Mit csinálnátok, ha a faterotok ilyet csinálna?
Dióhéjban: A vérszerinti apám kb. kis csecsemő koromban nézett meg párszor, mert még születésem előtt anyám összejött egy másikkal, aki a nevelő apám. Ő nevelt fel, a vérszerinti apám máshol lakik, utána kb 8-10 évesen találkoztunk, akkor is csak úgy, hogy elvittek hozzá a rokonok. Utáná több, mint 20 évig nem láttam, szerintem nem is nagyon vilt kíváncsi rám, de ahogy ahogy jött a facebook, neki túl egyszerű volt már így felvennie velem a kapcsolatot. Meghívott magához, illetve a családjához, már elmúltam 30 és én látogattam meg őt. Kb. 3x voltam nála, aztán ha nem megyek hozzá egy darabig, mondjuk 2 évig nem látogatom meg, szabályosan számon kér. Mindig csak ígérgetek, stb... ilyeneket mond. Pont ö, aki több mint 20 éven át le se sz@rt. Egyszer megkérdeztem csak úgy finoman, hogy miért nem járkált hozzám amikor gyerek voltam. Kitérő válaszként annyit kaptam, hogy bár természetesen nem tiltottak el tőle, de azt mondta, hogy a nevelő apám nem látta őt szívesen. Szerintem ez nem mentség. Ha magamból indulok ki én kb. lesz@rnám hogy ki lát szívesen és ki nem, én nem tudnék úgy élni, hogy nem tudom mi van a saját gyerekemmel. Szóval kb 5 éve, hogy felvette velem a kapcsolatot. Kicsit elkanyarodtam, de a lényeg az, hogy nagyon bosszantó hogy van bőr a pofáján számonkérni, hogy nem megyek hozzá eleget. Nem akarok vele rosszban lenni, de úgy megkérdezném, hogy ő hol a bánatban volt 20 évig. Egyáltalán nem igénylem a társaságát. Elfogadom, hogy nem látogatott, de ne idegesítsen ilyen számonkérésekkel, mert már unalmas. Ti mit tennétek, ha az én cipőmben lennétek?
Köszi előre is a válaszokat!
Pedig szerintem anyad es a neveloapad tiltotta a talalkozasotokat. Nem veletlen, hogy rokonok vittek el hozza, es nem anyad es a neveloapad mondjuk egyutt. Emiatt nem kert anyad tartasdijat sem, el akartak jatszani, hogy o nem is az apad. Vagy tenyleg nem is o az? Elmehetnel hozza meg egyszer, es elkerhetnel tole egy kis mintat egy DNS vizsgalathoz.
Nem vagyok benne biztos, hogy hibaztatnod kellene ot. Azon meg sosem gondolkodtal el, hogy anyad mar a terhessege alatt osszejott a neveloapaddal? Na vajon miert?
Én mondjuk elküldtem volba a jó k anyjába amikor rám írt facebookon. Nem látogattam volna meg a családját.
Te myitott voltál, látogattad, semmi jelét nem mutattad annak hohy zavarna, hogy egész életedben lesz4rt. Nyilván fura neki hogy most hirtelen mégse akarod látogatni.
Amúgy az én apám is ilyen volt. Mindig azt hallottam vissza mamámtól, hogy majd akkor akar velem foglalkozni, ha elmúltam 20 éves. Akkor már nem kerülnék neki pénzbe.
Amikor 21 voltam, megdöglött a tetű 😂
Szia!
En a masik veglet leszek. Probalj megbocsatani neki meg ugy az egesz helyzetnek. Sajnos neha nem derulnek ki vagy jobb ha nem derülnek ki azok az okok ami miatt egy kapcsolat (anyad es edesapad) szetment vagy hogy apukad miert nem ment hozzad gyerekkorodban.
En se szeretek konfrontalodni vagy ha megteszem, akkor elotte mar hatalmas bajoknak kell lenni:-).
Szoval eloszor is te talald ki, hogy anelkul, hogy tudnad mi is tortent az elmult x evtizedben es a szuletesed, figantatasod korul stb. mennyirw szeretned edesapadat megismerni es mennyire szeretned az eletedben tudni. (pl. nagypapakent, tanacsadokent, csak egy tvaoli rokonkent, anyagi tamogatokent)
Ha ezt eldontotted, akkor annak megfeleloen kezd el keresni.
Ha az eddigi nehany talalkozasbol.nem ismerted meg, akkor probald megismerni. Teremteni olyan lehetoseget pl. akar egy hetvegi közös kiruccanas (kirandulas, strand, horgaszat, varosnezes akarmi), ahol akar a multjarol is szo eshet. (gyerekkor, iskolak, szerelmek, munka).
Egyebkent meg minden idos szulo ilyen tud lenni, hogy ha azt hiszik minden ok, akkor miert nem keresed, keress mar stb. meg nemcsak szulok. ez egy embertipus. Szoval ezt nem kell magadra venni.
Ha beallnal egy srendszerre, hogy mindig felhivod (keresed) nevnap, szulinap, husvet, karacsony vagy pl. 3 havonta, akkor biztos nem szolna be vagy ha igen akkor tudhatnad ez csak egy szófordulat nala:x
Amugy gondolj arra, hogy orokolni fogsz tole. Ha meg nem olyan idos es lesz gyereked nagypapaskodhat foleg ha van most felesege...akkor az lehet potnagyi.
de alapvetoen nem.foglalloznek a beszólogatásokkal. keresnem evente 2x es kesz
de inkabb probalnam megismerni
Amugy olyan nincs hogy anyad es neveloapad eltiltjak gyerwkkorban altalaban a valas utan regebben a minden masodik hetvehen elviheti az apuka a gyereket volt a szokas. Sok pasi ilyenkor vagy nem tudta hova vinni a gyereket (kupis lakas, alberlet, uj csaj, ) vagy nem volt penze vagy annyira neheztelt az elvalt felre, hogy a gyerekre is haragudott...vagy siman mivel keveset volt a gyerwk eleteben eleve pl kicsi gyerek eseten, nem tudta mihez kezdhetne vele 2 teljes napig es meg etesse, furdesse es fektesse is le? ez hatalmas stresszsok pasinak, inkabb elmenekulnek elole.
Csaladban volt olyan hohy csak mar a munkakepes gyereket kereste meg az apja valas utan hogy vihesse magahoz dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!