Hogy tudnám erősíteni magam? Illetve miért csinálja ezt?
Sziasztok!
20 éves lány vagyok. Szüleimmel élek. Idén érettségiztem, szeptembertől bejárós leszek egyetemre.
1 éve van párom, aki 22 éves és még mielőtt engem megismert volna, elkezdett építkezni. Ő dolgozik 3 éve, mióta leérettségizett, középiskola közben is vállalt diák munkát (egész éveset).
Mostmár ez az építkezés úgy áll hogy 1-2 hónapon belül költözhet, és szeretné, ha én költöznék, kikéri a véleményemet, együtt szépítgetünk, választunk bútorokat.
Annyira nincs es sosem volt felhőtlen kapcsolatom a szüleimmel, viszont hatalmas szeretetben nőttem fel és tudom, hogy azt akarják boldog legyek. A páromat az elejétől fogva nehezen fogadták el, de már megbarátkoztak vele, szívesen látják. Viszont, ha bármit elmondok itthon abból az lesz, hogy én sírva kötök ki az ágyamban.
Pl.: én eddig sosem vállaltam semmilyen munkát, most igen, természetesen csak diákmunkara vesznek fel, ami limitált idejű, nem teljes értékű, es apukám mindjárt mondta hogy dejo egy nap dolgoztam aztán egy hetet nem kell.
Ha az építkezés részleteit mondom, akkor is azt hozza ki apukám hogy hülyék vagyunk es rosszul döntünk. Meséltem nekik milyen átverés az egyik “akció” egy adott üzletben, majd apukám rámförmedt, hogy az a legdrágább bolt, miért oda megyünk, lehet sokkal olcsóbban is venni stb.
(Mosógéprol van szó, mert hogy azelég ha mosni tud, nem kell rá több program”)
Nem értem miért nem lehet tiszteletben tartani, hogy NEKÜNK a párommal más az értékrendünk, más igényeink vannak mint a 30-40 évvel idősebbeknek?
Apukám nagyon sokszor bedobta már azt a dumát, hogy nekem Ez Az miért nem fontos, egyszerűen nem érti hogy nem mindenkinek ugyanaz a prioritás es én 20 éves nem tartok ott az életben, ahol ő 56 evesen, pedig elvárja hogy ez legyen.
Ő nagyon a tipikus általánosított “magyar ember”, akinek senki se jó, mindenkit szid, mindenki hülye csak ő nem, es csak a politika dől belőle.
A fő kérdésem az, hogy ezt el kene engednem? Hogy tudnám magamat túl tenni azon hogy valahogy semmi nem jó amit teszek/teszünk? Szerintem eleg reálisan költjük a pénzt, semmire sem költünk túl-túl sokat, es nem választunk irreális, nem kihasználható termékeket.
Nem tudom hogy a kétféle szakadást ez egyetem/nem egyetem -re mondod.
Sajnos rossz tulajdonságom általánosítani, de ezt nem tudom. Az egyetemről és a diplomaszerzésről úgy tudok velelemenyt alkotni, ha konkrét ember van hozzá.
(Egyébként pont ebben az ellentétben nőttem fel, hogy anyukám 3 diplomás, apukamnak pedig egy szakkepzese van, tehát érettségije sem :D)
Zárd el az infocsapot, akkor is, ha sértődés van belőle. "Mindent, mi tudunk meg utoljára." Válasz: "Igen, és ennek oka van."
Ne mondj el nekik semmit, ami nem derül ki, azt SOHA, ami kiderül, azt utólag. Ha elkezdi mondani, hogy mit kellett volna, mondd "De mi így döntöttünk, zárjuk le a témát, saját döntést akartunk hozni, ezért szándékosan nem kérdeztük a véleményedet. Majd te másként csinálod hasonló helyzetben."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!