Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Különköltözés 19 évesen egy...

Dzs2004 kérdése:

Különköltözés 19 évesen egy érzelmileg zsaroló, mozaikcsaládból?

Figyelt kérdés

Voltak már veszekedéseink, de most elősször jelentette ki anyám és nevelőapám, hogy mostantól ebben a házban nem lehetnek jogaim, nem lesz magánéletem.

A tanulmányaimat leszarják, az első mindig az itthoni teendők lesznek, (takarítás, mosás,) azután bármi más.

Az ajtómat mindig nyitva kell tartanom, csak akkor csukhatom be, (nem kulcsra,) ha engedélyt kapok rá.

A barátom soha többet nem aludhat nállunk. (Szerintem ezt nekem szánják büntetésként, hisz kedvelik a barátomat, 2 éve már, hogy együtt vagyunk)

Nem tudom, hogy mit tegyek. Ez után a beszélgetés után felhívtam a vérszerinti apámat, akivel 22 percen keresztül beszéltem, végig sírva, levegőt kapkodva.

Mindenki nagyon segítőkész körülöttem. A barátnőm nagyszülei, az apai nagymamám és a dédnagymamám is azt mondta, hogy hozzájuk bármikor mehetek és bármeddig maradhatok, de mindenkinek van élete, ezt a kijelentést is gondolom megnyugtatásként mondják az emberek a másiknak.

Apám csak érzelmi támogatást tud nyújtani, csak meghallgatni tud, de ilyen helyzetekben még ez is elég.

A barátom 22 éves, a szüleivel él, de dolgozik. Nem akarok odaköltözni, mert ha szétmennénk, akkor ugyan ott tartanék, hogy nincs hova mennem, szóval az nem megoldás.

Megtakarított pénzem nincsen, csak kb úgy 180 ezer forint, az is jogosítványra, ami tudom, nagyon nem elég az áremelések miatt.

Még van 1 évem teknikumból, ahova nagyon kéne a jogosítvány, mert csak úgy tudom megkapni a végén a szakképesítést.

A költözés már csak azért is problemás, mert van egy pár saját pénzből vett holmim, amiket semmi képpen nem akarok itt hagyni, mert anyámék vagy kidobják, vagy eladják, vagy saját használatba veszik. (Gardrob, tv, ágy, és 200db könyv)

Nagy felindulásból nem akarok elköltözni, de ez a kijelentés, hogy "jogaim" nincsenek, és magánéletem sem lesz többet, így, hogy nagykorú vagyok, egyszerűen felfoghatatlan.

Ha valaki járt már hozzám hasonló cipőben, kérlek segítsetek. Olyan gondolatok jártak a fejemben ez után a beszélgetés után, amiket soha nem gondoltam volna, hogy az eszembe jutnak.

Vélemények, tanácsok, vagy sajat tapasztalatok, bármi segítség!

2023. júl. 14. 23:39
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
73%

Na, akkor vége a mesedélutánnak? Kár, pedig eleinte még el is hittem a sztorit. Amúgy jól írsz.

Csak ne mások energiáját pazaroltasd legközelebb, légyszi.

2023. júl. 15. 19:39
 32/40 anonim ***** válasza:
81%

Javaslom, kezdj el írni komolyabban.

Az elején jól hoztad a hisztis tinédzsert, aztán a kifejtős részben összedobtál egy elég hihető történetet. Bár itt már gyanús lehetett volna a dolog, hogy diszgráfiával alig van helyesírási hiba ebben a hosszú szövegben, de annyira kerekre gyúrtad a történetet, hogy bedőltem neki. A hozzászólásokat olvasgatva nem én voltam az egyetlen.

Aztán a molesztálós rész volt az, ahol elkezdtem kételkedeni, akkor olvastam végig megint mindent, és tűntek fel az ellentmondások. (Például a jogosítvány, hát nincs olyan szakma, amihez feltétel lenne...)

De tényleg gyakorold az írást, még az is lehet, hogy a jövőben hasznát veszed. Vannak erre dedikált oldalak is, ha nincs is még saját történeted, kipróbálhatod magad a fancitionök világában. (Ajánlom figyelmedbe például a merengo.hu oldalt.)

2023. júl. 15. 20:00
 33/40 anonim ***** válasza:
84%

"A húgom is ki van készülve. A héten felhívott, hogy pánikrohama volt egy alagútban az osztálykiránduláson, és, hogy ezt nem akarja elmondani a szüleinknek. A húgom csak velem képes bármiről beszélni, például az eltitkolt fiújáról, aki kiköltözött Angliába"

Nincs júliusban osztálykirándulás.

És 13 évesen mennyi idős pasija volt, hogy elhúzott külföldre?

2023. júl. 15. 20:05
 34/40 anonim ***** válasza:
58%
Keress már egy caps lock gombot....
2023. júl. 15. 20:57
 35/40 anonim ***** válasza:
42%

45, mentehetetlenül sötét vagy. Leírta, hogy jogsi nélkül nem kap szakképesítést, ami hazugság. Pont.

Kezeltesd magad, mert komoly baj van a fejedben.

2023. júl. 15. 20:58
 36/40 anonim ***** válasza:
89%
Összeszorítod a fogad és kibírod az egy évet, vagy leülsz beszélni azokkal a rokonokkal, akik felajánlották, hogy befogadnak, hogy milyen feltételekkel lehetne megvalósítani. HA valakinél megoldható, akkor költözöl és kész. Viszont úgy számold, hogy onnantól magadra vagy utalva, meg kell tudnod állni egyedül, nulla támogatással a lábadon (szó szerint magadnak kell tetőt tenni a fejed fölé, ha mondjuk a nagyi meghal és az örökösök igényt tartanak a házára pl. egyik napról a másikra)
2023. júl. 15. 21:20
 37/40 anonim ***** válasza:
33%

#44: akkor meg felejtsd el a különbözeti vizsgát és irány Németország valami bentlakásos lovász melóra.

Teljesen komolyan mondom, van ismerős, aki ugyanígy csinálta és nagyon bejött neki

2023. júl. 15. 22:28
 38/40 kovpet ***** válasza:
63%
Hát erre elég kíváncsi vagyok, hogy igaz-e. Sajnos simán lehet igaz, de esélyes, hogy tényleg csak írói szárnypróbálgatás.
2023. júl. 16. 11:11
 39/40 anonim ***** válasza:
100%
Mi lett, kérdező?
2023. júl. 17. 11:21
 40/40 anonymousreview60 ***** válasza:
71%
Eddig nem gondoltam bele, de az ilyen fórumok tökéletes terepei lehetnek az író munka tesztelésének. Kideríthető, mi az ami sokakat érzelmileg megérint, mi az, ami hihető/elvárt megoldás. Horribile dictu, elakadás esetén (mit tegyen a főhős) még a megoldás is tálcán van kínálva. A Gk és a reddit lehet az írók ChatGPT-je már akár 20 éve.
2023. júl. 18. 07:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!