Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Én látom a világot csőlátással...

Én látom a világot csőlátással, vagy túl földhözragadt vagyok?

Figyelt kérdés

Ahogy észrevettem az elmúlt éveket, rengeteg olyan párkapcsolatot, házasságot láttam, ahol gyereket vállalnak, vagy csak becsúszik, de megtartják és így élnek pár évet, aztán külön mennek.

Nekem a családról eléggé durva, bebetonozott véleményem van. Ha én gyereket szeretnék, akkor azt csak azzal a nővel tudnám elképzelni, akivel onnantól életem végéig együtt lennék. Nekem elképzelhetetlen az, hogy becsúszik egy gyerek és akkor évekkel később szétmennénk az adott párommal.

Sajnos apa nélkül nőttem fel, lehet ezért is ennyire sarkalatos pont ez nálam.

De azt vettem észre, hogy ma már kb 100-ból talán 1 pár van, akiknek van gyerekük és együtt is vannak.

Én megéltem ezt a pótapás dolgot, hogy milyen egy gyereknek ez, sehogysem megfelelő a gyereknek, hogy egy vadidegen férfit kell elfogadnia, aztán kepzavar alakul ki nála, hogy most ki is az anya, ki is az apa. Számomra szörnyű volt ez annak idején, főleg gyerekként.

De 31 éves vagyok már és tudom, hogy nincsenek tündérmesék, az élet nem ilyen, de mégis miért ekkora kiváltság az, hogy együtt maradnak a szülők?

Én tudom magamról, hogy soha nem lennék képes kockáztatni a gyerekem boldogságát azért, hogy ezt egy másik nőért, vagy egy hirtelen felindulásból érzett vágyért kockáztassam. Egyszerűen hányok, undorodom attól, hogy a saját kis boldogságomat, ami abban jelenik meg, hogy látom/látnám azt, hogy ott van a párom és a közös gyerekünk, és egyszerűen fejreállok attól, hogy az ő boldogságát tönkretegyem azzal, hogy valaki más érzelmeket hozna ki belőlem, is megcsalnam a párom, ami egy lavinát indítana el, lenne válás, veszekedés stb. Szóval gyönyörűen tonkretennem a gyerekem boldogságát, hogy személyes célom az, hogy elkerültessem vele azt, amit én éltem át gyerekként. Nem így vagyok beállítva. És amikor látok, hallok, olvasok olyat, hogy közös gyerek mellett szakítottak, főleg egy harmadik ember miatt, engem eléggé felzaklatnak az ilyenek, nem tudok azonosulni azzal, hogy én valaha az életben olyan helyzetbe kerüljek, hogy ha lesz gyerekem akkor hétvégi apuka legyek meg, hogy más férfinak is azt mondja, hogy apa, feláll a szőr a hátamon ettől.

Hogy, hogyan, miért képesek az emberek feldobni mindent, MINDENT egy kis érzelemért, ha valakit gyereket szül, gyereket vállalnak onnantól kutya kötelesség felelősséggel tartozni iránta, és az első ilyen szabály nálam az, hogy boldog családban nőjjön fel, a biológiai APJA és a BIOLÓGIAI anyja mellett.

Nem vádaskodásból, de nagyrészt úgy vettem észre, hogy a nők hülyülnek meg és dobnak mindent egy ilyen esetben.

Szerintetek nekem, akinek ilyen szöges, hegyes, sarkos felfogása van ezzel kapcsolatban, érdemes gyereket vallanom majd? Mikor az első ilyen szabály nálam, már kb 10-12 éves korom óta fogan bennem ez, hogy ha egyszer apa leszek én krvara nem leszek olyan apa mint az apám, vagy, hogy nagyon nem akarok hétvégi vagy hetelős apa lenni, annyira torz ez számomra, nem tudom felfogni.

