Engem nem idegesít ,hogy van elhalt hámsejt a karomon, de anyám le akarja bőr radírozni nagyon nem szeretném. Mert már szépen lebarnultam. Anyám erőszakos, mit tegyek, hogyha nem hallgat rám sose? Hogy akadályozzam meg, hogy leradírozza a karomat?
29: "Márpedig ha valaki velem kiabál meg kivesz a kezemből valamit attól fenyegetve érzem magam."
Nagyszerű!
Akkor ne vedd el a telefonját!
Ha valóban annyira felnőtt akkor miért lakik a szüleivel? Hogy tudják elvenni egy felnőttől a pénzét? Hogy nem tudja megoldani, hogy ne tudják elvenni tőle?
Gondolom van saját számlája hiszen minden felnőtznek lehet, van bankkártyaja, akkor a saját számláján van a pénz ahhoz nem tudnak hozzáférni. A kártyát meg ha elveszik akkor simán letiltattja, és és kér egy másikat a szülők tudta nélkül. Egy felnőtt ember ezt megtudja oldani.
De amíg gyerekként viselkedik, nem áll ki magáért úgy mint egy értelmes felnőtt, addig jó hogy gyerekként kezelik és gyerekesen büntetik.
Egyébként el nem tudom képzelni azt a szituációt hogy elmegy a rendőrségre és azt mondja "anyám elvette a telefonomat, fel akarom jelenteni"
Hol írtam én olyat hogy elkergetni otthonról???
A kérdező azt mondta dolgozott, volt pénze, de elvették tőle. És ezt nem értem hogy lehetséges? Nem férhetnek hozzá a bankszámlájához mert azt csak a tulajdonos kezelheti, aki ő, szóval max a kátyáját vehetik el, amit simán bemegy, letiltat, és kér helyette másikat. Ennyit mondtam.
33: Egyébként el nem tudom képzelni azt a szituációt hogy elmegy a rendőrségre és azt mondja "anyám elvette a telefonomat, fel akarom jelenteni"
A rendőrök sok családi drámát láttak már, úgyhogy nem fognak csodálkozni.
Ha azzal megy be egy nő, hogy a párja veri és azért akarja feljelenteni, az még durvább, nem? Hisz nem lopás, hanem testi sértés.
De én láttam olyat is, hogy a fiatal felnőtt unoka verte a nagymamát (aki őt felnevelte, mert az anyja elzüllött). Egy idő után alig takarta el a nagymama ősz haja a fején levő sebeket. Ő pl. nem akart feljelentést tenni (én szomszédjuk voltam).
Szóval a rendőrök sok cifra családi történettel találkoznak, nekik a családon belüli lopás még enyhe esetnek számítana.
Nem az hogy cifra történet hanem komolytalan. Ha mondjuk az anya elfutott volna vele akkor azt mondom oké. De a házban maradt a telefon és visszakapta idővel.
A verekedest nem hasonlítanám a nevelés jellegű eltulajdonításhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!