Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apám miért ekkora tuskó...

Apám miért ekkora tuskó velem, mit ártottam neki?

Figyelt kérdés

Én most lassan 2. Honapja itthon vagyok de már munkában vagyok csak egy utolsó vizsga kell a valós munkakezdésemhez így most sajnos kicsit megvagyok szorulva anyagilag. De sosem kértem pénzt tőle se anyamtól. Sőt még volt pénzem itthonra is ugyan úgy bevásároltam előre oda adtam a számlákra a pénzt sőt még kifizettem apám meg anyám elmaradt telefonszámláját is ami nem pár tít ezervolt hanem száz ezres nagyságú.

Amikor apám ki ment Németbe én adtam pénzt neki hogy egyáltalán ki tudjon menni és tudjon mit venni magának a munkába. Szeretem a szüleimet sosem volt gond szerintem velem segítettem amiben csak tudtam ahogy ők is segítettek nekem sukis éveim alatt.

De apám mióta haza jött nagyon bunkó velem, elkezdi hogy ő biztos nem fog nekem pénzt adni majd ha elmegyek dolgozni (nem is kértem tőle még csak szóba se hoztam) aztán már szúrja a szemét az is hogy én eszek.. mert olyanokat mond hogy ő nem fog eltartani engem. Ma pl reggelről megkentem volna magamnak egy vajas kenyeret és belém állt hogy mostmár a f.sza ki van velem mert hogy ő dolgozik rám meg anyám menjek el dolgozni mit csöveskedek meg ilyenek. Ezen úgy felidegesítettem magam hogy össze cuccoltam beültem a kocsimba és eljöttem otthonról.

Szerdan lesz az utolsó vizsgám utána kb 2 hét és kapom is a fizetésemet addig meg hát most hajléktalan leszek. De még mindig nagyon bánt hogy mivel érdemeltem ezt ki tőle. Amikor elakartam költözni otthonrol albérletbe ő volt az első aki azt mondta ne menjek mert minek dobok ki havi száz ezret albérletre, maradjak nyugodtan a szobámban.

24 éves vagyok mellesleg még az se mondható rám szerintem hogy direkt élősködtem rajtuk. Ha meg ekkora teher vagyok miért nem tudja normálisan megmondani? Miért kell ilyen bunkónak lennie velem?

2023. júl. 16. 20:04
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon sajnàlom, hogy így alakultak a dolgok. Tudod, vannak emberek, akik ezt csinàljàk, hogy ha nekik kell valami, akkor tudjàk azonnal, kihez kell fordulni, de ha nekik kellene segíteni a màsik emberen, akkor màr húzzàk a szàjukat. Sajnos az ilyen embernél teljesen mindegy, hogy rokon, baràt, vagy a sajàt gyereke az. Nagyon sajnàlom, biztos, hogy igazat mondasz, dolgozol, meg minden, próbàld meg, ne magadra venni. Tudom, nem könnyű, de legközelebb majd emlékezz erre, mikor tőled kérned valamit... Biztos nagyon nehéz az első fizetésig kihúzni valahogy, esetleg ha van baràtod, akinél az elején meghúzodagad, vagy egy szobàt kiveszel, az segítség lehet. Tarts ki, és fel a fejjel!
2023. júl. 16. 20:22
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Olvastam valahol, hogy mik a mérgező szülők viselkedési formái. Ez pont benne volt, hogy 'ne menj albérletbe, maradj itthon', aztán pedig annak éreztetése, hogy teher vagy, menjél már el hazulról.

Sajnos apukád nagyon frusztrált ember, de ezt hozza valahonnan, talán az ő szüleitől. Tele van sérelmekkel, és ahelyett hogy ezt felismerné és dolgozna magán, téged is ellehetetlenítene, így alakulnak ki a transzgenerációs traumák.

Amit tenni tudsz, hogy egyszer ezt elmondod neki őszintén, majd továbblépsz, ha nem változtat, eltávolodsz tőle teljesen. Nagyon javaslom, hogy a későbbiekben dolgozd fel pszichológussal ezt az egészet, igényed lenne rá, hiszen gyakorlatilag a kérdés megfogalmazásával és kiírásával már ezt teszed.

A te életed legyen más, és boldogabb.

2023. júl. 16. 20:38
 3/3 anonim ***** válasza:
Ilyen embertől menekülni kell.
2023. júl. 16. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!