Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit szólnál szülőként, ha a...

Mit szólnál szülőként, ha a diplomás, tanár végzettségű lányod otthagyná a munkáját és egy gyárban kezdene dolgozni?

Figyelt kérdés
Az enyém ezt tette és azt mondja nem is hajlandó visszamenni többet a státusztörvény miatt. El tudnád ezt fogadni, úgy hogy a családban mindenki diplomás?

2023. ápr. 12. 14:08
1 2 3 4 5
 1/45 anonim ***** válasza:
88%
A tanári diplomájával kitörölheti a seggét, én megérteném.
2023. ápr. 12. 14:10
 2/45 anonim válasza:
94%
Gyárban jobban keresne mint a tanári állással. Kit érdekel, hogy mindenki diplomás? Azt kell elfogadni, hogy neki így jó.
2023. ápr. 12. 14:16
 3/45 anonim ***** válasza:
66%
Jelenleg a magyar diploma zéro-t ér, ahogy az egyetemen lévő mai oktatás is. Ez alól egyetlen kivétel van: Corvinus (erre az egyre még van figyelem a kormny által oktatásilag). A többi, akár milyen neves múlttal rendelkezik-a tanárhiány és a kormány elhibázott és tudatos butítása, tanárhiánya, oktatási rendszer miatt semmit nem ér. Inkább, ha jót akarsz a gyerekednek küld el külföldre EU-n kívül, amilyen gyorsan csak lehet.
2023. ápr. 12. 14:17
 4/45 anonim ***** válasza:
74%

van akinek többet ér az önérzet, mint a diploma.

(lásd: lányod)

de a helyedben rábeszélném egy másik szak/szakma tanulására.

2023. ápr. 12. 14:18
 5/45 anonim ***** válasza:
92%

Persze.

A gyerekem lelki egyensúlya fontosabb annál, minthogy villogni lehessen, hogy mit dolgozik. Bár nem tudom, egy tanári álláson mit lehet villogni.

A státusztörvény nélkül is elege lehetett volna belőle. A sok neveletlen gyerekből, az eszköztelenségből.

Jó nagy ökör vagy, kérdező, ha te emiatt cseszegeted a lányodat!

2023. ápr. 12. 14:30
 6/45 anonim ***** válasza:
97%

"El tudnád ezt fogadni, úgy hogy a családban mindenki diplomás?"

Attól még ő is diplomás marad, hogy gyárban dolgozik. Valószínűleg jobban is keres, mint a tanári diplomával.

De fordítsuk meg a kérdést: Nálunk a családban én voltam az első diplomás, de nem néztem le a szüleimet/nagyszüleimet mert ők gyárban/földművesként dolgoztak, sőt büszke vagyok rájuk.

2023. ápr. 12. 14:36
 7/45 anonim ***** válasza:
95%

Elfogadom a döntését. Én 9 éve tanító matematikatanárként a Lidlben vagyok egy éve pénztáros.

A munka nem szégyen bármilyen végzettséged is van.

2023. ápr. 12. 14:36
 8/45 anonim ***** válasza:
83%

#7: ha több ilyen tanár lenne, mint te, akkor már rég megemelték volna a tanári fizetést...

Amíg a nagyrészük marad éhbérért, semmi nem fog történni

2023. ápr. 12. 14:38
 9/45 anonim ***** válasza:
92%

Szerinted?

Gyárban kétszer vagy háromszor annyit kereshet mint tanár, sőt ha irodai részre kerül lehet még többet is

Nincs kérdés...

2023. ápr. 12. 14:43
 10/45 anonim ***** válasza:
97%
El kell fogadni hogy az életet pénzből kell finanszírozni. Ha neked ekkora szégyen, akkor támogasd anyagilag.
2023. ápr. 12. 14:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!