Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért uralkodik ennyire az...

Miért uralkodik ennyire az anyám felettem?

Figyelt kérdés
21 éves vagyok és már nem bírom tovább. Eddig mindig azt csináltam amit ő helyesnek tartott, mert ha nem azt tettem akkor mindig azt éreztette velem hogy cserben hagyom, vagy hogy hibát követek el a saját döntéseimmel. Elvárja, hogy anyagilag független legyek, de eddig sose volt módom ezt megtapasztalni, mivel eddig suliba jártam, így csak részmunkaidőben tudtam csak dolgozni, piti pénzért, és hónap végén mindig rákényszerülök segítséget kérni, mivel nem jövök ki a kicsi pénzemből. És most is csak részmunka időben tudok csak dolgozni mert, elkezdek egy tanfolyamot.(amit szintén nem én választottam, mert azt is anyám döntötte el.) Elvárja hogy mindig ott legyek neki, hogy kibőghesse rajtam magát a csávója miatt (akit több éve el akar hagyni csak nem mer mert attól fél hogy egyedül hal meg) és sokszor úgy viselkedik mintha én lennék a pszichológusa. Az én problémáimat fél füllel meghallgatja, de igazából leszarja. Elvárja hogy mindig segítsek neki és vigyázba álljak ha hív vagy megkér valamire. Rám van szállva, napi ötször felhív, nem lehet tőle szabadulni. Nem mondhatom el neki hogy kell az hogy egyedül legyek mert akkor végig van sértve. Ha valami nem úgy van ahogy ő akarja, végtelenül erőszakos, és addig mondja a magáét ameddig úgy nem lesz ahogy ő akarja. Nem tudom mit csinálhatnék. Ja és tegyük hozzá hogy kb 16 évesen teljesen magamra hagyott, hogy a párjával éljen, mert "neki is kell legyen élete", csak pénzelt engem és heti 1szer meglátogatott. Most meg hogy idősebb vagyok nem akar leszállni rólam. Mit tehetnék?

2023. aug. 8. 09:20
1 2 3
 11/22 LuckyLevi ***** válasza:
91%

De nekem ez így nem kerek. Ha jól értem otthon laksz. Van egy részmunkaidős állásod, de hó végén már anyukád segítségére szorulsz. Mire megy el a pénzed?

Nyilván a szülő az élete végéig felelősséggel tartozik a gyerekéért. De anyukád szereti ezt a mártír szerepet, ezzel is jobban magához akar láncolni. Ez mérgező. De nem tartozol neki semmivel.

2023. aug. 8. 11:37
 12/22 A kérdező kommentje:
Igen jelenleg anyánál lakom. A részmunka időmmel kerestem 60000 ftot havonta… ami elmegy ruhára, cigire, bérletet magamnak veszem, kajamat is. Anyam nem lakik velem, csak az O lakásán vagyok.
2023. aug. 8. 12:38
 13/22 A kérdező kommentje:
Nem a cigimet meg az ilyen tisztálkodó szerre kérek pénzt, hanem ételre. Azt is hónap végén.
2023. aug. 8. 12:39
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Tudom, hogy a dohányzók most megátkoznak majd a véleményem miatt, de, ha ilyen helyzetben lennék, nem a cigi lenne a fontos, félre tenném annak is az árát. Elég sokba kerül egy doboz cigi.
2023. aug. 8. 12:45
 15/22 A kérdező kommentje:
Én is próbálok leszokni csak nehéz, plusz megnyugtat. De nem cigizek mostmár annyit, régen rosszabb volt a helyzet. Plusz az egészségem miatt is próbálom letenni.
2023. aug. 8. 12:51
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, te elolvastad egyáltalán a hatos válaszát? Felvezette, miért kell cselekedned, mit cselekedj és hogyan. Erre érdekes módon nem reagáltál semmit, csak továbbra is leírtad, milyen rossz neked. Akkor most szeretnél is megoldást, vagy csak keseregsz és nem csinálasz semmit?

Ha az utóbbit választod, tiszteletben tartjuk, a te döntésed, csak akkor minek írsz ki kérdést erről? Elvégre csak akkor lesz változás, ha hajlandó vagy megmozdulni magadért.

2023. aug. 8. 13:05
 17/22 LuckyLevi ***** válasza:
100%
Sajnos nem túl jók a kilátásaid, amíg nem függetlenedsz. Próbáld meg kommunikálni a Te oldalad anyukád felé.
2023. aug. 8. 13:18
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Amíg te saját magad fekszel a boldogságod kapujában akadályként, nem lesz semmi megoldás. Teljesen felesleges ilyen családi drámákat ide kiírni. Az ország jelentős része ugyanilyen helyzetben van. Nem lesz változás, míg nem változtatsz. Ezt kellene megérteni mindenkinek. Az változtat, aki szenved. Nem anyád szenved, nem ő írt ki kérdést.
2023. aug. 8. 13:56
 19/22 LuckyLevi ***** válasza:
0%
#18 Lehet, hogy az anyja is írt ki kérdést.
2023. aug. 8. 14:00
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, én is hasonlóan kontrollmániás, lekicsinylő anyával nőttem fel. Szerinted miért is járok terápiába?

Ha jól éreznéd magadat a bőrödben, akkor nem cigiznél, mondom a saját bőrömön megtapasztalva, csak nálam csokival behelyettesítve.

https://www.youtube.com/watch?v=gGM0egqa1xI 53:50-től ajánlom sok szeretettel, engem ez a rész józanított ki.

2023. aug. 8. 16:09
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!