Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Milyen terapeutahoz kell...

Milyen terapeutahoz kell elmennünk? Mit csinálok rosszul?

Figyelt kérdés

Van egy 8 hónapos babánk, aki nagyon sír/hisztizik öltöztetésnél és ha valami nem úgy van ahogy ő akarja.

Pl elveszem tőle a távirányítót(mert felvette maxra a hangerőt, ami persze véletlen).

Néha az etetésnél is. (Tapszeres mivel amikor nem volt elég tejem teljesen ki volt és azóta elutasította a cicit.)

Az összes adagját egyszerre eszi meg,mert ha megakarik állni bufizni akkor utána nem fogadja már el. Az eleje óta ez van.

Anyás ami szerintem normális dolog és az is hogy sír amikor "nem az van amit ő akar".

De a párom szerint ez nem normális( mivel őt sem így nevelte az anyja, hagyta sírni azért is lett ilyen szerintem...)

Szóval ő hagyná sírni ami amúgy nem megoldható mivel nagyon erősen sír és nem vesz levegőt és igyis van szívzöreje, illetve nagyon köhög utána ha hagynánk sírni. (Devenyen tapasztaltuk ki,pedig nem sokáig hagytuk csak 2 percig max.)

Igen, kórházban is megmondták hogy ő a leghangosabb és az unokatestvére sírása a mi gyerekünk mellett madárcsicsergés.

Szóval párom szerint sokat sír, bár szerintem nem igaz mert én vagyok vele egész nap itthon.

Azt mondta nevelési tanacsadohoz vagy valakihez el kell menni mert ez nem normális.

Szerintetek sem az?

Ennyire baj ha felveszem ha sír?

A gyerekeknek kell a bizalom, nem hagyhatom sírni egesznap.

Raszolok, nem hagyok mindent rá de ölbe altatom, hajnalba 2 hete átjön hozzánk aludni mert kisagyba nem alszik vissza, ami engem nem zavar kell a testi közelség. Eddig szépen aludt a szobájába.

Rosszul nevelem?

A párom nem eteti,nem pelenkazza, nem altatja el,nem öltözteti mert neki kényelmetlen...szóval nagyon nem veszi ki a részét de szerinte rosszul van nevelve.

Újszülött kora óta a nappaliban aludtam a gyerekkel mert őt zavarja, utána a gyerek szobájába egy matracon. (cumizas, nyugosseg-hasfájás miatt az elejen)

Milyen szakemberhez lehet elmenni aki elmondja hogy az én nevelésében van a hiba,vagy van valami baja a gyereknek mert sír(100% h nincs), vagy a párom "nem normális"??

2023. aug. 9. 20:27
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
87%
Ilyenkor nincs hiszti😡 ez egy baba akinek non stop fáj a foga... adj neki flamborin cseppet és ne légy olyan ostoba felfogású mint a férjed. Plusz amikor fáj valamid és még kiabálnak is veled te is nyűgös lennél. Ismétlem nem hisztizik,arra kB egy éves koráig képtelen és még akkor sem tudatosan csinálja. Tudatos hiszti 2-3 évesen van. Eszem megáll...
2023. aug. 9. 21:08
 12/44 anonim ***** válasza:
100%
Abban igazad van hogy szegény lehet érzi a feszültséget. Apukának ideje lenne észhez térnie. Gyanítom közös döntés volt a gyermekvállalás, azonban a leírtak alapján nekem úgy jön le, mintha neki csak egy teher lenne. Próbáltál már vele beszélni erről?
2023. aug. 9. 21:09
 13/44 anonim ***** válasza:
100%
Igen, nem aetana elvinni a féejedet nevelési tanácsadóhoz 😅 vagy más, korának megfelelő mentálhigiénés szakemberhez.
2023. aug. 9. 21:27
 14/44 anonim ***** válasza:
100%

apa lusta fráter

baba nem hisztis, nem tud ekkora gyerek hisztizni. majd 3 évesen tud.. de az nem ilyen lesz.

