Mit szólnál szülőként, ha a diplomás, tanár végzettségű lányod otthagyná a munkáját és egy gyárban kezdene dolgozni?
van akinek többet ér az önérzet, mint a diploma.
(lásd: lányod)
de a helyedben rábeszélném egy másik szak/szakma tanulására.
Persze.
A gyerekem lelki egyensúlya fontosabb annál, minthogy villogni lehessen, hogy mit dolgozik. Bár nem tudom, egy tanári álláson mit lehet villogni.
A státusztörvény nélkül is elege lehetett volna belőle. A sok neveletlen gyerekből, az eszköztelenségből.
Jó nagy ökör vagy, kérdező, ha te emiatt cseszegeted a lányodat!
"El tudnád ezt fogadni, úgy hogy a családban mindenki diplomás?"
Attól még ő is diplomás marad, hogy gyárban dolgozik. Valószínűleg jobban is keres, mint a tanári diplomával.
De fordítsuk meg a kérdést: Nálunk a családban én voltam az első diplomás, de nem néztem le a szüleimet/nagyszüleimet mert ők gyárban/földművesként dolgoztak, sőt büszke vagyok rájuk.
Elfogadom a döntését. Én 9 éve tanító matematikatanárként a Lidlben vagyok egy éve pénztáros.
A munka nem szégyen bármilyen végzettséged is van.
#7: ha több ilyen tanár lenne, mint te, akkor már rég megemelték volna a tanári fizetést...
Amíg a nagyrészük marad éhbérért, semmi nem fog történni
Szerinted?
Gyárban kétszer vagy háromszor annyit kereshet mint tanár, sőt ha irodai részre kerül lehet még többet is
Nincs kérdés...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!