Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem hagy anyukám egyedül...

Miért nem hagy anyukám egyedül egy kis időre?

Figyelt kérdés

Szakított velem a barátom, akit mindennél jobban szerettem/szeretek. Közölte hogy már nem érez irántam semmit. Fáj és szeretném egyedül kisírni magam. A barátnőimmel jól esik ezt megbeszélni, anyukámmal is próbáltam rópa beszélni, de azt mondta hogy így nekem is jobb, meg hogy ne sajnáljam ezt a csávót. Ő sose szerette, és nem örült a kapcsolatunknak. Többet már nem akarok vele beszélni errő, úgyse érti meg mennyire fáj ez nekem. Megmondtam hogy hagyjon egyedül. De mindent úgy csinál ahogy eddig, felkiabál hogy segítsek, bejön a szobámba kopogás nélkül, beszélgetni próbál. Én értélelem hogy próbálja elterelni a figyelmemet, de ezzel nem fogja. És mondtam már neki hogy hagyjon egyedül egy kis időre. Mindig segítettem neki, és fogok is ha jobban leszek, de nem érti meg hogy most nem szeretnék. Hogy szeretnék egyedül lenni. Miért csinálja ezt, miért nem érti meg? Meg jön azzal hogy menjek már edzeni, eddig mindig jártam, most ahhoz sincs erőm, és ezzel is csesztet.Miért? Hogyan értessem meg vele hogy ne? És tisztelem és szeretem, de most nem vágyom a társaságára.

17/l

2023. júl. 16. 18:53
 1/6 anonim ***** válasza:
97%
Mert az érzelmi intelligenciája nulla. Ne hagyd magad, mondj nemet, maradj a szobádban, ha nem akarsz kimenni. Jár neked a gyászidő. Esetleg menj el otthonról.
2023. júl. 16. 19:00
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Azt nehéz lesz elérni, hogy ne így beszéljen az exedről, vagy lehessen vele beszélgetni erről. A helyedben ezt el is engedném most.

Inkább a határokat próbáld meg neki elmagyarázni és betartattni vele.

Beszéld meg vele, hogy neked mi nem esik jól abban amit mond. Tudd meg miért így viselkedik azokban a dolgokban, és beszéljétek meg hogy min változtassatok, hogy mindkettőtöknek jó legyen.

Gondolom még a szüleid tartanak el, meg ott fogsz lakni egy darabig, sajnos ezt előszeretettel használják ki és nehéz meghúzni a saját határaidat.

2023. júl. 16. 19:06
 3/6 anonim ***** válasza:
51%
Jót akar, hiába nem érti meg hogy nem tesz ezzel most jót :S
2023. júl. 16. 21:54
 4/6 anonim ***** válasza:
67%

Csak viselkedj önmagadként. Mostantól csináld, ahogy neked jó. Pl mondja, hogy menj segíteni, akkor mond, hogy most mélyen vagy a gondolataidba és szeretnél egyedül lenni.

Ha mondja, hogy menj edzeni, mond, hogy éppen gyászolod a kapcsolatot és nincs ilyenre most figyelmed, fontosabb dolgod van.

Ha bemegy beszélgetni, akkor is megkérheted. Ha megkérdezed mit szeretné és nincs konkrét dolog, vagy a konkrét az valami lényegtelen, akkor is mondhatod, hogy ugye mondtad már neki, higy szeretnél egyedül lenni, hagyjon magadra, mert még ha nem is merengsz, hanem akár játszol, vagy nézegetsz valamit, vagy beszélsz valakivel, vagy nézel egy filmet, akkor is éppen megéled, higy egyedül vagy, és dolgozod fel a kapcsolatod végét, hagyjon magadra.

Ilyenek.

(Nagyon sajnálom a kínod. Ígérem sokkal jobb lesz majd.)

2023. júl. 17. 08:49
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Jót akar - aha, persze, egyszerűen csak "ő megmondta", hogy ez a fiú olyan, és most büszke magára, amiért igaza volt, ezen kívül érzelmi intelligenciája nulla.

Mondd meg neki, hogy hagyjon békén, ne cs.sztessen hülyeségekkel, és főleg ne beszéljen az exedről.

Ha nekiáll, felállsz és ott hagyod - amit ő csinál jóval nagyobb tahóság.

2023. júl. 17. 11:06
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokta, sajnos nem érti meg sehogy sem. Most is bejött takarítani a szobámba amikor kitakarítottam már, meg akarja hogy menjek vele shoppingolni, két órája ezzel jön, hiába mondom hogy most nem. Lehet elmegyek a barátnőmhöz pár napra, úgyse leszek egyedül, de ő legalább megért.
2023. júl. 17. 14:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!