Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyum begyűjtött egy csomó...

Anyum begyűjtött egy csomó virágot a teraszra. Jogosan cseszeget, amiért nem sürgök forgok körülöttük, mint ő?

Figyelt kérdés

Viszonylag nagy teraszunk van, főleg leanderekkel tele, plusz muskátlik, pár cserepes virág. Egyre több feszültséget generál közöttünk. Szinte ha már egy virágszirom is leesik a csempére, ő már rohan felsepregetni. Szóval ha itthon van állandóan a teraszon van, velem is csak akkor beszélget, ha kimegyek hozzá.

Múltkor elment nyaralni a barátnőivel kb. egy hétre és persze hazaérve egyből elkezdte, hogy tönkretettem a virágait. A legnagyobb melegben ment el, bárhogy locsoltam őket, kókadtak. Hetekkel hamarabb megkértem mikor elkezdte mondani, hogy mit csináljak velük, hogy ne mondja, írja le RÉSZLETESEN. Persze ezt nem tette meg, kaptam egy 2 soros messenger üzenetet mikor már elutazott.

Megkaptam feladatnak, hogy napközben, ha itthon vagyok én is sepregessek. A viharok miatt elég sok szirom leesett, plusz szerintem alapból most dobálnák le. Ma úgy adta ki a feladatot, hogy ha felszáradt, akkor sepregessek fel. Kora délután felsepregettem kb. 4 nagy lapátnyi szirmot (még nem volt felszáradva akkor se, pedig hajnalban esett utoljára). Utána megint elég hevesen esett és leverte egy csomó virágot. Anyum hazajött és szinte az első mondta az volt, hogy "Látom, nem voltál képes felsepregetni". És ezután jól összevesztünk, mostmár túl sok hete hallgattam a cseszegetést a virágok miatt, tele lett nálam a pohár.

Én úgy érzem neki ez egy hobbi. Nekem is van hobbim és nem kérem meg, hogy napközben folytassa, főleg nem csesztetném, ha már besegít. Illetve bármit csinálok, ígyis-úgyis ugyanúgy kertészkedni fog amikor itthon van.

2023. júl. 26. 18:36
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
13%

Hány eves vagy?

Miért ilyen bizalmatlan veled?

Csak ezt várja el tőled, vagy általában azt, hogy vedd ki a részed az otthonotok ápolásából?

Apád?

Anyádnak nincs párja?

Boldogtalan?

Hasonlítasz kicsit apádra?

Nem emlékeztetted arra, hogy milyen volt az időjárás, míg távol volt?

Hogy miért nem írt részletes útmutatást?

Fiamnak a lakásában én szoktam locsolni, de nem követem naprakészen, hol tart. Mindig leírja nekem, hogy melyik nap, melyiket locsoljam, mert van vagy 20 féle bent és kint.

2023. júl. 26. 18:53
 2/12 anonim ***** válasza:
93%
Egy az egyben leírtad anyámat, igaz nincs giga leanderes terasza, de hidd el ha mondom, ugyanilyen. Hát figyelj, én 27 vagyok, rég elköltöztem, majd te is el fogsz költözni. :) Addig meg kitartást!!!
2023. júl. 26. 18:57
 3/12 anonim ***** válasza:
77%

Azért az teljesen más helyzet, ha akkor kellene segítened, amikor elutazik, meg egész más, ha minden nap kellene csinálni.

Az családon belül normális, hogy ilyenkor kisegítik egymást, én ugyan anyád helyében részletes listát írtam volna, akkor egyszerübb lett volna neked. Másrészt ha tudod, mikor jön vissza, elötte összesöprögettél volna, és nem lett volna gond.

2023. júl. 26. 19:03
 4/12 A kérdező kommentje:

Amit eddig megfogalmazott velem szemben, hogy nem vagyok igényes (talán így fogalmazott). De nem szerintem ez nem igaz rám, csak az ő standardjeinek nem felelek meg. Mindig mindenem el van pakolva. Valamiben sokkal igényesebb vagyok, mint ő. Abban érti, hogy nem vagyok igényes, hogy az első porcicánál nem ugrok, meg ez a terasz dolog ( nem szedem le a muskátliról az elszáradt részeket, nem csekkolom percenként, hogy nem dőlt-e fel egy cserép, nem sepregetek félóránként).

