Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Milyen terapeutahoz kell...

Milyen terapeutahoz kell elmennünk? Mit csinálok rosszul?

Figyelt kérdés

Van egy 8 hónapos babánk, aki nagyon sír/hisztizik öltöztetésnél és ha valami nem úgy van ahogy ő akarja.

Pl elveszem tőle a távirányítót(mert felvette maxra a hangerőt, ami persze véletlen).

Néha az etetésnél is. (Tapszeres mivel amikor nem volt elég tejem teljesen ki volt és azóta elutasította a cicit.)

Az összes adagját egyszerre eszi meg,mert ha megakarik állni bufizni akkor utána nem fogadja már el. Az eleje óta ez van.

Anyás ami szerintem normális dolog és az is hogy sír amikor "nem az van amit ő akar".

De a párom szerint ez nem normális( mivel őt sem így nevelte az anyja, hagyta sírni azért is lett ilyen szerintem...)

Szóval ő hagyná sírni ami amúgy nem megoldható mivel nagyon erősen sír és nem vesz levegőt és igyis van szívzöreje, illetve nagyon köhög utána ha hagynánk sírni. (Devenyen tapasztaltuk ki,pedig nem sokáig hagytuk csak 2 percig max.)

Igen, kórházban is megmondták hogy ő a leghangosabb és az unokatestvére sírása a mi gyerekünk mellett madárcsicsergés.

Szóval párom szerint sokat sír, bár szerintem nem igaz mert én vagyok vele egész nap itthon.

Azt mondta nevelési tanacsadohoz vagy valakihez el kell menni mert ez nem normális.

Szerintetek sem az?

Ennyire baj ha felveszem ha sír?

A gyerekeknek kell a bizalom, nem hagyhatom sírni egesznap.

Raszolok, nem hagyok mindent rá de ölbe altatom, hajnalba 2 hete átjön hozzánk aludni mert kisagyba nem alszik vissza, ami engem nem zavar kell a testi közelség. Eddig szépen aludt a szobájába.

Rosszul nevelem?

A párom nem eteti,nem pelenkazza, nem altatja el,nem öltözteti mert neki kényelmetlen...szóval nagyon nem veszi ki a részét de szerinte rosszul van nevelve.

Újszülött kora óta a nappaliban aludtam a gyerekkel mert őt zavarja, utána a gyerek szobájába egy matracon. (cumizas, nyugosseg-hasfájás miatt az elejen)

Milyen szakemberhez lehet elmenni aki elmondja hogy az én nevelésében van a hiba,vagy van valami baja a gyereknek mert sír(100% h nincs), vagy a párom "nem normális"??

2023. aug. 9. 20:27
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
100%

"Persze van jó tulajdonsága is. Néha segít a mosogatogepbe pakolni, néha elmossa a cumisüvegeket." Minő kegyet gyakorol őfelsége!

Ne haragudj, de ezeknek köze nincs a jó tulajdonságokhoz.

2023. aug. 9. 22:07
 22/44 anonim ***** válasza:
100%

Az én férjem folyton babának és örömmel és mindenben segít. Neki több a türelme mint nekem. Még egyszer mondom válj el,ez egy narcisztikus aki elnyom téged és hisztizik ha jól érzed magad. Ilyen volt apám is, nekem és öcsémnek tucatnyi lelki bajunk lett. Egyszer azért hidztizett apám mert osztálykirándulásra mertünk menni..

Válj el és költözz haza,de vigyázz mert az ilyen bezzeg válásnál ígérget,aztán ellenáll és nem enged haza.

2023. aug. 9. 22:23
 23/44 A kérdező kommentje:

Tudom..alapnak kéne lennie ezeknek..de sajnos nem az.

Terhességem nem volt probléma mentes, 9 kemény hónap volt, minden létező fájdalmat átéltem.

Extra mennyiségű hányás, vérzés, folyamatos fájás, munkahelyi stressz, de közben az épülő házukban mindent segítettem, vissza tartás, hízás(aztán nem is ettem sokat és jókat, nem tudom mitől jött fel 25kg, szerintem hogy kevesebbet mozogtam és a cukros üdítő..), láb görcsök, vizesedes, hatalmas has, aztán 4 napos vajúdás amit kussban és hősiesen bírtam csak ketten tudtunk róla, szülés előtti nap nagy bevásárlás egyedül,cipekedes és egy jó szülés. 9 honap szörnyű de a szülés szuper volt,tényleg. Végig mellettem volt, örült hogy bejött. Minden csodás volt.

