Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Meddig szabad a gyerekek...

Meddig szabad a gyerekek előtt meztelenül mutatkozni?

Figyelt kérdés

A férjem és én is szeretünk otthon naturálisabb formában mutatkozni de a gyerekek (egy 7 éves lány és egy 5 éves fiú) számára nem tudom meddig nem gond ez. A kissebbiket egyelőre láthatóan nem érdekli de a lány már nézett egyszer-egyszer furcsán a férjemre de volt olyan is, hogy rákérdezett az apjánál, hogy miért nem meztelen. Szinte számon kérte, hogy miért visel alsót.

Itt az ideje abbahagyni az efféle megmutatkozást?

2023. júl. 17. 16:52
1 2 3 4
 11/40 A kérdező kommentje:
Persze, hogy beszélgetünk de amit mondanak és ahogy viselkednek az lehet más. Mindkettő azt mondta, hogy nem zavarja vagy tetszik neki de ugyanakkor érezhetnek máshogy.
2023. júl. 17. 17:15
 12/40 anonim ***** válasza:
55%
#11 Hát, ha te kinézed az 5 és 7 éves gyerekből, hogy hazudik az érzéseiről, akkor no comment.
2023. júl. 17. 17:17
 13/40 anonim ***** válasza:
41%
Milyen szülők vagytok ti bakker? Én sírva menekülnek tőletek. Ez tök beteg
2023. júl. 17. 17:17
 14/40 anonim ***** válasza:
71%

Mindkettő azt mondta, hogy nem zavarja vagy tetszik neki

Aha. Tetszik.

2023. júl. 17. 17:18
 15/40 anonim ***** válasza:
63%

Képzelje óvóneni. Apa egyik este gatyában jött ki vacsorázni! Óvóneni szerint apa beteg lehet?

No comment...

2023. júl. 17. 17:20
 16/40 anonim ***** válasza:
57%

#13 Nem annyira beteg, ha a gyerek ezt szokja meg. Mi itt Európában nem vagyunk annyira prűdök, mint az amcsik, de nem is annyira "szabadok", mint ahogy az amerikai filmek néha mutatni vélik. Meg családonként is változik. Nekem pl. tök normális, hogy amikor a barátnőm nálam alszik, akkor mosok rá, ha éppen véres a bugyija, kisikálom. Anyám szerint ez durva, mert az a nő olyan dolga, amihez férfinak nincs köze, ő még máshogy nevelkedett.

Nem ez a beteg, hanem az, hogy nem volt képes óvónővel, védőnővel, gyerekorvossal konzultálni erről évekkel ezelőtt. Az még betegebb, ha valaki ilyen komoly kérdést (feltéve, hogy nem kamu) EZEN AZ OLDALON tesz fel. Mert értem én, hogy kérdezésre van, de ilyen kérdésre?! Normális ember nem az internethez fordul, hanem először a férjéhez, aztán szakemberhez... Ez a beteg. Hogy idegenektől vár választ, és ennek van gyereke.

Meg az a beteg, hogy a gyerekeivel annyit kommunikál, hogy mond valamit a gyerek, amit valószínűleg a szájába ad, aztán bizonytalan, hogy a gyerek őszinte-e és nem frusztrált-e. Ha egy ötéves gyerek frusztrált, és nem elképesztően, szókimondóan őszinte, ott HATALMAS bajok vannak.

2023. júl. 17. 17:21
 17/40 anonim ***** válasza:
79%

ma 17:13

A nudista, naturista családoknál a gyerekek is meztelenül vannak otthon, nekik így természetes. A kérdező sehol nem írta, hogy a gyerekek ruhában vannak-e. Ha igen, akkor a gyerekekben lehet némi frusztráció.

2023. júl. 17. 17:24
 18/40 anonim ***** válasza:
16%
Jól van Ármándóka, semmi baj apával. Csak vigyázzatok, hogy grillezeskor ne süsse oda a grillkolbasszal együtt! 😲😂😂😂😂
2023. júl. 17. 17:24
 19/40 anonim ***** válasza:
95%

én a nudizmustól viszolygok, nagyon nem az én világom, viszont el tudom hinni hogy van aki ettől jobban érzi magát, őt boldoggá teszi. egy gyerek miért ne láthatna pucér testet, ha nem szexuális kontextusban van akkor semmi baj nincs vele, hát neki is van teste.

viszont!!! ami nagyon fontos lenne a nevelésben az az, hogy egyrészt nem ez a norma a mi társadalmunkban, nem ez az átlagos (és ettől nem lesz automatikusan helytelen sem) ráadásul ez egy privát dolog teljes mértékben, ilyet az ember vagy a négy fal között csinál vagy teljesen elkerített nudista strandon, kempingben etc. - ezeken a helyeken ez normális és megengedett, máshol, más jellegű összejöveteleken nem illik, ízléstelen mint ahogyan színházba se megyünk bemelegítőben és edzeni sem megyünk estélyi ruhában.

2023. júl. 17. 17:34
 20/40 anonim ***** válasza:
74%
Semeddig. Nekem rohadtul kellemetlen volt, amióta erről emlékem van, de nem várhatod, hogy majd a gyerek szól.
2023. júl. 17. 17:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!