Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Engem nem idegesít ,hogy van...

Engem nem idegesít ,hogy van elhalt hámsejt a karomon, de anyám le akarja bőr radírozni nagyon nem szeretném. Mert már szépen lebarnultam. Anyám erőszakos, mit tegyek, hogyha nem hallgat rám sose? Hogy akadályozzam meg, hogy leradírozza a karomat?

Figyelt kérdés
Idegesít, hogy itt vagyok 18 éves és még abba is beleszól hogy a bőrömmel mit tegyek. És akkor csodálkoznak hogy lassan láncdohányos leszek, nem bírom az állandó piszkálódásit, beszólásait a szüleimnek. Majd ha én bajnak látom és azt látom, hogy bőrradír kell megcsinálom, de ne erőszakolják már rám ezt is. Nem börtönben vagyok, családban élek. Elegem van már. Én sose dönthetek. 18/L

2023. júl. 30. 07:15
1 2 3 4 5
 11/48 A kérdező kommentje:
Már megtettem és akkor addig nem kaptam meg a telefonom amíg nem engedtem hogy leradírozzon, mondom zsarol...
2023. júl. 30. 08:44
 12/48 anonim ***** válasza:
59%
Van valaki normális, megbízható felnőtt a környezetben?
2023. júl. 30. 08:48
 13/48 A kérdező kommentje:
Nincsen sajnos.
2023. júl. 30. 08:50
 14/48 anonim ***** válasza:
90%

Mi az hogy elveszik a pénzed? Konkrétan fogják a pénztárcád és kiveszik a pénzt/kártyát? Vagy alapból nincs is neked saját számlád?

18 évesen ha nem akarsz a szülőkkel élni költözz el. Dugd el a pénzt, aztán gyűjts annyit amennyivel már tovább tudsz állni.

2023. júl. 30. 08:52
 15/48 anonim ***** válasza:
69%

És amikor ilyen fiatal lányok benne vannak a hírekben, hogy elszöktek otthonról, egyből az a narrativa a többségnek, hogy biztos csávóval szökött el. Pedig elég hozzá egy mérgező környezet, nem komplett anya és nem empatikus emberek. Sajnálom, tényleg nem tudom mit tehetnél.

Az a baj, hogy lehet most csúnyán hangzani, bár nem téged minősít, de anyád olyan szinten tett életképtelenné, hogy nem tudnál/mernél keresni most azonnal a neten olyan munkahelyet, ahol szállás is van, és vissza sem néznél. Mert az agyadban lévő ködök nem engedik ezt, hogy lépj. Azért írtál ide. Hol vagy helyileg? Melyik megye?

Barátokat nem is kérdezek, nem szokott lenni az ilyen körülmények között élőknek, mert azt sem engedi a majom anya.

2023. júl. 30. 08:58
 16/48 anonim ***** válasza:
43%
Valahogy valószerűtlen ez a kérdés. Nemrég volt egy 19 éves hasmenős kozmetikusos, akit az anyja erőszakkal pattanáskinyomásra küld, meg egy hasonló korú pénzelvevős, szerintem ez abból a kettőből lett összegyúrva. Mondjuk, hogy mégis igaz, ez esetben em állhatsz a topon szellemileg, olyan nincs, hogy elveszik a pénzedet meg hozzádnyúlnak. A kérdésből ítélve te szellemileg nem vagy alkalmas önálló életre, de akkor se engedd, hogy fizikailag a testedhez érjenek. Hihetetlen, hogy egy 19 évest mobilmegvonással büntetnek, de én biztos bevállalnám a szabadságharcot, hogy lássa, hogy nincs hatalma fölötted. Nem tudom, honnan van pénzed, de ha keresetből akkor az csak a te önálló számládra mehet, és onnan nem vehetik el.
2023. júl. 30. 09:09
 17/48 anonim ***** válasza:
59%
Neked nincs jobb dolgod, mint hülyeségekkel fárasztani a népet? :D
2023. júl. 30. 09:09
 18/48 anonim ***** válasza:
29%

15

Én szeretem megnézni a dolgok mindkét oldalát. Sajnos vagy sem, ismertem már olyan tini-fiatal felnőtt korszak közötti embert, aki egyébként életképtelen volt. A szülők "piszkálták" ami annyit tett probáltak neki segíteni,tanácsokkal ellátni meg lebeszélni róla ha valami hülyeséget arat csinálni. Állandóan panaszkodott is rájuk hogy nem hagyják élni. Neki is elvették a pénzét, csak annyi hogy ő ezt vissza kapta, kis összegekben adták neki oda. A helyzet az hogy elb*szta. Nem hasznos dolgokra költötte, amit alapból a szülei nem engedhettek volna meg maguknak, mint pl a telefonja megjavítása, a cipője majd szét esett de eszébe se jutott. Ezeket továbbra is a szüleitől követelte, a pénzéből meg szórakozni ment haverokkal, mozi, étterem, videójátékok.

A másik oldal meg nyilván amikor a szülő téved. Paranoiásan ráakaszkodik a gyerekre, mindenbe beleköt, uralkodik a gyerek fölött. Meg ennél rosszabbakat is szoktak csinálni.

Nekem a kérdező eddigi kommentjei alapján az első lehetőség a gyanus.. no offense..

2023. júl. 30. 09:17
 19/48 anonim ***** válasza:
89%
Úgy csinálsz, mintha a szórakozás bűn lenne, a széteső cipő meg nem a szülők sara, 18-as. Hát teremtsenek már olyan feltételeket a szülők, hogy a gyerek cipőjére fussa, és a zsebpénzét a saját igényeire költhesse!
2023. júl. 30. 09:26
 20/48 anonim ***** válasza:
22%
19. Te sem találkoztál akkor még felelőtlen emberrel. Látszik. Kár is vitázni.
2023. júl. 30. 09:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!