Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Melyiket választanátok?...

Melyiket választanátok? Önállósodás vagy spórolás?

Figyelt kérdés

25 évesen lenne lehetőségem elköltözni, viszont úgy csak kb. havi 100 ezer forintot fogok tudni félre rakni. A szüleim másik lakásába költöznék, ami most jelenleg ki van adva szeptemberig, utána beköltözhetnék, 50 ezer forint lenne a lakbérem, amit az öcsémnek kell majd fizetnem + rezsi.

Most még a családommal lakom, nincs saját szobám, az öcsémmel van egy közös szobánk. Így eddig félre tudtam tenni havi 350 ezret, mert a kiadásból származó bevétel felét nekem, másik felét pedig az öcsémnek adták anyumék. Ezután viszont nekem kell ellátnom magam a nettó 350 ezres fizetésemből. Én már különben nagyon vártam, hogy végre beköltözhessek abba a lakásba, csak most tényleg elbizonytalanodtam, mert pénzügyi szempontból rossz döntés lenne, viszont ugynakkor egészségesebb lenne már egyedül lakni, és nem egy szobában valakivel.

2023. júl. 17. 21:57
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
91%
Önállósodás. Nem is kérdés így, hogy egyrészt nincs meg csak saját szobad se másrészt családi tulajdonba költözhetsz és toredekarat kell csak fizetned.
2023. júl. 17. 22:04
 2/21 anonim ***** válasza:
75%
De szar neked.
2023. júl. 17. 22:10
 3/21 anonim ***** válasza:
28%
Sporolás
2023. júl. 17. 22:21
 4/21 anonim ***** válasza:
88%
Költözz, mert a szüleid tulajként nem fognak kidobni. A havi 50 ezer néhol még a kajára se elég, szóval nagyon is jelképes ez az összeg lakbér címen. Az öcséddel közös gyerekszoba nem fog hagyni felnőni és 25 évesen már illene felnőttként viselkedned.
2023. júl. 17. 22:22
 5/21 anonim ***** válasza:
94%
25 évesen még közös szobád van a tesóddal, benned mégis felmerül, hogy nem költözöl el, amikor megtehetnéd (méghozzá ideális körülmények közé)? Oké, nem vagyunk egyformák, de én húznék el, mint vadliba, az tuti.
2023. júl. 17. 22:28
 6/21 anonim ***** válasza:
97%

Ha ilyen lehetőségem lenne kipróbálnám legalább az önállóságot. Sajnos nekem anno nem volt választásom.

Igazából nekem is ennyi az albim és egy százassal kb kevesebbet is keresek nálad, de így is tudok félretenni.

Egyedül vagyok benne és nagyon jó hogy a magam ura vagyok.

Igaz megelőzte ezt két párkapcsolat sajnos, de akkor is szeretem.

34/N

2023. júl. 17. 22:30
 7/21 anonim ***** válasza:
75%
Wtf??! Miert irod ki megint. Eleg valaszt kaptal, nem?
2023. júl. 17. 22:47
 8/21 anonim ***** válasza:
2023. júl. 17. 22:48
 9/21 anonim ***** válasza:
35%
Én egyelőre a spórolást választanám, amíg több pénzem össze nem gyűlik. De te érzed, hogy mi lenne most a legjobb neked. Amúgy otthon is elkezdheted az önállósodást, elmosogatsz, kitakarítassz, főzöl a családnak stb. Ha már nagyon mehetnéked van, akkor menj, de hátrányai is vannak, nem csak előnyei annak az önállósodásnak.
2023. júl. 17. 22:56
 10/21 anonim ***** válasza:
92%
Pénzügyileg tényleg rosszabb, csakhogy más is számíthat. Pl. hogy ha párkapcsolatot akarsz, azt sokkal könnyebb egy saját lakással összehozni. Az öcséddel közös szobába még egy pár órára sem tudsz meghívni senkit, így nem sok esélye van, hogy bármi is kialakul.
2023. júl. 18. 01:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!