A házassági szerződéssel kapcsolatban válaszolnűtok pár kérdésemre?
1) Hogyan lehetne először is szóba hozni a másik fél előtt? Nagyon szeretem, de a múltban voltak olyan stiglijei, amik ha újra megtörténnének, akkor válnék tőle és emiatt kellene leginkább a szerződés.
2) Az ügyvédet ekkor is titoktartási kötelezettség terheli, azaz az csak hármónk között maradna, hogy mit is tartalmaz a szerződés?
1. Te ismered. Most mi itt mondhatunk bármit is, de az ő személyiségéből indulj ki.
2. Az ügyvédet minden esetben titoktartás terheli, szóval persze.
Tévedés, hogy a házasság előtt szerzett vagyon nem lesz közös!!!
Ha egyértelműen az egyik többet visz be, mint a másik, akkor igenis kell az a szerződés.
Kérdéseidre az első hozzászóló korrekt választ adott.
Bármikor BÁRMI megtörténhet, tehát ha van mit veszíteni, akkor a szerződés nem hülyeség. Én is felhoztam a Páromnak már a témát, mert a kapcsolatunk előttről van egy adóssága, ami miatt lehet szükségünk lesz ilyesmire. Még nem tudom. De szerintem amikor a házasság téma előkerül hozd szóba és éreztesd vele, hogy NEM ellene, hanem biztonság miatt kell.
Amúgy, ha bizalmas és jó a kapcsolat, akkor nem veszi bántásnak. Az én Párom megértette és elfogadná, ha ilyenre vágynék.
23N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!