Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Engem nem idegesít ,hogy van...

Engem nem idegesít ,hogy van elhalt hámsejt a karomon, de anyám le akarja bőr radírozni nagyon nem szeretném. Mert már szépen lebarnultam. Anyám erőszakos, mit tegyek, hogyha nem hallgat rám sose? Hogy akadályozzam meg, hogy leradírozza a karomat?

Figyelt kérdés
Idegesít, hogy itt vagyok 18 éves és még abba is beleszól hogy a bőrömmel mit tegyek. És akkor csodálkoznak hogy lassan láncdohányos leszek, nem bírom az állandó piszkálódásit, beszólásait a szüleimnek. Majd ha én bajnak látom és azt látom, hogy bőrradír kell megcsinálom, de ne erőszakolják már rám ezt is. Nem börtönben vagyok, családban élek. Elegem van már. Én sose dönthetek. 18/L

2023. júl. 30. 07:15
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
22%
Komoylan ezen vitatkozni.
2023. júl. 30. 09:51
 22/48 anonim ***** válasza:
22%

Hát, nem Te vagy otthon a legnagyobb eszű, ha jól gondolom.

ELHALT hámsejt. Ez nem mond semmit? :D

2023. júl. 30. 11:09
 23/48 anonim ***** válasza:
66%

Ordítsd le a fejét egy-kétszer, aztán majd a fejéhez kap.

A telefonodat meg ne vegye el. Felnőtt ember vagy, nem lehet sokkal erősebb nálad. Ahogyan egy utcai rablótól se engednéd, hogy kitépje a kezedből, anyádnak se engedd.

2023. júl. 30. 11:53
 24/48 anonim ***** válasza:
9%
Mostmár arra biztatjuk a a fiatalabbakat hogy dulakodjanak a szüleikkel? Szépen vagyunk..
2023. júl. 30. 11:57
 25/48 anonim ***** válasza:
84%
Nem korfüggő, 24-es! Ha fizikailag megtámadnak, akkor fizikailag kell védekezni. A szülőség nem jogosít fel eltulajdonításra.
2023. júl. 30. 12:55
 26/48 anonim ***** válasza:
14%

Oké mondjuk hogy a kérdezőnek jogos a felháborodása(kétlem), a szülei elveszik a telefonját, te meg arra biztatod hogy kiabáljon velük és tépkedjék ki egymás kezéből a telefont. Aha...

Tökmindegy kinek van igaza nem kiabálunk meg nem dulakodunk senkivel. És főleg nem buzdítjuk a fiatalokat arra hogy ez a megoldás.

2023. júl. 30. 13:04
 27/48 anonim ***** válasza:
84%

26-os, persze a megoldás az lenne, hogy följelenti a rendőrségen lopásért az anyját. :-)))

Te is olyan debil vagy, mint akikről egy másik kérdésnél beszélgettünk: akik azt várják a bántalmazott féltől, hogy mindig engedjen, mindent nyeljen le az ún. "békesség" kedvéért. Én meg azt mondom, ez nem békesség és nem kell az igazságtalanságot (jelen esetben bűncselekményt vagy szabálysértést) lenyelni senkitől. A saját szülőjétől sem. És ezt szülőként, kétgyerekes apaként mondom!

2023. júl. 30. 14:11
 28/48 anonim ***** válasza:
65%
Tehát maga, 26-os, ha ellopják a mobilját, legyen az akár a szülője is, nem ordít, nem tiltakozik, nem próbálja meg visszaszerezni, hanem annyit mond, azt is halkan, hogy "Hát, nem lehetne, hogy visszaadja, kedves rabló úr?" Majd szépen vesz magának egy új telefont. Aha.
2023. júl. 30. 14:49
 29/48 anonim ***** válasza:
73%

Én nem azt mondtam hogy ne álljon ki magáért, te valamit nagyon félre értettél. Ne csavard ki a szavaimat.

Én azt mondtam hogy nem az erőszakos megnyilvánulás a helyes megoldás. Márpedig ha valaki velem kiabál meg kivesz a kezemből valamit attól fenyegetve érzem magam. De ha én felnőtt emberként ugyanígy reagálok akkor abból konkrétan verekedés lesz, meg családon belüli erőszak, mert akkor már elszabadulnak az indulatok. Érett felnőtt emberek, főleg családban, megtudják ezt beszélni. Valami kompromisszumot mindig lehet kötni.

Én nem tudom nálatok hogy megy a családban, tőlem is koboztak el dolgokat, de sosem mentem neki ordítozva a szüleimnek, és ők sem nekem. Helyette mindenki elmondta tisztán világosan a baját és addig egyezkedtünk amíg megtaláltuk a megoldást.

2023. júl. 30. 14:54
 30/48 anonim ***** válasza:
19%
Azért a rablót meg a családot ne hasonlítsuk össze.
2023. júl. 30. 14:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!