Úgy gondolom, alapból kiveszem a részem az otthonunk ápolásában. De mindenben talál kifogásolnivalót (pl. kádból kijön egy kicsi víz, akkor h törlök fel, nem jó helyre rakom a rongyot, hogy rakom le a rongyot, ha nem találom a rongyot, akkor miért rongyot kérek tőle, miért nem felmosót,…)

Hamar különváltak apával, az ő megfogalmazása, hogy egyáltalán nem hiányzik neki férfi az életéből és nem is hiányzott. Jóban van apával. Átlagos vagy átlag alatti módon hasonlítok rá.

Nem boldogtalan. Úgy gondolom, nem is sok oka lehet panaszra, és ő is ezt mondja. De ettől függetlenül, ami nála probléma, hogy a bolhából is elefántot csinál, valamit mindig talál, ami nem tetszik. Ha nem a saját magunk körül, akkor más életében. Pl. múltkor úgy felordított a konyhában, hogy már fejben elkezdtem gondolkodni, hogyha levágta az ujját, mit kell csinálni. Már nem emlékszem pontosan, hogy mi volt a probléma, de valami olyasmi lehetett, hogy valamit elfelejtett megvenni.

De emlékeztettem, hogy milyen volt az időjárás, de akkor már úgy mondta, hogy kb. elállt az eső, kimehettem volna. Meg azt hajtogatta, hogy oké hogy megcsináltam, de nem jól.

A részletes útmutatást talán lusta volt megírni, nem tudom. Pedig többször szóba került, de úgy látszik valójában ennyire fontos neki.

Nekem pár szerencsebambusz van csak, azoknál annyit kellett volna nézni, hogy van-e még víz alattuk. Míg vizsgaidőszakom voltam, kiszáradtak.

2023. júl. 26. 19:26
 5/12 A kérdező kommentje:
Teljesen kiszámíthatatlan, hogy mikor jön haza. Nagy átlagban akkortájt, amikor felsepregettem és esett az eső.
2023. júl. 26. 19:30
 6/12 anonim ***** válasza:
76%

A virágtartás a legfeleslegesebb, időtöltés.

Mocskol, útban van.

Sosem értettem azokat, akik erre pazarolnak az életükből egy percet is.

Több odafigyelést igényel, mint egy kisállat.

Amúgy, ha neki kell, gondozza ő.

Egyszer kétszer belefér, de állandóan nem gondoskodnék 50 db cserepes növényről, amelyeknek mind másra van igénye.

Unatkozó nyugdíjasoknak ez lehet jó móka, de én mással is el tudom foglalni magam.

2023. júl. 26. 19:41
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Itt véleményem szerint anyukád a legfőbb hibás! Olyan emberre, aki a háta közepére sem kívánja a növényeket soha nem bízunk ilyen feladatot. Olyat keresünk, aki szereti őket és úgy tud róluk gondoskodni, ahogyan azt kell.

Én mondjuk elég nagy növénybolond vagyok és anyukam is az, egymást bármikor tudjuk a növények kapcsán helyettesiteni, de szerintem a világból kiszaladna, ha arra kérném, hogy etesse a halakat, mert fél az algaevőimtől... Ha elutazunk, akkor anya a virágokat rendezi, a szomszédunk meg a halakat, de ő meg a virágok közelebe nem megy, mert nála a kaktusz is kiszárad, maximum a vízinövényeket lehet rábízni.

A gyerekeim csak a koktélparadicsomot hajlandóak kötözni és locsolni, mert alig várják, hogy végre érjen és lehessen róla enni. 😅

2023. júl. 26. 20:10
 8/12 anonim ***** válasza:
23%

Én gyerekként azt csináltam, hogy megmondtam anyámnak, hogy sziszárítatom a virágait. Gondolom el is kezdtek száradni, mert nem is csesztetett velük többett.

Mikor 5.-8.-os voltam a némettanárnőnk az iskolában teleltette a virágait, mivel az valamiért bele volt írva a szolgálatos feladatkörébe, hogy locsolnia kell az osztályban a virágokat. Az egyik alá a katedrában talált mosogatószerből öntöttünk egy jó adagot. Nem hogy kiszáradt, szétmállott.

Ha nincs virág, nincs probléma. :)

2023. júl. 26. 20:12
 9/12 anonim ***** válasza:
77%
Nekem a barátommal volt majdnem ugyanez. Teljesen hazavágta a kapcsolatunkat. Én is szeretem a virágokat, de nem vagyok hajlandó feláldozni magamat miattuk.
2023. júl. 26. 20:12
 10/12 anonim ***** válasza:
91%
Nálam rengeteg van, imádom őket, de csak szeretettel szabad hozzájuk nyúlni, ezért nálunk csak én gondozhatom. Ha nem szereted, inkább ne menj a közelükbe, anyukád vitte őket haza, az ő feladata.
2023. júl. 26. 20:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!