Igazam volt a kajával kapcsolatban vagy én voltam túl szigorú?
A helyzet a kovetkező: 1 éve költöztünk össze a párommal, neki van egy 19 éves fia, együtt élünk, elfogadott engem, jól kijövünk.
Viszont borzalmasan válogatós és lusta is. Tegnap egy kicsit bepöccentem. Szeretek főzni, mindig van itthon meleg és hideg étel is. Tegnap is volt, csak éppen megint nem tetszett neki, ezért úgy döntött nem eszik, majd este jött hozzám, hogy adjak neki pénzt kajára. Én meg mondtam hogy nem, van itthon étel, ha nem tetszik a sülthús tetején lévő zöldség, akkor szedje le. Az meg neki nem tetszett és megsértődött, majd átment a mamájához enni, ahol jól kipanaszolta magát, mert a mama felhivott, hogy miért nem adtam pénzt a gyereknek és amúgy is utálja x zöldséget, ne főzzek olyat. Szerintem meg amúgy, egyrészt ehetett volna hideget, ha ennyire nem jó semmi, másrészt van zsebpénze, és akkor menjen vegyen abból. De azt se hajlandó, mert amúgy a lehető legdrágább laptopra gyűjt úgy, hogy nem akar nyári munkát dolgozni, egyáltalán nem akar dolgozni semmit, egész nap csak gépezik, és a családtól gyűjti be az árát ilyen olyan alkalmakkor. 1000 forintról lett volna szó.
Most én toltam túl? Sztem nem.
1. Ha tudod, hogy a gyerek nem szereti a zöldséget, akkor fözz úgy, hogy ne keverd össze elöre a hússal.
2. Ha a gyereknek nem ízlik, amit föztél (és tudod elöre, hogy nem fog neki tetszeni), akkor adj neki valamennyi pénzt, hogy vehessen mást.
3. A gyerek zsebpénze nem arra való, hogy ennivalót vegyen magának belöle.
Szerintem meg ennyire nem kell kinyalni senki valagát.
Ha volt hideg is, ehetett volna azt is. Nem a világ vége. Volt mit ennie. Azért nehogy már egy 19 évest kelljen szolgálgatni. Ő is igazodhat másokhoz, nem mindig csak a szülő. Egy felnőtt ember is gondolhat magára és ehet, amit akar, ha megkívánja. Azért ennyi öröme had legyen már a szakácsnak is.
Durva elkényeztetés, ami manapság működik.
Szerintem meg a kérdezőnek van igaza abban, hogy volt otthon étel - ha a főtt étel nem felelt meg a srácnak, akkor hideget még mindig ehetett volna. Ha ez sem felel meg neki, akkor meg lehet tényleg a zsebpénzből pizzát rendelni (vagy amit akar).
Az meg, hogy 19 éves létére fut a nagyihoz beárulni a kérdezőt... na ne már. A nagyi meg telefonál, hogy a kérdező mit főzzön és mit ne - hát az eszem megáll.
Nagyinak ebbe nem kéne hogy beleszólása legyen, a 19 évesnek pedig nem kellene drámáznia egy ilyen helyzetben. Volt otthon kaja? Volt. Nem kell? Akkor oldd meg máshogy, de nehogymár a kérdezőtől várjuk el hogy főzzön, tankolja fel a hűtőt és ha ez nem tetszik a fiatalúrnak, akkor a kajarendelését is finanszírozza. Még mit nem!
2-es szerintem teljesen jót írt.
Amúgy meg van egy barátnőm, elvált pasihoz ment feleségül, amikor jött a férje lánya, direkt zöldbabfőzeléket készített (tudta, hogy a lány utálja).
Én azt mondom, hogy nem igaz, hogy nincs olyan kaja, amit megeszik szívesen az a fiatal.
(volt elvált pasim, amikor a lánya jött, volt, hogy két hétig krumplit főztem/sütöttem valamilyen formában, mert csak azt kérte. Hát akkor azt kapta, de én nem álltam bele, mert minek.)
Aha, mi 19-20 évesen katonák voltunk! Gyakorlatilag szinte mindent megettünk amit elénk tettek.
Még a kokszos véreshurkát is...
A 19 éves fiú az felnőtt férfi:
ihat alkoholt,
szülői beleegyezés nélkül házasságot köthet,
teljes értékű munkavégzésre alkalmas!
Sőt! Még akár főzhet is magára...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!