Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért erőszakoskodnak a...

Miért erőszakoskodnak a szüleim, hogy a városukban dolgozzak?

Figyelt kérdés
1 éve van munkahelyem, home officeban dolgozom, de egyszerűen nem vesznek róla tudomást vagy nem is tudom. Most kaptam meg a diplomámat, de máris pattognak, hogy itt ott kerestek nekem állást, miközben tudják, hogy van állásom. Szeretek is itt dolgozni, ahogyan kézhez kaptam a diplomát, már ajánlatot is tettek, hogy főállásban átvesznek. Most az az új hepp, hogy akkor dolgozzak két helyen egyszerre, mert úgyse dolgozok sokat a home officeban, ami nem igaz. Ezerszer megmondtam, hogy nem kell másik állás, ne keressenek nekem állást, nem érdekel, de nem tudnak leállni, mivel hogy akkor hogy lesz munkám. Erre mindig elmondom, hogy de tudod, itt dolgozok, erre meg a hümmögés.

2023. júl. 20. 09:24
 1/8 anonim ***** válasza:
89%

Megmondod, hogy szeretsz ott dolgozni. Nem akarsz visszaköltözni hozzájuk, mert gondolom azért keresnek ott munkát ahol ők laknak.

Vagy anyagi gondjaik vannak, vagy egészségügyi (esetleg mentális) és ezért akarják, hogy közelebb legyél hozzájuk.

Nyíltan rákérdeznék, hogy miért erőlködnek annyira, hogy az ő lakhelyük közelében dolgozz.

2023. júl. 20. 09:43
 2/8 anonim ***** válasza:
97%

Nem tudsz mit csinálni. Ők abban szocializálódtak, hogy csak a fizikailag látszó munka a munka. Ahová bejársz, ott vagy, hazamész. Egyszerűen nem értik. Megváltozni nem fognak.

Nekem mondjuk nem egyértelmű, hogy külön is élsz?

A másik fele, hogy nem tudnak sajnos leválni, elengedni, szoronganak, hogy felnőttél, és éled az életed. Nem egészséges a kapcsolatotok. Kontrollálni szeretnének. Ne hagyd, keress támogató közeget, barátokat, mert az sem normális, hogy ezt nincs kivel megbeszélned, egy sereg idegen kell hozzá.

Mutatja, hogy érzelmileg te sem vagy stabil sajnos és nem is igazán van olyan ember a környezetedben, aki ítélkezés nélkül meghallgatna.

2023. júl. 20. 09:59
 3/8 anonim ***** válasza:
97%

Nem tudnak elengedni, szeretnék hogy a közelükben maradj - ami ugye biztosított, ha a szülővárosodban dolgozol (vagy ott, ahol ők laknak).

Ami a home office-t illeti: sokan vannak, akik azt hiszik, hogy a home office csak ilyen tingli-tangli munka lehet, tulajdonképpen nem is munka. Én is full time home office-ban dolgozom, ami naponta minimum 8 órás elfoglaltságot jelent, mégis többen azt hiszik hogy ráérek napközben ide-oda menni elintézni nekik valamit, hiszen én úgyis "csak otthon ülök".

2023. júl. 20. 10:04
 4/8 anonim ***** válasza:
90%
Megmondod, hogy ha még egyszer szóbahozzák ezt a témát, azonnal felállsz és elmész. Radikálisan, mert a szép szóból ezek nem értenek. Nem kell tárgyalni velük, te döntesz és kész.
2023. júl. 20. 10:12
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Velük élsz? Ha nem, nem értem, mi a bajod, egyáltalán miért tudnak az életedről...

Ha igen, akkor pedig kezdj dolgozni a költözésen, mert megeszik az életedet és aztán ott találod magad, hogy pl anyád beajánlott valami "ismije" cégébe a tudtod nélkül (megtörtént sztori velem :D)

2023. júl. 20. 10:46
 6/8 anonim ***** válasza:
91%

Most jön a "miért nem kérdezed meg a szüleidet", amire a válasz a "kérdeztem, de nem mondják meg". Igalmas.

Költözz el. Másik városba. Akár a világ végére, ha úgyis HO-ban vagy.

2023. júl. 20. 11:44
 7/8 anonim ***** válasza:
67%
Azt akarják hogy a közelükbe légy.
2023. júl. 21. 00:14
 8/8 Senior Séf ***** válasza:
68%
Az ő szemükben nem munka, amit csinálsz. Meg vannak róla győződve, hogy egyszer csak összeomlik a rendszer, és a sok "gombnyomogató" mehet,amerre lát.
2023. júl. 22. 15:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!