2023. aug. 9. 21:42
 15/44 anonim ***** válasza:
100%

Válóperes ügyvédhez.

Mert ez csak rosszabb lesz - ami a "férjedet" illeti.

2023. aug. 9. 21:45
 16/44 A kérdező kommentje:

Ugyanezt mondom neki, ilyen korban nincs még hiszti, rengeteg szakember elmondja ezt és mutattam már videót is róla neki. Felfogja aztán mintha nem is látta volna.

Segítek neki a fogzásban, kenem, ragomakival dörzsölöm, de nem adhatok minden nap neki fájdalom csillapítót.

Ha sír felveszem, ha kell egesznap az olemben alszik, amit épp igényel.

Nem hiszem,hogy ettől rossz anya lennék.

Ja és szeretnék számlát nyitni amihez csak 22 évesen nyúlhat hozzá, kamatozni fog és minden hónapban rakni fel pénzt.

Fáj leírni de neki ez is gond.

Mondtam neki, hogy engem is segítettek a szüleim és én is fogom mindenben a lányomat. Ezért vagyok. Nem fogom emiatt elkenyeztetni de szeretném hogy legyen valami amihez tud majd nyúlni. Mert én is örültem,hogy a szüleim tudtak.

Neki nem segítettek és ezért ilyen. Vagyis "de",de azt is lenyúlta az apja.

Nem az a normális hogy segítsd a gyereked? Nem házat akarok venni neki mert arra nincs pénzünk, de mindketten Ausztriában dolgozunk, nehogy sajnáljak már havi 20 ezret a gyerektől, hogy jobb élete legyen, mert hát mire felnő kitudja milyen világ lesz.

Ez elkényeztetés? Mert számomra ez jobb jövő biztosítása, elindulás segítése...

Nagyon szeretem tényleg, de már felidegesít ezekkel.

1 gyerek van, nem is akarunk többet. Számomra a gyerekem a mindenem és attól fog magamra is jutni mert neki adok egy keveset már most.

Fáj hogy ilyen, nagyon...

2023. aug. 9. 21:57
 17/44 anonim ***** válasza:
100%
Ebből válás lesz és a gyerek számára talán jobb is lenne.
2023. aug. 9. 21:58
 18/44 A kérdező kommentje:

Mindig mondom neki,hogy az anyjának nem sikerült őt megnevelnie.

És hogy köszönöm, de nem úgy fogom nevelni mert nem olyat akarok nevelni mint ő.

Mindenhez lusta,mindent hisztivel csinál, minden baja. Ha a szüleikhez megyek az,ha a tesomhoz az. Nem lehet elmenni egy esküvőre, szülinapra mert a negativitasa átjön rám is...

Nem tudom eddig ezt miért nem láttam...most jött elő az igazi énje..

2023. aug. 9. 21:59
 19/44 anonim ***** válasza:
Mióta éltek együtt?
2023. aug. 9. 22:02
 20/44 A kérdező kommentje:

Zuhiztam és mire felöltöztem elkezdett sírni a gyerek, hallom hogy a játékot nyomogassa neki és utána kerdezi tőle: miért sírsz, miért sírsz már megint?

Olyan mergesen mentem ki, át is jöttem a gyerekkel a szobájába a matracra újra.

Minthogy a cumit a szájába rakná és hozza bujna és shhh,shhh..semmi baj, itt vagyok...

Megnyugszik és alszik tovább,vagy ha nem ölbe veszi és akkor tényleg megnyugszik... Tényleg ezt annyira nehéz??

Hát nem hiszem el,tényleg...

Bocsi hogy nektek nyafogok, de már nem bírom,muszáj kibeszelnem magamból..

Persze van jó tulajdonsága is. Néha segít a mosogatogepbe pakolni, néha elmossa a cumisüvegeket.

Van amikor jól elvan a gyerekkel.

Aztán újra kezdődik minden...én meg nem értem a helyzetet,hogy másnak hogy hogy nem a gyereke a mindene.

2023. aug. 9. 22:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!