Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülőkènt ezt hogy kezelnéd?

Szülőkènt ezt hogy kezelnéd?

Figyelt kérdés
19 éves fiú, most kezdik az egyetemet, már nem otthon lakik. 3 éve van együtt barátnőjével és besikerült egy gyerek. Meg akarják tartani, eljegyezte és tervezi elvenni. Szülőként ezt hogyan kezelnétek? Más ha fiad vagy lanyod van? Támogatnád őket?
2023. aug. 1. 08:10
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
19%
Teljesen mindegy,hogy fiam vagy lányom van.Mindenben támogatnám őket.Az esküvőről megpróbálnám lebeszélni,mert ahhoz fiatalok,meg nem egy gyerek miatt kell házasodni.
2023. aug. 1. 08:13
 2/29 anonim ***** válasza:
88%

19 éves, tehát nagykorú. Nekem ezt sehogy nem kell kezelnem. Gratulálok nekik es annyi.

Támogatás alatt nem tudom mit értesz, érzelmileg nyilván támogatnám, anyagilag nem. Felnőtt, úgy döntött gyereke lesz, nyilván tisztában van vele hogy az mivel jár, az ő és a párja dolga ezt megoldani. Mindegy hogy fiú e vagy lány.

2023. aug. 1. 08:37
 3/29 anonim ***** válasza:
79%

"Az esküvőről megpróbálnám lebeszélni,mert ahhoz fiatalok,meg nem egy gyerek miatt kell házasodni"

Mert konkrétan mivel komolyabb az esküvő, mint a gyermekvallalas? Ha a gyerekhez nem fiatal, az esküvőhoz se az.

2023. aug. 1. 08:39
 4/29 anonim ***** válasza:
94%

Felnőtt ember, szóval gondolom akkor el is tartja a "besikerült" gyereket - ideig-óráig, mert 19 évesen biztosan nem maradnak együtt örökké. Tudom, de persze - egy francokat.

Viszont anyagilag nem támogatnám, mert nem férne bele még egy csecsemő ellátása is - ha volna annyi pénzem, igen, így nem.

Érzelmileg igen.

2023. aug. 1. 08:47
 5/29 anonim ***** válasza:
89%

Nőként úgy gondolom, hogy alapvetően a nőnek van joga eldönteni, hogy megtartja-e vagy nem, mert az ő teste.

De ha egyetértés van ebben a 2 fél között, annak csak örülni lehet.

A barátnője hány éves? Az legalább idősebb?

2023. aug. 1. 08:48
 6/29 anonim ***** válasza:
69%

Ha lányom lenne - ha fiam, annyi a kikötés, hogy NEM az én lakásomban gyereknevelnek, hanem elköltöznek, mint egy saját kis család.

Ha már olyan felnőttek, hogy nulla munkaviszonnyal megtartanak egy babát - oké, nyugodtan, de én biztosan nem éjszakázok a munka mellett!, mert ő "fáradt" és nincs kedve felkelni a gyerekhez.

2023. aug. 1. 08:49
 7/29 anonim ***** válasza:
72%
#1 Jön a gyerek, és lebeszélnéd az esküvőről? A gyerekhez nem fiatalok, csak a házassághoz? Megáll az eszem, komolyan...
 8/29 anonim ***** válasza:
39%
Azért kell esküvő,mert két ember szeretne összeházasodni,nem azért,mert jön a gyerek.Nem a közepkorban élünk.Ha addig nem volt tervben esküvö,gyerek miatt főleg nem kell.
 9/29 anonim ***** válasza:
73%

"Ha lányom lenne - ha fiam, annyi a kikötés, hogy NEM az én lakásomban gyereknevelnek, hanem elköltöznek, mint egy saját kis család."

"19 éves fiú, most kezdik az egyetemet, már nem otthon lakik."

2023. aug. 1. 08:50
 10/29 anonim ***** válasza:
74%

8!

Nyilván szeretik egymást, ha össze hozták egy gyereket. A valszodban ezt irtad: "Az esküvőről megpróbálnám lebeszélni,mert ahhoz fiatalok,meg nem egy gyerek miatt kell házasodni" Meg mindig nem értem mitől lesz komolyabb dolog a házasság a gyerek vallallasnal

2023. aug. 1. 08:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!