Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit szólnál szülőként, ha a...

Mit szólnál szülőként, ha a diplomás, tanár végzettségű lányod otthagyná a munkáját és egy gyárban kezdene dolgozni?

Figyelt kérdés
Az enyém ezt tette és azt mondja nem is hajlandó visszamenni többet a státusztörvény miatt. El tudnád ezt fogadni, úgy hogy a családban mindenki diplomás?

2023. ápr. 12. 14:08
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
76%
Hogy a státusztörvény miatt otthagyja a pályát azt valahol meg tudom érteni, de azért szerintem a gyárnál lehet jobb munkát találni. Magántanár vagy nem tudom vagy el is végezhet egy másik szakot még. Jól érzi magát benne, akkor hát végülis az a fontos, de azért egy éles váltás.
2023. ápr. 12. 17:01
 32/45 anonim ***** válasza:
96%
"Vagy a gerincem, vagy a szívem törik ketté. De rabszolga nem leszek" - lányom tanár, de hamarosan már ott hagyja a pályát, megy eladónak vagy szerencsésebb esetben külföldre tanárnak. Teljesen igaza van, támogatom
2023. ápr. 12. 17:13
 33/45 anonim ***** válasza:
24%
Nem vagyok az a fajta, aki minden kérdést lekamuz, de erről a kérdésről virít, hogy néphergelésre lett kiírva. Különben meg, ha igaz akkor erre azt tudom mondani, hogy az ő élete. Sehol nincs megírva, hogy neki abban kell leélnie az életét, amit fiatalon megtanult. Lehet ő ebben lesz boldog ès ha te igazi szülő vagy, akkor te örülsz vele együtt.
2023. ápr. 12. 17:29
 34/45 anonim ***** válasza:
97%

A diplomája nem veszik el, nem is értelek, attól még diplomás marad, mint a családban mindenki.

Én pl. külföldre mentem takarítani a diplomával, anyám szégyell is, nem mondja senkinek, mert ciki, hogy ennyire vittem, közben meg részben ebből fizetjük a lakásfelújítását. Pénzt kérni úgy látszik, nem ciki.

2023. ápr. 12. 17:53
 35/45 anonim ***** válasza:
92%

Sosem értettem ezt a diplomás "büszkeséget". Ráadásul általában pont az értéktelen diplomások erőltetik ezt.

Nekem villamosmernöki diplomám van, már így is kvázi elhagytam a palyát, mert szoftvert fejlesztek.

Még a műszaki diplomások között is annyi a sötét buta ember, hogy számomra a diplomának már semmi értéke nincs emberileg, az egy papír. Ha a jelenlegi szakmámban fele annyit keresnék, mint egy segédmunkas, akkor gondolkodás nélkül elmennék segédmunkásnak.

2023. ápr. 12. 17:59
 36/45 anonim ***** válasza:
72%

"El tudnád ezt fogadni?"

Na itt undorodtam meg tőled.

Mégis ki vagy te? Nem szereted a lányodat. A szeretet az, amikor úgy cselekszik valaki, ahogy neki jó és te ezt elfogadod. Nem pedig ahogy neked jó. Hányok tőled.

2023. ápr. 12. 18:24
 37/45 anonim ***** válasza:
96%
Semmit. Támogatnám. Felnőtt ember.
2023. ápr. 12. 22:24
 38/45 anonim ***** válasza:
95%
Felnőtt ember, saját döntésekkel.
2023. ápr. 13. 00:43
 39/45 anonim ***** válasza:
90%

Mondjuk tök megértem, és támogatnám.

1. több fizetés

2. kevesebb stressz

Már megéri - ó, és gyári munkásból mehet külföldre is, ha jók a referenciái és tud nyelvet.

Magyartanárként nem, mert más a tananyag külföldön.

2023. ápr. 13. 10:11
 40/45 anonim ***** válasza:
24%
39-es honnan veszed, hogy magyar tanárról beszélünk?
2023. ápr. 13. 14:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!