Anyum begyűjtött egy csomó virágot a teraszra. Jogosan cseszeget, amiért nem sürgök forgok körülöttük, mint ő?
Viszonylag nagy teraszunk van, főleg leanderekkel tele, plusz muskátlik, pár cserepes virág. Egyre több feszültséget generál közöttünk. Szinte ha már egy virágszirom is leesik a csempére, ő már rohan felsepregetni. Szóval ha itthon van állandóan a teraszon van, velem is csak akkor beszélget, ha kimegyek hozzá.
Múltkor elment nyaralni a barátnőivel kb. egy hétre és persze hazaérve egyből elkezdte, hogy tönkretettem a virágait. A legnagyobb melegben ment el, bárhogy locsoltam őket, kókadtak. Hetekkel hamarabb megkértem mikor elkezdte mondani, hogy mit csináljak velük, hogy ne mondja, írja le RÉSZLETESEN. Persze ezt nem tette meg, kaptam egy 2 soros messenger üzenetet mikor már elutazott.
Megkaptam feladatnak, hogy napközben, ha itthon vagyok én is sepregessek. A viharok miatt elég sok szirom leesett, plusz szerintem alapból most dobálnák le. Ma úgy adta ki a feladatot, hogy ha felszáradt, akkor sepregessek fel. Kora délután felsepregettem kb. 4 nagy lapátnyi szirmot (még nem volt felszáradva akkor se, pedig hajnalban esett utoljára). Utána megint elég hevesen esett és leverte egy csomó virágot. Anyum hazajött és szinte az első mondta az volt, hogy "Látom, nem voltál képes felsepregetni". És ezután jól összevesztünk, mostmár túl sok hete hallgattam a cseszegetést a virágok miatt, tele lett nálam a pohár.
Én úgy érzem neki ez egy hobbi. Nekem is van hobbim és nem kérem meg, hogy napközben folytassa, főleg nem csesztetném, ha már besegít. Illetve bármit csinálok, ígyis-úgyis ugyanúgy kertészkedni fog amikor itthon van.
Ezért sincs virágom és ezért sem vagyok hajlandó mások kéréséére virágot gondozni, mert 200x több probléma van vele, mint akár egy macskával vagy kutyával.
Nevetséges, ezer igény, stb., akinek van rá ideje, meg kedve, csinálja, én nem. Kaktuszom van, az bőven jó.
De nevanyám is virágmániás, és pontosan ugyanezt a vergődést tolta mindig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!