Mit tennétek ha a 17 éves lányotok egy 16 éves fiútól terhes lenne és megakarják tartani?
Figyelt kérdés
#terhesség #abortusz kizárva
2023. aug. 4. 23:00
51/97 anonim válasza:
Abszolút nem örülnék, sőt dühös lennék, de a lányom...támogatnám és az unokám is.
52/97 anonim válasza:
Mivel a kérdés az, én mit tennék, azt írom le, nem azt, hogy más mit tegyen. Én úgy gondolnám, hogy alapvetően az én felelősségem a gyerekem, akkor is, ha valamiért buta döntéseket hoz, mint pl. a védekezés nélküli szex. Ezekről a témákról szerintem manapság el kell kezdeni beszélgetni a gyerekekkel 12 éves koruk körül, és arról is, hogyan, mikor érdemes gyereket vállalni. Nem lennék képes hátat fordítani neki azért, mert hoz egy olyan döntést, amivel én nem értek egyet. A fiú szüleivel beszélnék, és megmondanám, hogy onnantól, hogy kereső ember lesz, fizeti a gyerektartást a gyerek után, ha már nem lesznek együtt a lányommal. A lány magántanuló lenne, a legtöbb gimiben ehhez ragaszkodnak a leányanyák esetében, de ragaszkodnék hozzá, hogy a tanulmányait folytassa. A gyerekkel alighanem nekem kéne GYES-re menni, de ez a minimális lenne, főleg, hogy az anyjával együtt én tartanám el, tehát nem lenne életszerű 3 évre kimaradni a munkából. Amennyire tudom, kiskorú esetében, ha nem nagykorúsíttat, a gyerek gyámja is az ő gyámja lesz, erre láttam is példát 15 éves leányanya esetében. Ő volt a kicsivel a kórházban a betegsége alatt, de az ő anyja engedélyezhetett mindenféle vizsgálatot, nem ő maga. Ez alapján gondolom, a gyám is én lennék, ezt a szerepet addig meg is tartanám, amíg a lányom elég érett nem lesz.
53/97 anonim válasza:
Az jó lenne mert a gyerek ék fiatal szülők kellenek. Minél fiatalabbak annál jobbak mert tovább élnek és több évet vannak a gyerek mellett. Ha élnek 100 évet akar a gyerek 80+ éves koráig. Engem 37, 48 évesen fogadtak örökbe. Most vagyok 34 éves. Piszkosul irigylem akik tizenéves korukban szülnek. A gyerekeiket irigylem. Inkább legyen egy jó fiatal 15 éves szülő vagy kevesebb aki sokáig melletted van mint egy negyven éves aki negyven éves koridba meghal vagy elobb.
54/97 anonim válasza:
53as, milyen jó ha van melletted egy 15-18 éves szülő aki eljárkál bulizni, meg kb sosincs veled mert barátnőzik, suliba jár éli az életét, az anyánál kell könyörögnie pelenkapénzért stb. stb...
55/97 anonim válasza:
Tizenévesen is meghalhat valaki hirtelen baleset által, vagy más miatt és 60 x évesen is élhet az ember még 20+ évet. Elég egyszerűen gondolkozol. De nyilván jobb ha 17 évesen a semmibe (értsd: a saját szüleinek) szül egy gyereket, mint később huszon-, harmincévesen, amikor már biztosított a gyerek nevelése anyagi szempontból is.
56/97 anonim válasza:
Utolsó előtti, ha 34 vagy akkor remélem van már legalább egy minimum 18 éves gyereked és egy minimum 3 éves unokád, mert ha nem akkor milyen gáz már hogy öregen szültél...
57/97 anonim válasza:
De mi van ha valaki 36 évesen elválik egy 5 éves gyerekkel és mivel a szülők külföldövannak a rokonhoz költözik mert a lakás közös és fizet rá hitelt ezért nem megy albérletbe. Miért rosszabb egy tizenéves ha szül ahol a szülők még ott vannak mint ha egy 36 éves elválik kisgyerekkel és a rokon fogadja be és a gyereket egyedül neveli.
58/97 anonim válasza:
Hát, ha valaki lassan középkorúként visszamegy a szülei nyakára, ott is komoly gondok vannak.
59/97 anonim válasza:
Mert egy gyereknek elsősorban az anyjára van szüksége és nemcsak anyagi szempontból, hanem mindenhogyan. Első pár évben fontos hogy ott legyen vele mindkét szülője, mert ilyenkor alakul ki a kötődés a babáknál.
60/97 anonim válasza:
A 48 év már tényleg kicsit késő elkezdeni gyerekezni, a 37 még tök rendben van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!