2023. aug. 11. 12:50
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
92%
Sok olyan van, aki nem akar elválni, de tőle elválnak, hiszen ahhoz elég jogilag az egyik fél. És hát változnak az emberek, ahogy nem vagy ugyanaz, aki tiniként voltál, középkorúként sem leszel az, aki 30-asként vagy.
2023. aug. 11. 14:28
 12/53 anonim ***** válasza:
91%

"Én tudom magamról, hogy soha nem lennék képes kockáztatni a gyerekem boldogságát azért, hogy ezt egy másik nőért, vagy egy hirtelen felindulásból érzett vágyért kockáztassam"

Mindenki ezt gondolja magáról, elhiheted. Az emberek jellemzöen nem úgy házasodnak és vállalnak gyereket, hogy na, akkor majd jó lesz ez 10 évre, aztán válunk.

2023. aug. 11. 14:37
 13/53 anonim ***** válasza:
65%

Ja ja, én is 20 évig voltam házas, amiből mondjuk 15-ig azt hiszem, inkább jól éreztem magam. Nem tudom megmondani, ennyire félreismertem és semmi nem volt igaz, vagy megváltozott vagy én változtam meg vagy nem is volt jó, csak akkor még többet elviseltem... már mindegy is. Ő akkor simán maradt volna, ha a szeretőjét is megtarthatja, de engem azért "zavart", bár ezen még vagy két évet vitatkoztunk, mire elegem lett.

Az új férjem meg hozott a két gyerekem mellé még hármat, szóval erre sem számítottam, hogy így alakul az életem, mikor 20 évesen még egyet sem akartam. :D De bírom őket is és most tök jó így.

A gyerekek azért csak egy szakasz ember életében, amíg szükségük van ránk és remélhetőleg aztán önállóak leszek és megtalálják az útjukat, hisz akkor vagy jó szülő. De az értelmet saját magában kell mindenkinek megtalálnia és ehhez jó, ha marad végig egy társ, akivel lehet együtt fejlődni és nem csak használjátok egymást valamiféle önmegvalósító segédeszközként - legyen az akár az utódkészítés és -nevelés -, hanem maga az ember marad érdekes.

2023. aug. 11. 14:52
 14/53 Szervizmérnök úr ***** válasza:
83%

De rengeteg a félnótás, felelőtlen, idióta ember is. Ezek nem nagyon gondolkodnak, hogy a gyerek felelősség is.

Egyfajta afrikai mentalitás, bár ők azért csinálnak sok gyereket, mert nincs nyugdíjrendszer, a gyerek majd hátha eltart idős korban.

Érdekes módon viszont a felelősen gondolkodó emberek szaporodnak kevésbé, így jutunk majd el a hülyék társadalmáig. De ez már legyen az utókor gondja, akik átengedik még a hazájukat is, termékenyebb idegeneknek.

2023. aug. 11. 15:20
 15/53 anonim ***** válasza:
100%
Az még rosszabb ha két ember úgy marad együtt hogy már nem szeretik egymást. A szülőknek is és a gyereknek is.
2023. aug. 11. 15:38
 16/53 anonim ***** válasza:
18%
Az élettársi kapcsolatok (amiből egyre több van) felbomlása semmilyen statisztikában nem szerepel. Összeköltöznek, jön a gyerek/gyerekek, házasság sehol. Ez az igazi felelőtlenség.
2023. aug. 11. 15:42
 17/53 anonim ***** válasza:
76%

Az, hogy 100 gyerekvállalós kapcsolatból 1 marad meg hosszú távon, azért eléggé túlzott kijelentés. Szerintem minimum 30, de lehet, hogy több. Ez se valami jó arány, de azért lássuk reálisan a dolgokat. Egyébként én is ezt az elvet követem, hogy bármi legyen is, a családnak együtt kell maradnia, de sajnos kettőn áll a vásár. Ahhoz, hogy ez összejöhessen, nem szabad a szerelemre hagyatkozni, mert az múlandó. Olyan partnert kell találnod, akivel mélységekig összhangban vagytok, őszinték egymáshoz, és nem csak egymás szeretői vagytok, hanem barátai, egyszóval: családja. Tehát, ennek a zsigeri összetartásnak meg kell lenni, és én személyesen is ismerek ilyen párokat, nem is keveset, akik becsületesen és boldogan felneveltek több gyereket, és az unokákkal is jóba vannak. Biztos vannak rossz példák is, amikor kényszerből maradnak együtt a felek, és úgymond egyikük sem boldog, de ennek az ellenkezője is létezik. És valljuk be, a létező legjobb opció még mindig az, mikor a biológiai szülők együtt maradnak, és a kötődés, a szeretet megmarad egymás közt. A szerelem ellobbanhat, de a családi kötelék, a barátság, a szimbiózis megmaradhat. De ezt sokan úgysem értik. A legtöbb ember a boldogságot a szerelemmel köti össze. És ha a rózsaszín köd feloszlik, akkor már kacsintgatnak az új kaland felé. Aki így gondolkodik, az persze, hogy nem fogja érteni azt, amit mondani akarok. Tehát, nézzük a szinteket:

