte, istennyugosztalja.

De apámnál soha nem jutott eszembe károgni a nőjének, hogy nem tetszik az étel. Mivel nem vágytam rá, hogy belém álljon a finnyám miatt, így n

em kérek, nem vagyok éhes, köszönöm. És maradtam éhen. Azért kamaszként már illik felfogni az embernek, hogy nem mindenhol van az, amit ő akar.

(Nyilván együttélésnél más, de együttélésnél meg nem kéne gondot okozzon a gyereknek, hogy benyúljon a hűtőbe másért.)

2023. aug. 12. 12:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!