Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Azok a szülők, akik a gyerekük...

Azok a szülők, akik a gyerekük minden dolgába beleütik az orrukat, hogy bírják ki, ha a gyerekük egyetemre megy, dolgozik vagy elköltözik?

Figyelt kérdés
Ha otthon még arról is számot kellett adnia, hogy hol volt, mikor 1 percre elhagyta a lakást, akkor hogy fogják elviselni a szülők, ha nem lesz otthon a gyerek?
2023. júl. 29. 19:34
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
85%
Nehezen, óránként felhívják öket
2023. júl. 29. 19:38
 2/18 A kérdező kommentje:
Ismerek olyat, akit elköltözése után csak hetente egyszer kerestek, előtte meg arról is be kellett számolnia, hogy akivel elmegy bulizni, azoknak mi a nevük.
2023. júl. 29. 19:40
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
szerintem rájönnek közben hogy tud jó is lenni ha nincs otthon a gyerek
2023. júl. 29. 19:47
 4/18 anonim ***** válasza:
10%
Ami azt a szakmát tanulja, mit a szülő akart, addig jó.
2023. júl. 29. 19:58
 5/18 anonim ***** válasza:
85%

Mondjuk én mindig közöltem otthon ha elmentem valahova

A marha is elbőgi magát ha kimegy az istállóból.

"leszaladok a kis boltba"

"átmegyek xy-hoz"

Anyum is megkérdezte mindig hogy ha előttem ért haza

"te hol jártál?"

Szerintem ezzel semmi gond nincs.

2023. júl. 29. 19:58
 6/18 anonim ***** válasza:
62%

5# Az más ha te magadtól elmondod hogy hova mész. Azért mondod el, mert nem faggatnak, nem bszttnk, hogy "de mégis hova mész pontosan kisfiam".

Felnőtt gyerek nem köteles megmondani hogy hova megy pontosan. Ja és ha mond is valamit, az úgy is lesz? Mármint oda megy ahova mondja?

Ezért nem kell szülőként fürkészdarázs módjára csüngni a "gyereken". Oda megy ahova akar. Ha megmondja meg lesz mondva, ha nem, úgy sincs hozzá semmi közünk.

De illedelmes gyerekek kérdés nélkül is megemlítik merrefelé lesznek és kb mikor jönnek haza. Akkor talán jó szülők voltunk.

2023. júl. 29. 20:04
 7/18 A kérdező kommentje:

"De illedelmes gyerekek kérdés nélkül is megemlítik merrefelé lesznek és kb mikor jönnek haza"

Csak éppen nem erről szól a kérdés, hanem arról, hogy kiviszem a szemetet a kapuig, és mikor visszafele bejövök, rögtön jön a kérdés, hol voltam. Vagy összeseprem a járdát és jön a kérdés, hol voltam. Vagy ki se megyek, csak kiengedem a macskát, jön a kérdés, hol voltam.

2023. júl. 29. 20:09
 8/18 anonim ***** válasza:
17%

"Felnőtt gyerek nem köteles megmondani hogy hova megy pontosan.“

Akkor a felnőtt gyereknek meg nem köteles a szülőnek finanszíroznia minden kiadását.

Ennyi erővel lehet ridegtartásban is....

De kérdező ezek szerintem csak beszélgetés indítő kérdések. Nem számonkérések.

Azt hiszem egy kicsit túlmisztifikálod magad

2023. júl. 29. 20:15
 9/18 anonim ***** válasza:
87%
Akkor elköltözöl az egyetemre vagy dolgozni és utána egyszerüen nem reagálsz a szülöre, csak amikor neked megfelel, akárha csak hetente egyszer fél órát beszélsz vele, ha meg ilyen hülye kérdéseket tesz fel, akkor befejezed a beszélgetést.
2023. júl. 29. 20:16
 10/18 Metionin ***** válasza:
39%
Hisztiznek.
2023. júl. 29. 20:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!