Elveheti a volt férjem a gyermekeimet?
Első gyerekünk születésénél nálam helyezték el a gyermeket, mivel akkor elváltunk a férjemmel. Ezután kibékültünk és élettársi kapcsolatban éltünk utána, jól ment minden és született még 2 gyermekünk.
Később mégsem működött jól, ezért ki akartam lépni ebből a kapcsolatból. Ugyanis korábban volt rá példa, hogy bántalmazott is és a gyermekeimet is, de ezeknek nincs fizikai nyoma. Most ott tartunk, hogy nem akar ereszteni magától, úgy véli, hogy én a tulajdona vagyok, de mivel ki akarok ebből lépni, ezért sakkban akar tartani. Fenyeget, hogy elveszi a gyerekeim és ez részben sikerült is neki. A 14 éves fiúnkat odacsábította. A 18 éves dönthet magától és esze ágába sincs az apjával lenni, mert születésétől kezdve bántalmazta szavakkal is. Viszont van egy 5 évesem is és ahogy eddig olvastam ugyanolyan joga van elvinni neki is és félek, hogy őt is elveszi tőlem.
Kérlek szépen segítsetek, ha tudtok erre a helyzetre valami megoldást. Vagy írjon rám, aki volt hasonló cipőben!!!
"Viheti a gyerekeket 56 os, amíg közös a gyámság"
A kérdező által leírt esetben semmiféle gyámságról NINCS szó.
Ha hinni lehet a kérdezőnek (mert a másik oldal itt nem nyilatkozik, az ő változatát nem ismerjük, ami tény) akkor könnyen lehet hogy itt egy macska-egér játékról van szó az ex-férj (aki valójában jogilag élettárs) részéről.
A jog nem azért van hogy igazságot szolgáljon valakinek hanem döntést hoz a bizonyítható dolgokról. A férfi élettársnak jelenleg ugyanannyi joga van a gyerekekre mint a kérdezőnek. Sem több, sem kevesebb! Tehát a fenyegetőzés hogy "elveheti a gyereke(me)t" puszta szájkaraté, ezzel akarja odalancolni a kérdezőt. Ugyanakkor problémás ez a először nem volt jó ezért elváltam, aztán mégis lett két házzasságon kívüli gyerek aztán mégsem, ki akarok lépni a "kapcsolatból". Ez nem "kapcsolat" ez egy újra felmelegített, újabb két gyerekkel "kibővített" házasság papír nélkül. Élettársi kapcsolat a volt férjével, ahol született még két, jelenleg kiskorú gyerek. Közös gyerek, mint a 18. éves amely ugyan a kérdezőhöz került, de mivel kibékültek és folytatták új közös életüket, ismét egy közösséget alkotnak. Itt ugye fennáll a "házasélet" vagyis intim viszony kérdése is. Ha még működik az intimitás (még szexelnek egymással) akkor az élettársi közösséget is nehéz megszüntetni. Ezen kívül, a saját korábbi tapasztalatok nem túl sokat érnek, lényegesen megváltozott a családjog és új alapokra vannak helyezve vagyonelosztásos kérdések. Napi 50 válás van Magyarországon (8 éves statisztika) Hetente 250 jogerős ítélet. A törvénymódosításoknak köszönhetően napi 30 válás lesz 2023-ban úgy hogy a válás lényege, a vagyon elosztása egy külön polgári peres eljárással folytatható, ha vita van a felek között. Tehát a nőknek 2022 június óta nem akkora biznisz már válni. Az egész gyerek kérdés a tartásdíjról és a személyes bosszúról szólt. A nő tudja, ha nála a gyerek, övé a családi pótlék az apa tartásdíja, ha nincs munkája, akkor a nő tartásdíja is. Ha nincs pénz, nincs tartásdíj. Sajnálom, hogy a szegény 3 gyerekek akik két felelőtlen szülő miatt jöttek a világra nagyon sokat fognak szenvedni amíg nem állnak meg a saját lábukon. Ha nincs pénz jogi tanácsra, vannak pártoló jogi tanácsadók, minden város minden bíróságon lehet ilyet kérni. A NANE-t javasolni badarság mert itt nincs bizonyítható bántalmazás, ha a kérdező direkt kiprovokálja a férfit mert ki akar lépni, és ezt a férfi be is tudja bizonyítani, akkor tényleg elveszítheti a kérdező a kiskorú gyerekeket, csak akkor állami gyámság alá is kerülhetnek a kiskorúak. Szóval óvva inteném a kérdezőt hogy hallgasson ezekre az örült ötletekre, elolvastam mindegyiket, mind a 72-őt. Személyes tragédia itt semmit sem használ, mert aki elmeséli, az is magát beállítja áldozatnak, és kihagyja azokat a részeket, amitől ez lett a dönts, ami. A kérdező élettársa egy kisstílű manipulátor. De, az sincs kizárva, hogy a kérdező is szereti a drámát, a műbalhét. Így ők ketten egy "megtalálta zsák a foltját" párt alkotnak. Jogi tanács a bíróságtól a mediátor szervezettől. És tessék hinni nekik. Vagy nem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!