Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Családi közeg vagy annak a...

Családi közeg vagy annak a hiánya, vagy a harcok ártottak meg?

Figyelt kérdés

Most 29 éves fejjel vannak gondjaim.Az apám még a rendszerváltás előtt Amerikába disszidált.Én már itt születtem.Voltak barátaim barátnőim a sulis évek alatt.De 19 éves koromban anyám meghalt.Apám mint kamionos keveset volt otthon így jelentkeztem katonának.Jó is élvezem.De amikor az utolsó tengeren túli bevetés után amikor senki se várt a reptéren eléggé fájt valami.Nagy űrt éreztem belül.Idegennek érzem magam.Beszéltem dokival is.Barátokkal felettesemmel.Ezért is írtam ide.Hazai közeg kicsit feldob.Rajtam áll,hogy mit hoz a jövő,de majd 10 év katonaság után olyan hiányosnak érzem magam.

Mindenféle hülye önfejlesztő és rehabilitációs programra küldtek.De úgy érzem nekem több kell.

Köszönöm ha elolvastátok és esetleg írtok néhány gondolatot.

2014. febr. 23. 20:02
 1/5 anonim ***** válasza:
Jó lenne lassan családot alapítanod. Majd ha megadhatod nekik azt, amiben neked nem volt részed, akkor valamennyire kárpótolva leszel.
2014. febr. 23. 20:07
 2/5 A kérdező kommentje:
Messze vagyok a családalapítástól.
2014. febr. 23. 20:31
 3/5 anonim ***** válasza:

Akkor legyen barátnőd, akinek szeretet, törődést adhatsz, és aki mellett érzelmileg töltekezhetsz.

Szerintem nálad az a baj, hogy nincs kinek adnod, és nincs kitők kapnod ezeket a pozitív érzelmeket, és leállt az adok-kapok körforgásod. Ezt nem tudtam jobban megfogalmazni, remélem azért érted...

2014. febr. 23. 20:38
 4/5 A kérdező kommentje:
Igen ezt így értem.
2014. febr. 23. 21:01
 5/5 anonim ***** válasza:
Szerintem ne tulajdoníts ennek túl nagy jelentőséget, mert ha azt erősíted magadban, hogy ez nagy baj, akkor beleragadsz a szituációba, az önsajnálatba. Sosem azzal van a gond, hogy milyen egy élethelyzet, a gond mindig abból fakad, hogy miként tekintesz rá. Ha súlyos tragédiaként akkor az lesz. Ha kihívásként akkor meg az. Arra gondolj, hogy itt vagy ugyan egyedül, de pont emiatt rengeteg nyitott lehetőséggel. Kezdj el hétköznapi életet élni,munka, sport, hobbi, ami automatikusan kapcsolatokat fog hozni az életedbe. Arra koncentrálj amit szeretnél, és ne arra ami hiányzik. Ha olvasgatsz ezen az oldalon, hamar rá fogsz jönni, hogy lehetne rosszabb. Szenvedhetnél egy elidegenedett kapcsolatban/házasságban, pokollá tehetné az életed a közvetlen családod, akkor meg az lenne a baj. Nincs semmi gond ezzel a helyzettel, csak gondolj rá kicsit másképp mint eddig. Én sokszor csinálom azt, hogy ha valami gondom bajom van, akkor elképzelem hogy én egy marslakó vagyok, aki most került ide a földre ebbe a helyzetbe, és tiszta lappal indul. Ez a kiindulási alap, lássuk mit hozunk ki belőle. Ez butaságnak hangozhat, de én ilyenkor mindig rájövök, hogy nincs is semmi tragédia, csak túlreagálom.
2014. febr. 24. 09:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!