Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek hogy jobb ha a...

Szerintetek hogy jobb ha a gyereknek van testvére vagy jobb egyedül hagyni?

Figyelt kérdés
2023. júl. 24. 17:32
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
59%

Anyámék 7-en voltak testvérek, apámék 3-an, én egyke vagyok.

Örülök is neki, nem kell 6-2 ellenséggel számoljak. Mert attól még hogy testvér, nem garantált a jó viszony.

2023. júl. 24. 20:22
 12/20 anonim ***** válasza:
25%

"nem garantált a jó viszony"

Az sosem garantált. De ha nincs testvér, esély sincs rá - viszont minél több testvérünk van, annál nagyobb rá az esély, hogy jó testvéri kapcsolataink legyenek, amik egy életen át elkísérnek.

2023. júl. 24. 20:49
 13/20 anonim ***** válasza:
79%
Nem a gyereket hagyjuk testvérrel, vagy testvér nélkül!!! Jó esetben a pár vállal gyereket, amennyit akar, azért, mert ők ezt szeretnék. Ezt nem a gyerek igényeihez igazítják! Sokkal fontosabb, hogy milyen családot biztosítanak, milyen mintákat adnak át, mint hogy gyerekdarabszámban pontozzuk a boldogságot!
2023. júl. 24. 21:59
 14/20 anonim ***** válasza:
80%

Én egy nagyon önző ember vagyok, de bem ezt vettem alapul mikor a családbővítést terveztük.

Ez egy olyan kérdés amit senkit nem tudhat.

Hiszen aki egyke, honnan tudná milyen egy tesóval?

Akinek meg van testvére nem tudja milyen lehet egykeként felnőni

2023. júl. 24. 22:00
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

"Ez egy olyan kérdés amit senkit nem tudhat. Hiszen aki egyke, honnan tudná milyen egy tesóval? Akinek meg van testvére nem tudja milyen lehet egykeként felnőni"

De azért akinek csak kisebb testvérei vannak, az minél nagyobb a korkülönbség közte meg a következő gyerek között, annál inkább tudhatja azt is, hogy milyen volt egy ideig egykeként.

2023. júl. 24. 22:03
 16/20 anonim ***** válasza:
67%
Ez minden családnál privát döntés hogy nekik mi volna az ideális.
2023. júl. 24. 23:25
 17/20 anonim ***** válasza:
68%
Direkt egyedül hagyni biztos, hogy nem jó. Ha nem jön össze egy kistesó sem, hát így sikerült, egykeként is lehet boldog ember belőle, persze. De direkt elvetetni a másodikat, hogy egyedül maradjon az első, az a legnagyobb ostobaság!
2023. júl. 25. 08:05
 18/20 anonim ***** válasza:
78%

Addig örültem, míg nem volt testvérem, mert onnantól kezdve minden szabadidőm az ő pesztrálásával telt, "úgyis otthon vagyok".

Mondanom sem kell, amióta elköltöztem sem érdekel mi van vele-velük.

2023. júl. 25. 12:53
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Én imádom a nővérem. Persze kis korunkban sokat veszekedtünk,de megváltoztunk, felnőttünk és mindenben számíthatunk egymásra és ez nagy dolog a mai világban, sok családban a testvérek, amint elkezdenek külön életet élni, alig foglalkoznak egymással, meg marakodnak az örökségen. Az én életemben +1 ember akire mindig számíthatok és 100%-osan megbízok.
2023. júl. 27. 08:49
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

"+1 ember akire mindig számíthatok és 100%-osan megbízok"

Így van!

Az a baj, hogy a sok válás miatt a testvéri kapcsolatok is sérülnek, és sokan megrekednek a gyerekes veszekedések szintjén, azért utálják egymást felnőttként. Egészséges lelkületű családokban viszont a féltestvérek is ugyanúgy szeretik egymást ma is, mint régen, amikor még nem volt annyi mozaikcsalád.

2023. júl. 27. 08:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!