Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Azok a szülők, akik a gyerekük...

Azok a szülők, akik a gyerekük minden dolgába beleütik az orrukat, hogy bírják ki, ha a gyerekük egyetemre megy, dolgozik vagy elköltözik?

Figyelt kérdés
Ha otthon még arról is számot kellett adnia, hogy hol volt, mikor 1 percre elhagyta a lakást, akkor hogy fogják elviselni a szülők, ha nem lesz otthon a gyerek?
2023. júl. 29. 19:34
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

A suliban minden egyes szünetben írt a gyerekének. Elolvasta az üzeneteit, nézte folyamatosan a böngésző előzményeit. Azon csodálkoztam, hogy a szuper nyomkövetős, beszélgetés lehallgatós appot nem rakott a telefonjára. Középsikolában volt ez.

Most továbbtanul, kollégista. Nem tudom a folytatást. Remélem leállt vele már ez a bolond nő. 😄

2023. júl. 29. 20:26
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Anyám nem bírja túl jól. :D Főleg vizsgaidőszakban, amikor tudja, hogy nincs órám, ami akadályozná az üzenetre való azonnali válaszolást. Egyszer azzal búcsúztam visszautazás előtt, hogy ha nem ötös a vizsgám, akkor megyek javítózni. Rámírt vizsga utan
2023. júl. 29. 21:57
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

#12 vagyok, csak véletlenül elküldtem. Szóval rámírt, hogy ment a vizsga, írtam, megyek javítózni, gondoltam full mindegy, milyen lett, úgyse az a végleges jegy. Elkezdett üzenetben bsztatni, hogy "megbuktál???" meg "milennehaválaszolnal???" De így két perc eltetlével már hívogatott is.

Arra is volt példa, hogy tizenöt percig nem írtam vissza, nem voltam elérhető fb-n, jött is a hepciáskodás üzenetben, hogy merre csavargok....

Szintén egy pénteki napon volt olyan, hogy nem írtam neki, a koliba nem volt jó a wifi, mobilnetem meg nincs, előtte nap még említettem is neki, hogy ne keressen, karbantartás van a koliba, nem lesz net. Este nézem az üzeneteit, oszt 25 olvasatban üzenet, hogy hol vagyok, mit csinálok, stb, meg 10 nem fogadott hívás messengeren....

Ezt úgy kezelem, hogy keresek egy időpontot amikor a mizu-semmi, veled-semmi beszélgetést letoljuk, ő örül. Ha meg ő keresne, és pont akkor, amikor nem alkalmas, akkor ha olyan, akkor megírom az igazat, hogy miért nem érek rá, ha nem, akkor meg kitalálok valamit.

2023. júl. 29. 22:02
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Úgy, hogy nem tehetnek ellene semmit,e rőszakkal nem tarthatják vissza.
2023. júl. 29. 22:08
 15/18 anonim ***** válasza:
94%

Meg kell mondani nekik....Szakadj le rólam anya!

Aztán találnak maguknak más elfoglaltságot mint a gyerekük nyakán lógni.

2023. júl. 30. 07:25
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Hisztiznek, zsarolnak, és minden nap hívogatnak.

Aztán amikor ignorálod őket, akkor meg te vagy a hálátlan szr. :D Tényleg nagyon vicces, úgy viselkednek, mint egy szeparációs szorongással küzdő egyéves, állandóan a sggedben lennének 800 km-ről is, és megsértődnek, amikor nem válaszolsz nekik.

Ez amúgy szimpla zsarolás, semmi több.

2023. júl. 30. 09:44
 17/18 anonim ***** válasza:
76%

Igazából az ilyen túlféltések, ellenőrizgetéseknek az oka, hogy úgy érzik, ezt kell tenniük, hogy biztonságban önállósodj.

De amint ez megtörtént, elköltöztél, magadnak keresed a pénzt, van valaki a láthatáron, etc., már megnyugszanak, hogy ők rendben elvégezték a dolgukat.

Általában ezt annál teszik, akinél azt érzik, hogy nem lenne képes egyedül végigcsinálni az első 18 évet, mert szerintük butább vagy ellenkezőleg okosabb a társainál és pont kell a támogatás, hogy egyáltalán normálisan felnőjenek vagy hogy ne veszítsék el a motivációjukat és a képességeikhez megfelelően teljesítsenek.

Ez a viselkedés általában valami a szülő életében bekövetkezett incidens következménye és nem feltétlenül vetül ki az összes gyerekére. Simán lehet, hogy a nagyobb testvér teljesen egészséges környezetben nől fel, mindig a korához illően viszonyulnak hozzá, a kicsit meg az egyetemig úgy kezelik, mintha óvodás volna vagy fordítva.

Az a gond, hogy sokat ebben az esetben nem lehet tenni. Itt nem a kapcsolatot kell rendbe tenni, hanem a szülőnek azt ami ezt a viselkedést kiváltja belőle.

2023. júl. 30. 19:26
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az megoldotta, hogy egyetemre mentem és elköltöztem. Előtte tudni akart minden lépésemről, mióta a fővárosba költöztem nem is próbálkozik ezzel
2023. júl. 31. 10:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!