18. évében levő lányommal itt van valaki aki tanácsot tudna adni szülői kérdésemre, gondra?
Figyelt kérdés
17 éves gyermek-lányommal sok probléma van, 8 éve elváltam ,egyedül neveltem/nevelem. A jelenlei helyzet kialakulása ellen bár mindent mégis megtettem kialakult és rosszabbodik minden. Együttvannak párjával 4 éve közös babájuk született most nagyon örülök is,viszont a problémám az,hogy nem mennek dolgozni,a lányom párja dolgozik de 1-3 hónap és felmond.Évek óta nálunk lakik és mindig csak ígérgetnek majd beleszállnak a rezsibe de nem .Egyedül tartom a lakást, önkormányzati bérlakás,és őket és a kisbabát is.Egy keresetem van,segítségem nincsen pénzügyileg. Gyámként szerepelek (a kora miatt), szeptemberben betölti a 18-ik évét. Ismét felmondott a barátja,eddig az évek során egyszer fizettek bele a rezsibe. Kaját rezsit gyógyszereket ilyenek én veszem. Rákérdezek miért nem hajlandó dolgozni a fiú, brutális káoszt csinál a leányom, kurv.nak nevez , háborút csinál és veszekedés van. Nem érti ,hogy muszáj lenne dolgoznia a párjának,minimum. Tudni szeretném hova menjek,milyen szakember tudna segíteni? Bármilyen szóbeli tanácsot szívesen veszek. Az előző férjem semmit sem segít, új családja van. Lányom terhessége okán otthagyta az iskolát is és nincs családi pótlék meg gyerektartás. Valaki kérem,aki tud,minden útmutatást szívesen veszek! Az idegösszeomlásnál állok nem elég az egyetlen keresetem, adósságaim lettek, volt 2 munkahelyen dolgoztam az lett a vége hogy a mentő vitt el. Azóta küzdök 6 éve egy fatális betegséggel és akkoriban autoimmune betegséggel diagnosztizáltak nálam, hetekig kórházban feküdtem. Számlákat senki nem fizette akkor elkezdődött az eladósodásom!. A betegség legyengít, örülök ha 1 helyre tudok menni dolgozni. Mitévő legyek? Mihez kezdjek most???2023. júl. 31. 20:29
21/33 anonim válasza:
Ha nagyon nem akarnak menni kert az onkoritol h kisebb lakasba mennel mert egyedul vagy. Nagy neked a mostani. Csereld el egy garzonra ahol ok mar nem fernek el.
22/33 anonim válasza:
A fiú sincs 18??? Mert csak akkor lehetsz a kicsi gyámja...
23/33 A kérdező kommentje:
Köszönöm az együttérzéseket! Azelőtt jogilag nem tehetek ezellen semmit sem? Igaz már csak 58 nap és 18 éves lesz. Állandóan a megoldásokon töröm az agyam kétségbeesésemben
2023. aug. 1. 07:28
24/33 anonim válasza:
Arra miért nem válaszolsz, mennyi idős a fiú? 18 alatt ilyen könnyedén ugrál álások közt, mikor mindenhez kell még a szülője aláírása is?
25/33 anonim válasza:
Mondjuk ott cseszted el hogy a tizenéves lányod paliját évek óta eltqrtod. Eleve 13 évesen minek hagytad pasizni? Hol voltak a srác szülei, miért nem ők tartották el? Te sem nagyon nevelted azt a lányt, ne is haragudj. Most már egyet tehetsz a pasi vagy fizet vagy kirakod. Elárulom, nem fog ugyhogy ezt kéne eldöntened a lányoddal mit akarsz kezdeni, a kanit hgyd a fenébe.
26/33 babyboom567 válasza:
Addig sem kell eltartanod őket,ülj le, mond el, hogy végrehajtó letiltotta a számlád, nem tudsz kaját sem venni, és ne is vegyél.
27/33 anonim válasza:
Kezd el a lányod intézetbe való elhelyezését. Mondj le a gyámságról.
28/33 babyboom567 válasza:
Add oda az elektronikai(tv/hifi/stb) cuccaidat a barátnődnek,hogy eladtad őket.Kötesd ki az internetet,mond,hogy nem tudtad fizetni,kikötötték.Ha nem lesz se kaja,se szórakozás, maguktól fognak lépni.
29/33 anonim válasza:
Amint betölti a 18-at, utcára raknám midnenestül. Ennyi. Zárcsere, és megy, ahová akar.
De te nyilván nem teszed ki, ha ilyeneket eltűrsz, hogy lek..zon. nálam ott abban a pillanatban pénzcsap elzár és majd élnek, amiből tudnak. 17 évesen nem vagy köteles eltartani, mert elmehet dolgozni.
30/33 anonim válasza:
A kérdés csak az, hogy mit szeretnél az unokáddal. Ha kirakod a lányodat és a heréjét, amit erősen javaslok, akkor egyben szinte biztosan a gyerekről is dönteni kell. A lányodtól ugyanis abban a percben elveszik, ahogy nem tud róla gondoskodni. Első körben pedig téged fognak megkérdezni, hogy vállalod-e a nevelését. Ezen is gondolkozz el, mert lesz rá lehetőséged, hogy veled maradjon, feltéve hogy akarod. Tudtommal így jogosult leszel a GYED-re is, ami mellett lehet dolgozni is, ha a babát beveszik egy bölcsődébe. De ez nem egy könnyű döntés. Sok erőt neked, bárhogy is döntesz ebben a kérdésben. Egyben ne engedj, rakd ki a két élősködőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!