Aztán kezdődött a hiszti(párom részéről), mivel este jött elő a hasfájás, pukik miatt felkelt és mocorgott sokat a babám.

Pedig hajnal 1kor és 5kor evett..ráadásul cicizett akkor még vagy a lefejt tejet adtam oda... Ha mondtam hogy etesse baja volt mert nem kényelmes és a munkatársa szerint ez a nő feladata.

Szerintem szépen tele beszélte a fejét..

Ráadásul az O anyja nevelt szarul mert lett egy HP-s lánya akinek családja sincs és egy fia aki 36 évesen tudott egy normális nőt fogni és családot alapítani...aztán minden előjön amit a nem törődés okozta gondok produkálnak..

De hát szerinte az a normális ahogy az anyja nevelte. Vicc ... Én nevelem rosszul a lányom azzal,hogy törődök vele és nem hagyom sirni és próbálok 100%-os biztonságot nyújtani..

2023. aug. 9. 22:23
 24/44 anonim ***** válasza:
100%
VÁLJ EL! ha nem teszed akkor legyél mártír anya és tedd tönkre a gyerek jövőjét.
2023. aug. 9. 22:25
 25/44 A kérdező kommentje:

Nem vagyok a felesége.

Lány kérés volt csak, amit nem is értek miért ha nem akar elvenni. Vagyis gyűrűt nem akar felvenni mert az bu zis. De hát köszönöm, én meg úgy nem fogok házasodni hogy én hordom O meg nem.

Wtf?????

38 éves de nagyon gyerek...

2023. aug. 9. 22:26
 26/44 anonim ***** válasza:
100%
Akkor szakíts, a lényeg hogy ennek a kapcsolatnak nincs jövője.
2023. aug. 9. 22:32
 27/44 A kérdező kommentje:

Nem vagyok mártír anya, elmondtam neki is, ha nem fogja befejezni és szépen beszélni szedem a cuccunkat és megyünk.

Köszönöm, de nekem a lányom a mindenem. Hiába szeretem a párom nagyon, a lányomért ölni tudnék.

Senki, de senki sem beszélhet vele még csak csúnyán sem.

Ha olyan hangnemben kezd el akkor rögtön robbanok és max 2 percig hallja a lányom mert lerendezem.

De nem minden napos ez amúgy, különben nem lennenk mar itt.

2023. aug. 9. 22:33
 28/44 anonim ***** válasza:
100%

"De nem minden napos ez amúgy, különben nem lennenk mar itt."

Ja, ha heti 2x van ez csak, akkor ő a világ legjobb apája?!

Stockholm-szindrómád van?

2023. aug. 9. 22:38
 29/44 A kérdező kommentje:

Van hogy hetekig minden jó.

Csak ezt a pár alkalmat sem bírom elviselni, mert egy apa nem viselkedhet így.

Nekem nagyon jó apukám van és szerettem volna ha a lányomnak is ilyen lett volna.

Apukám tanult az apjától,hogy milyen NE legyen.

Egy csoda ő,de tényleg.

A párom miért nem tanul?? Hogy ne legyen olyan mint az apja volt??

Ha nem fog változtatni akkor tényleg külön fogunk menni.

A lányom és én sem ezt érdemeljük.

Főzök,mosok,takarítok,ellátom a gyerket, adom lefelé a + kilókat,intézem a házhoz a papírokat, bevasarlok..ágyban minden oké... Erre ilyen...

2023. aug. 9. 22:39
 30/44 A kérdező kommentje:

Nincs heti 2x sem ez.

Csak azt a havi 1-3 alkalmat sem bírom elviselni, mert így nem lehet hozzászólni egy gyerekhez.

De szerencsére nem ülök és hallgatom, elég erősen kifejezem a nem tetszésem.

Az meg hogy én foglalkozom a gyerekkel ... Sajnos megszoktam már ...

De robbanok ha látom,hogy megint minden baja van mert sír a gyerek ... Szólni nem szól sokszor, de látom ..

2023. aug. 9. 22:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!