A legrosszabb: Ha két fél gyereket vállal, aztán szakítanak, mindketten külön-külön is megcsömörlenek, és a gyerek látja kárát.

Nem túl jó: Ha a két fél együtt marad, folyamatosan veszekednek, és a gyerek látja kárát.

Tűrhető: Ha a két fél elválik, külön-külön is megtalálják a boldogságukat, és a gyerek végül is optimális körülmények közt nő fel.

A tökéletes út: Ha a két fél együtt marad szimbiózisban örökre, a gyerek általuk megtanulja a hűség és a szeretet fogalmát, ezzel az életfilozófiával nő fel, és ezt viszi tovább.

Úgyhogy igen. Mindenre van példa, és ellenpélda. Ha van lehetőségünk, miért ne célozzuk meg a csúcsot? Aki nem látja ezt át, azzal kár is vitatkozni. Mert hiába mondjuk, hogy mi hűséges típusok vagyunk, ha azt mások saját magukból kiindulva lesöprik az asztalról. Ez pont ugyan olyan, mint mikor a dohányosok azzal támadják az antidohányosokat, hogy "ne legyél nagyra magaddal, te se tudnál leszokni, ha egyszer rászoknál a cigire!". Az embereknek megnyugtató a tudat, ha a saját gyengeségeiket ráragaszthatják másokra. Ugyan így az is jogos, hogy az ember, míg nem tapasztal dolgokat, addig nem tudhatja, mire hogy reagál, minek mi lesz a vége. Mindenki ember, mindenki hibázhat. De ugyan úgy ott van a lehetőség mindenkiben, hogy valóra váltsa azt, amit eltervez, ezért látatlanban ítélkezni bárki fölött a személyes frusztráltság tünete. Mindenkit a tettei határoznak meg. Ha te világ életedben becsületes voltál, akkor senkinek nincs joga kérdőre vonni mindezt, de ha már hibáztál, tévedtél valaha, akkor neked sincs jogod biztosra venni, hogy ezúttal nem térsz el a céljaidtól.

2023. aug. 11. 16:05
 18/53 anonim ***** válasza:
85%
Elolvastam. Úgy gondolom, hogy kár egyelőre emiatt aggódnod.
2023. aug. 11. 18:13
 19/53 anonim ***** válasza:
94%

"Nekem elképzelhetetlen az, hogy becsúszik egy gyerek és akkor évekkel később szétmennénk az adott párommal."

Az egy dolog, hogy neked elképzelhetetlen a válás, és egy szar kapcsolatban is csak kitartanál emellett az álláspont mellett, de ez te vagy. A házassághoz két ember kell. A válást az esetek döntő többségében a nők kezdeményezik.

2023. aug. 11. 19:54
 20/53 anonim ***** válasza:
87%
Na de többségében azért kezdeményezik, mert a férfiak inkább szeretőt tartanak vagy több közöttük a bántalmazó vagy az alkoholista... Persze fordítva is van példa ezekre, csak általában ezek a leggyakoribb okok, amiért egy nő beadja a válást. Ilyenkor meg nem lehet hibáztatni azt, aki kvázi önvédelemből válik el, hogy pedig a másik nem akart, akkor miért nem tartotta hát oda a másik orcáját is.
2023. aug. 12. 00:07
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!